۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۱۰۱۰۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۱۳-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۰۳۹۶
انتشار: ۰۸:۰۴ - ۱۳-۰۸-۱۴۰۳

رابطه درد مفاصل و اختلال در غده تیروئید

رابطه درد مفاصل و اختلال در غده تیروئید
کم کاری تیروئید و درد مفاصل ارتباط مستقیمی با هم دارند. غده تیروئید، هورمون‌هایی ترشح می‌کند که سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را کنترل می‌کنند.

دکتر بتول دادخواه متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات درباره ارتباط بین احتلال غده تیروئید و درد عضلانی توضیح می دهد: در افراد مبتلا به کم‌ کاری تیروئید، این غده فعالیت کمی دارد، یعنی هورمون‌های کنترل‌کننده متابولیسم به میزان کمتری ترشح می‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز؛  به نظر می‌رسد، علت درد مفاصل در کم کاری تیروئید، کاهش متابولیسم بدن باشد که منجر به ایجاد مایع در اطراف مفاصل، تورم در آن ناحیه و درد خواهد شد. تولید بیش از حد یا خیلی کم هورمون از غده تیروئید می تواند منجر به میوپاتی (بیماری عضلانی) شود.

کم کاری تیروئید و درد مفاصل

کم کاری تیروئید وضعیتی است که در آن غده تیروئید (یک غده کوچک پروانه‌ای شکل) که وظیفه تنظیم متابولیسم را بر عهده دارد، به اندازه کافی هورمون‌های تیروئید مورد نیاز بدن را تولید نمی‌کند. این بیماری “تیروئید کم کار” نامیده می‌شود و می‌تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود. کم کاری تیروئید، می‌تواند به دلایل متعددی مانند کمبود ید برای مدت زمان طولانی، قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی یا داروهای خاص برای بهبود بیماری‌های دیگر ایجاد شود. طبق پژهش‌های صورت گرفته ۸۰ درصد افراد مبتلا به این بیماری زنان هستند.

علائم درد مفاصل ناشی از کم کاری تیروئید

برای برخی از افراد، کم کاری تیروئید می‌تواند بر مشکلات مفصلی و ماهیچه‌ای بیفزاید. به طور خاص، کم کاری تیروئید ممکن است منجر به موارد زیر شود:

  • دردهای عضلانی، حساسیت و سفتی، به ویژه در شانه‌ها و باسن
  • درد و سفتی مفاصل
  • تورم مفاصل کوچک دست و پا
  • سندرم تونل کارپال مچ دست

عوارض جدی درد مفاصل در کم‌ کاری تیروئید

به ندرت، کم کاری تیروئید می‌تواند منجر به آسیب جدی مفصل یا عضلات شود. با این حال، شرایط خاصی وجود دارد که می‌تواند شروع یک آسیب جدی باشد:

  • سندرم هافمن: سندروم هافمن جزو بیماری‌های تخریب پیشرونده عصبی – نخاعی محسوب می‌شود؛ در این شرایط، فرد دچار هیپرتروفی عضلات (بزرگ شدن ماهیچه‌ها) می‌شود که می‌تواند منجر به سفتی، درد و ضعف عضلات شود.
  • رابدومیولیز: در این حالت، ماهیچه‌ها به سرعت شکسته می‌شوند و اغلب در اثر کم کاری تیروئید همراه با تمرینات بدنی شدید یا به دلیل داروهای کاهش دهنده کلسترول ایجاد می‌شود.

کنترل کم کاری تیروئید و ضعف عضلانی

کم کاری تیروئید معمولا با درد مفاصل و ضعف عضلانی همراه است. با این حال، روش‌های خاصی برای مدیریت این درد و هدایت به سمت یک شیوه زندگی تقریبا عادی وجود دارد:

  • تمرینات با شدت کم مانند شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری یا تمرینات هوازی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • برای تسهیل کاهش وزن و کاهش درد مفاصل، به تمرینات تقویت کننده عضلات مانند لانگ، اسکوات و لیفت پا بپردازید.
  • یوگا را برای تنظیم وضعیت بدن و قدرت عضلات تمرین کنید که به نوبه خود به شما کمک می‌کند تمام فشار را از مفاصل برداشته و درد را کاهش دهید.
  • از رژیم غذایی سالم غنی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها مانند مرکبات، توت فرنگی، آجیل و دانه‌ها، سیب زمینی شیرین و کلم بروکلی پیروی کنید.

