۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۱۰۰۳۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۱۷-۰۷-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۳۶۲۰
انتشار: ۱۰:۲۸ - ۱۷-۰۷-۱۴۰۳

علائم هشدار دهنده سکته مغزی چیست؟

علائم هشدار دهنده سکته مغزی چیست؟
رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: براساس شرایط نامناسب محیطی، آلودگی‌ها، مصرف بی رویه قلیان و بسیار مسائل اجتماعی دیگر سن شیوع سکته مغزی پایین آمده است.

 سکته مغزی هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یافته یا قطع شود. این امر باعث می‌شود که رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به مغز مختل شود. در این حالت، سلول‌های مغزی در عرض چند دقیقه از بین می‌روند.سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است و درمان آن باید بلافاصله انجام شود، اقدامات سریع می‌تواند میزان تخریب مغزی را کاهش داده و از عوارض بعدی جلوگیری کند.خبر خوب اینکه در حال حاضر در جهان تعداد کمتری از انسان‌ها به علت سکته مغزی می‌میرند.

به گزارش فارس، بابک زمانی رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بین‌المللی سکته مغزی ایران در روزهای ۹ الی ۱۱ آبان ماه در مرکز همایش‌های هتل قلب تهران، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کنگره ارتقای سطح درمان سکته مغزی از طریق افزایش اطلاع رسانی،آموزش جامعه پزشکی و درخواست امکانات و وسایل برای درمان سکته مغزی در ایران است.

وی گفت: انجمن سکته مغزی ایران تلاش دارد تمام بخش‌هایی را که در درمان سکته مغزی نقش دارند، مانند توانبخشی، پرسنل اورژانس، پرستاری و ...، هماهنگ کند و این کنگره نیز کنگره متخصصین مغز و اعصاب به تنهایی نیست بلکه کنگره سکته مغزی ایران است که به طور کلی کنگره ای متشکل از متخصصین مغز و اعصاب، همکاران توانبخش و فیزیوتراپ، نرسینک و پرسنل اورژانس است.

زمانی افزود: تلاش می‌شود از ارتباطات بین‌المللی در این کنگره استفاده شود، امیدواریم این کنگره بتواند به اهداف خود با امکانات موجود دست یابد.

این متخصص مغز و اعصاب بیان داشت: سن شیوع سکته مغزی در ایران مانند سایر کشورها و در سنین بالا است، اما توجه به سکته مغزی در سنین پایین به این دلیل است که سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین هم از بسیاری از بیماری های دیگر مانند ام اس بیشتر است.

وی ادامه داد: خوشبختانه، از آنجایی که برای درمان حاد سکته مغزی و جلوگیری از سکته مغزی بعدی در بیماران جوان، می توان اقدامات موثری انجام داد، بیماران سکته مغزی در سنین پایین مورد توجه زیاد قرار گرفتند و درک و دانش بیشتری که در سال های اخیر در این باره پدید آمده باعث شده است بسیاری از بیماری‌هایی که در جوانان و حتی کودکان در گذشته به عنوان سکته مغزی نمی‌شناختیم، شناسایی کنیم.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به این مهم که قطعا سن سکته مغزی پایین آمده است، عنوان کرد: براساس شرایط نامناسب محیطی، آلودگی ها، مصرف بی رویه قلیان و بسیار مسائل اجتماعی دیگر سن شیوع سکته مغزی پایین آمده است البته و متاسفانه در ایران سیستم ثبت بیماری ها را نداریم و در این باره نمی توان اظهار نظر علمی داشته باشیم.

زمانی با این بیان که علائم و نشانه های سکته مغزی متفاوت است افزود: هر علامت مغز و اعصاب اگر به شکل حاد ایجاد شود می تواند علائم سکته مغزی باشد اما آنچه در تبلیغات عمومی انجمن های سکته مغزی، محور است، سه علامت کج شدن صورت، اختلالات تکلم و ضعف دست است.

وی اظهار کرد: بیمارانی که دچار این علائم می شوند احتمال سکته مغزی بزرگتر و مهم تری دارند لذا تاکید داریم این ۳ علامت جدی گرفته شود. سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین هم از بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند ام اس بیشتر است.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: همه افرادی که به تدریج افزایش سن پیدا می‌کنند استعداد سکته مغزی بیشتری دارند فشار خون، چربی، قند خون و افرادی که فعالیت فیزیکی کمتری دارند بیشتر در معرض سکته مغزی قرار می‌گیرند.

وی عنوان کرد: آنچه مورد توجه است توصیه‌هایی است که باید به مردم شود اما بخش عمده‌ای از فاکتورهای خطر در دسترس مردم نیست و در دست دولت است.

زمانی گفت:سکته مغزی در نوک پیکان پیشرفت‌های دانش پزشکی است و پیشرفت‌های سالیان اخیر در درمان آن، موفق بوده است اما بروز سکته مغزی در کشور می‌تواند نشانه موفقیت آن کشور در کنترل ریسک فاکتورها باشد.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران افزود: در جامعه‌ای که سکته مغزی را درمان می‌کنند و موضوع به سرعت به مراکز درمانی منتقل می‌شود و در این میان هزینه مساله مهمی نیست، نشان می‌دهد که این جامعه سیستم بهداشت و درمان کارامدی دارد.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به این مهم که قطعا سن سکته مغزی پایین آمده است، عنوان کرد: براساس شرایط نامناسب محیطی، آلودگی ها، مصرف بی رویه قلیان و بسیار مسائل اجتماعی دیگر سن شیوع سکته مغزی پایین آمده است البته و متاسفانه در ایران سیستم ثبت بیماری ها را نداریم و در این باره نمی توان اظهار نظر علمی داشته باشیم.

وی اضافه کرد:تاکنون از زمان طلایی سکته مغزی صحبت می‌کردیم که برای درمان وریدی ۴ ساعت و نیم و برای درمان درآوردن لخته از سر، ۴ تا ۶ ساعت زمان لازم است؛ اخیرا باید از ساعت طلایی صحبت کنیم؛ زیرا درمان سکته مغزی در ساعت اول به مراتب موثرتر از ساعات بعدی است.

زمانی گفت:در ساعت اول از هر دو بیمار که با درمان وریدی مورد مداوا قرار بگیرد یک بیمار نجات پیدا می کند و از هر ۳ بیمار درآوردن لخته از سر، ۲ بیمار نجات پیدا می کند.

برچسب ها: علائم ، سکته مغزی
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد