۱۸ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۰۳۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۸-۰۷-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۳۹۱۶
انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۸-۰۷-۱۴۰۳

آیا در سمنان آزمایش هسته‌ای انجام شد؟

آیا در سمنان آزمایش هسته‌ای انجام شد؟
تست زیرزمینی، تنها نوع از آزمایش‌های هسته‌ای است که در صورت رعایت تمام جوانب، کم‌ترین آلودگی رادیواکتیوی برای محیط پیرامون را دارد.
فرارو نوشت: ۱۴ مهرماه، دو زلزله آرادان واقع در سمنان را لرزاند. با توجه به تهدید‌های اسرائیل مبنی بر این که پاسخی به حمله موشکی ایران خواهد داد و البته برخی اظهارنظر‌ها از سوی سیاسیون و همچنین موجی که در فضای مجازی مبنی بر لزوم ساخت سلاح هسته‌ای راه افتاده بود، این شایعه به سرعت ایجاد شد که ایران برای ارسال پیغامی به اسرائیل و کشور‌های غربی، دست به آزمایش هسته‌ای زده است. شایعه تست هسته‌ای ایران مورد استقبال رسانه‌های خارجی قرار گرفت. 
 
آزمایش مورد ادعای این شایعه، تست زیرزمینی انفجار هسته‌ای بود. تست زیرزمینی، تنها نوع از آزمایش‌های هسته‌ای است که در صورت رعایت تمام جوانب، کم‌ترین آلودگی رادیواکتیوی برای محیط پیرامون را دارد.
 
انجام تست هسته‌ای از سوی نماینده روسیه میخائیل اولیانوف، دیپلمات روس مستقر در وین تکذیب شد.
 
اولیانوف در توئیتر خود نوشت: «در ارتباط با حوادث لرزه‌ای ایران در تاریخ پنجم اکتبر، گمانه‌زنی‌هایی وجود داشت که احتمالاً ناشی از آزمایش‌های هسته‌ای بوده است. پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای، سیگنال‌های ۲۵ ایستگاه خود را تجزیه و تحلیل کرد و به این نتیجه رسید که شکل موج‌های ثبت‌شده با زمین‌لرزه‌های قبلی ایران مطابقت دارد.»
 

اطلاعات لرزه‌نگاری 

بر اساس اطلاعات موجود، آزمایش هسته‌ای زیرزمینی در تونل‌هایی در عمق ۲۰۰ تا ۸۰۰ متری انجام می‌شود. اطلاعات ثبت شده در مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران درباره دو زلزله مذکور نشان می‌دهد که زلزله اول در عمق ۷ و زلزله دوم در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است. 
 
گزارش مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران
گزارش مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران
 
مرکز لرزه‌نگاری اروپا – مدیترانه مستقر در فرانسه نیز این اطلاعات را تائید کرده است.
 
گزارش مرکز لرزه‌نگاری اروپا – مدیترانه
گزارش مرکز لرزه‌نگاری اروپا – مدیترانه
 

داده‌های CTBT

آنچه میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به آن استناد می‌کند، بررسی داده‌های زمین‌لرزه‌های سمنان از سوی سیستم مانیتورینگ CTBT است.
 
پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای یا Comprehensive Nuclear Test-Ban Treaty (CTBT) مستقر در وین اتریش که وظیفه نظارت بر عدم انجام آزمایشات هسته‌ای را بر عهده دارد، از یک شبکه مانیتورینگ گسترده در سطح جهان برای رصد فعالیت‌های هسته‌ای استفاده می‌کند.
 
این پیمان در۲۰ شهریور ۱۳۷۵ مصادف با ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۹۶ به عنوان یک معاهده چندجانبه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید و از اواخر سپتامبر همان سال برای امضا در دسترس اعضاء قرار گرفت.
 
سیستم مانیتورینگ CTBT
سیستم مانیتورینگ CTBT
 
این پیمان، کشور‌های عضو را از هرگونه انفجار هسته‌ای در هر مکانی تحت قلمرو یا کنترل دولت عضو منع می‌کند. یکی از مهمترین ملزومات اجرای این پیمان استقرار سامانه‌های نظارت بین‌المللی از جمله ایستگاه‌های لرزه‌نگاری مادون صوت است.
 
در حال حاضر٣٣٧ ایستگاه و مرکز جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی در ٨٩ کشور جهان مستقر هستند که به صورت دقیق معیار‌های مدنظر کنوانسیون منع جامع آزمایش‌های اتمی در مناطق مختلف جهان را جمع‌آوری و به وین (مقر سی تی بی تی) ارسال می‌کنند تا به صورت دقیق مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
 
تاکنون ١٨٣ کشور کنوانسیون "سی تی بی تی" را به امضا رسانده‌اند و ١٦٤ کشور نیز آن را از تصویب مجالس قانونگذاری خود گذرانده‌اند تا وارد فرآیند اجرایی شود.
 
ارسال به دوستان
بازداشت ۲۴ متهم فروش امتیاز وام بانک رسالت در همدان حکم نهایی شکایت صداوسیما از آپارات: مدیرعامل «آپارات» مبرا شد نفت ونزوئلا به پالایشگاه های هندی فروخته شد بازار مسکن در محله پُر خریدار تهران/ همه فروشنده شدند دبی، مقصد احتمالی تیم‌های ایرانی در مسابقات آسیایی؛ کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی تیم‌های ایرانی را لغو کرد نامه ۳۹ نماینده مجلس به شورای عالی امنیت ملی : هسته ای شویم ۴ عضو شورای شهر آبعلی بازداشت شدند تغییر چهره «دارا حیایی» ۵ سال بعد از سریال «از سرنوشت» (عکس) وزارت بهداشت غزه : جان ده‌ها بیمار در بیمارستان‌های شمال غزه در معرض خطر قرار دارد پیش‌بینی تعادل در بازار مرغ از آبان سال جاری جنگ غزه ، گران‌ترین جنگ اسرائیل با بیش از ۶۶ میلیارد دلار هزینه تاکنون زاکانی : خریداری خانه شهید رئیسی در حال انجام است/ قرارداد با چین هیچ ابهامی ندارد؛ شفاف شفاف است فروش فوری خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده (+جزئیات) نوسازی شهر تهران: احتمال جابه جایی ترمینال جنوب تهران گران ترین اثر این دوره حراج تهران برای کیست؟