میوپاتی پرکاری تیروئید

میوپاتی پرکاری تیروئید یک بیماری عضلانی ناشی از تولید بیش از حد هورمون های تیروئید از غده تیروئید است. ارثی نیست.

علائم میوپاتی پرکاری تیروئید

این بیماری معمولاً شامل ضعف و تحلیل عضلات اطراف شانه ها و گاهی اوقات باسن است. همچنین ممکن است در عضلات صورت و گلو و در عضلات تنفسی ضعف وجود داشته باشد. موارد تهدید کننده زندگی می تواند باعث رابدومیولیز (تجزیه حاد عضلات) شود.

برخی از افراد مبتلا به میوپاتی پرکاری تیروئید دچار بیماری گریوز می شوند، آسیب به ماهیچه هایی که حرکت چشم و پلک ها را کنترل می کنند، که می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. برخی دیگر دچار فلج دوره ای تیروتوکسیک می شوند که شامل حملات موقت اما عمیق ضعف عضلانی همراه با پتاسیم پایین سرم است.

چه چیزی باعث میوپاتی پرکاری تیروئید می شود؟

تولید بیش از حد هورمون های تیروئید، معروف به تیروکسین، توسط غده تیروئید باعث میوپاتی پرکاری تیروئید می شود. یکی از علل شایع این اختلال، خودایمنی است، وضعیتی که در آن سیستم ایمنی علیه بخشی از بدن – در این مورد، غده تیروئید – می چرخد. اگرچه میوپاتی پرکاری تیروئید ارثی نیست، به نظر می رسد که یک استعداد ژنتیکی برای بیماری های خودایمنی وجود دارد.

پیشرفت میوپاتی پرکاری تیروئید چگونه است؟

میانگین شروع میوپاتی پرکاری تیروئید در دهه ۴۰ است. این بیماری معمولاً با بازگرداندن سطح طبیعی تیروکسین از طریق دارو یا جراحی قابل کاهش است.

میوپاتی کم کاری تیروئید چیست؟

میوپاتی هیپوتیروئیدی یک بیماری عضلانی است که در اثر کمبود تولید هورمون از غده تیروئید ایجاد می شود. ارثی نیست.

علائم میوپاتی کم کاری تیروئید چیست؟

شایع ترین علائم شامل ضعف در اطراف باسن و گاهی اوقات شانه ها و کند شدن رفلکس ها است. برخی از افراد نیز سفتی عضلانی و گرفتگی عضلات دردناک را تجربه می کنند. موارد تهدید کننده زندگی می تواند باعث رابدومیولیز (تجزیه حاد عضلانی) شود. گاهی اوقات این بیماری باعث بزرگ شدن عضلات همراه با ضعف عضلانی می شود.

چه چیزی باعث میوپاتی کم کاری تیروئید می شود؟

تولید کم هورمون های تیروئید، معروف به تیروکسین، توسط غده تیروئید باعث میوپاتی کم کاری تیروئید می شود. یکی از علل شایع این اختلال، خودایمنی است، وضعیتی که در آن سیستم ایمنی علیه بخشی از بدن – در این مورد، غده تیروئید – می چرخد. اگرچه میوپاتی هیپوتیروئیدی ارثی نیست، به نظر می رسد یک استعداد ژنتیکی برای بیماری های خود ایمنی وجود دارد.

پیشرفت میوپاتی کم کاری تیروئید چگونه است؟

این بیماری در دوران کودکی یا بزرگسالی شروع می شود. تقریباً می توان با بازگرداندن سطح طبیعی تیروکسین از طریق دارو، آن را به طور کامل کاهش داد.

برچسب ها: مفاصل ، غده تیروئید
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد