۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۰۹۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۰۸-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۹۱۹۹
انتشار: ۱۲:۰۲ - ۰۸-۰۸-۱۴۰۳

اگر این داروها را خودسرانه مصرف کنید راهی بیمارستان می شوید

اگر این داروها را خودسرانه مصرف کنید راهی بیمارستان می شوید
سرپرست دفتر نظارت و پایش سازمان غذا و دارو زهرا جهانگرد به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها، یکی از مهم‌ترین علل مراجعه به بیمارستان‌ها را مسمومیت‌های دارویی نام برد.

 دکتر سید علی فاطمی، نایب‌رئیس سابق انجمن داروسازان ایران می گوید: «مردم استامینوفن را به‌عنوان یک داروی بی‌ضرر می‌شناسند، درحالی‌که اگر فردی ۴ استامینوفن ۵۰۰ میلی‌گرمی در روز استفاده کند دچار مسمومیت کبدی یا کما خواهد شد.»

درعین‌حال سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو زهرا جهانگرد امروز گفت که مسمومیت‌های «دارویی» از مهم‌ترین علل مراجعه به بیمارستان‌هاست.
از ابتدای امسال بیش از ۱۰ هزار نفر بر اثر مسمومیت بر اثر مصرف مواد اعتیادآور و مسکن‌ها به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.

به گزارش فارس، هزار و ۸۲۳ نفر در اثر مسمومیت دارویی و ۴۵۶ مورد مرگ با داروی مخدر و محرک بوده است که متادون بیشترین مسمومیت را در پی داشته است.

طبق اعلام سازمان غذا و دارو، بسیاری از افراد به دلیل مصرف اشتباه یا خودسرانه مُسَکن‌ها و مخدرهایی همچون ترامادول و متادون، دچار مشکلات تنفسی یا حتی مرگ می‌شوند.

مدیرکل سابق دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور نوشین محمدحسینی مشکلات اقتصادی را دلیل مصرف خودسرانه دارو در کشور می‌داند و می‌گوید که «افراد به دلیل مشکلات مالی، توان رفتن به پزشک را ندارند» و همین موضوع سبب شده تا دارو را به‌صورت خودسرانه مصرف کنند.

اما در مقابل کارشناس دفتر پایش و مصرف فراورده‌های سلامت خراسان شمالی مهسا فخر زراعی می‌گوید که «ایران جزء ۲۰ کشور اول دنیا از نظر مصرف خودسرانه دارو، مسکن و آنتی‌بیوتیک‌هاست» و این ربطی به مشکلات اقتصادی ندارد، بلکه به فرهنگ خوددرمانی ما ایرانی‌ها برمی‌گردد که افراد با مشاهده اولین علائم سرماخوردگی و تنفسی، سردرد و معده درد و... خودسرانه اقدام به مصرف دارو می‌کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل دکتر محسن رضازاده معتقد است که برای جلوگیری از مسمومیت دارویی، بیماران می‌بایست «داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز مصرف کنند» و همه افراد به‌خصوص سالمندان باید هنگام مراجعه به پزشک، نام تمامی داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشند تا از تجویز تکراری داروها و مصرف هم‌زمان چندین دارو جلوگیری شود و قرص‌ها در خانه تلنبار نشود که موجب مصرف خودسرانه شود.

برچسب ها: دارو ، مصرف خودسرانه
ارسال به دوستان
فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد خواص شگفت انگیز لیمو شیرین دوربین دنده عقب ۷۰ سال قبل اختراع شد! (+عکس) سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا