۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۰۶۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۰-۰۷-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۶۹۴۱
انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۰-۰۷-۱۴۰۳

از احداث پارک آبخیز در تهران چه خبر؟

از احداث پارک آبخیز در تهران چه خبر؟
نخستین بار فروردین ماه سال ۱۴۰۰ اداره کل منابع طبیعی استان تهران احداث پارک آبخیز را در دستور کار قرار داد و حوضه آبخیز کن و حوضه آبخیز واریش و وردیج را کاندیداهای انجام این کار اعلام کرد اما با گذشت بیش از سه سال این کار هنوز عملیاتی نشده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان تهران از تلاش برای احداث پارک آبخیز در تهران خبر داد.
 
به گزارش ایسنا نخستین بار فروردین ماه سال ۱۴۰۰ اداره کل منابع طبیعی استان تهران احداث پارک آبخیز را در دستور کار قرار داد و حوضه آبخیز کن و حوضه آبخیز واریش و وردیج را کاندیداهای انجام این کار اعلام کرد اما با گذشت بیش از سه سال این کار هنوز عملیاتی نشده است.
 
محمدرضا آخوندی در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده برای احداث پارک آبخیز اظهارکرد: احداث پارک آبخیز در دستور کار ماست. استان تهران در این زمینه به‌ویژه در شهرهایی مثل فیروزکوه، دماوند، شمیرانات و حتی پایتخت با توجه به توپوگرافی و میزان بارش این ظرفیت را دارد و می‌توان اقدامات خوبی در این زمینه انجام داد.
 
وی در مورد اقدامات آبخیزداری در سال جاری اظهارکرد: سال گذشته اقدامات خیلی خوبی در این زمینه انجام شد. ۸۷ میلیارد تومان اعتبارات استانی برای ما تصویب شد که از این میزان  ۷۳ میلیارد تومان تخصیص یافت. از ۸۲ میلیارد تومان اعتبارات ملی مصوب نیز ۵۶ میلیارد تومان تخصیص یافت.
 
 مدیرکل منابع طبیعی استان تهران اضافه کرد: در سال جاری اعتبارات استانی از ۸۷ میلیارد تومان به ۱۰۷ میلیارد تومان افزایش یافت. اعتبار سال جاری ما در حوزه آبخیزداری از محل تملک استانی حدود ۳۶ میلیارد تومان است. تاکنون از اعتبارات ملی مصوب حدود سه میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
 
وی درباره میزان طرح‌های آبخیزداری گفت: حدود ۱۵ طرح در سطح استان داریم و تاکنون هشت موافقنامه برای اجرای آن‌ها مبادله شده است.
 
آخوندی در پاسخ به این پرسش ایسنا که اجرای پروژه‌های آبخیزداری چه قدر می‌تواند به استفاده از آب ناشی از بارش کمک کند؟ گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و نوع بهره‌برداری از منابع طبیعی، این عرصه‌ها  دستخوش تغییرات زیاد و موجب افزایش روند سیل‌خیزی شده است. به همین علت در سال‌های گذشته در استان تهران سیل‌های شدیدی مانند سیل امامزاده داوود و فیروزکوه اتفاق ‌افتاد بنابراین  از سال گذشته اعتبارات آبخیزداری و آبخوانداری برای مهار بارش‌های شدید احتمالی رشد قابل توجهی کرده است.
 
وی اضافه کرد: مقامات استانی در سال جاری نیز بر لزوم انجام اقداماتی در زمینه آبخیزداری و پیشگیری و مهار سیل تاکید کرده‌اند. همکاران ما در سطح استان مطالعاتی را انجام دادند و قسمتی از مطالعات نیر در حال انجام است.
 
آخوندی در پایان گفت: خوشبختانه در بارش‌های مهرماه استان تهران اتفاق خاصی نیفتاد البته باید تلاش کنیم تلفیقی از روش‌های آبخیزداری شامل اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک را در حوزه‌های آبخیز محقق کنیم  تا خسارت‌های ناشی از سیل را به حداقل برسانیم.
برچسب ها: پارک آبخیز ، تهران ، احداث
ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی