۲۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
کد خبر ۱۰۱۵۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۵۳۸۴
انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۳

آیا غذا پختن در ظرف مسی ضرر دارد ؟ / بهترین ظروف برای پخت و پز را بشناسید

آیا غذا پختن در ظرف مسی ضرر دارد ؟ / بهترین ظروف برای پخت و پز را بشناسید
اگر مس با غذا در ارتباط باشد امکان ورود مقادیر زیادی از مس به درون غذا وجود دارد که می‌تواند عوارض کوتاه مدت و بلندمدتی را برای فرد به همراه داشته باشد.

 کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه گفت: پخت و پز غذا در ظروف مسی به جهت عوارضی که می‌تواند بر سلامت افراد داشته باشد، توصیه نمی‌شود. محمدسعید غلامی با بیان اینکه ظروف مناسب پخت و پز باید کمترین میزان انتقال مواد از بدنه ظرف به غذا را داشته و به علاوه انتقال حرارت آنها یکنواخت باشد، گفت: ظروف مسی این ویژگی را ندارند و از همین رو برای پخت و پز توصیه نمی‌شوند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه درون ظروف مسی حتما باید به طور کامل و درست قلع‌اندود شده باشد، افزود: اگر مس با غذا در ارتباط باشد امکان ورود مقادیر زیادی از مس به درون غذا وجود دارد که می‌تواند عوارض کوتاه مدت و بلندمدتی را برای فرد به همراه داشته باشد.

این کارشناس تغذیه سردرد و تهوع را از عوارض کوتاه مدت بالا بودن مس در غذا دانست و عنوان کرد: مصرف بلندمدت مس همراه غذا می‌تواند عوارض جدی کبدی را نیز برای افراد ایجاد کند.

غلامی با اشاره به رقابت جدی مس با کلسیم و آهن برای جذب در بدن، ادامه داد: استفاده بلندمدت از ظروف مسی برای پخت و پز مانع از جذب کلسیم و آهن در بدن می‌شود.

وی درباره استفاده از ظروف چدنی برای پخت و پز نیز یادآور شد: این ظروف خیلی بد نیستند، اما چون از آهن ساخته شده‌اند، پخت و پز در آنها باعث ورود مقادیری از آهن به غذا شده و برای افرادی که بیماری‌های قلبی و عروقی دارند می‌تواند مشکل ایجاد کند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه ظروف آلومینیومی که بین مردم به ظروف «روحی» مشهور است را نیز از دیگر ظروف بسیار نامناسب برای پخت و پز دانست و اظهار کرد: این ظروف باعث ورود آلومینیوم به بدن شده که در بلندمدت پیامدهای منفی بر مغز دارد و می‌تواند خطر برخی بیماری‌ها مانند آلزایمر را افزایش دهد.

غلامی با بیان اینکه ظروف تفلون نیز از بدترین ظروف برای پخت و پز هستند، گفت: خطر استفاده از این ظروف اگر بدنه آنها آسیب دیده باشد و خصوصا اگر بازسازی شده باشد دو چندان است و می‌تواند ریسک سرطان را افزایش دهد.

وی در خصوص استفاده از ظروف سرامیک و گرانیت برای پخت و پز نیز گفت: اگر قرار است از این ظروف استفاده شود، باید هم بدنه ظرف سالم باشد و هم از برندهای معتبر که مواد با کیفیت در ساخت آنها به کار برده شده، خریداری شود.

این کارشناس تغذیه بهترین ظروف برای پخت و پز را ظروف استیل و همچنین ظروف پیرکس یا شیشه‌ای عنوان و اضافه کرد: ظروف استیل هم انتقال حرارت مناسبی به غذا دارد و هم کمترین انتقال مواد را به غذا انجام می‌دهد.

غلامی عنوان کرد: ظروف پیرکس فاقد مواد مضر بوده و انتقال مواد به غذا را حین پخت و پز ندارند، فقط امکان پخت برخی از غذاها در آن وجود ندارد و محدودیت کاربرد دارند.

برچسب ها: پختن غذا ، ظروف مسی
ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
هت‌تریک کلایورت پسر در سنت‌جیمز پارک؛ ۲۰ سال پس از گلزنی پدر دزرت راک؛ شاهکار تفریحی گردشگری در کوه های حجاز عربستان افتتاح شد(+فیلم و عکس) مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد آموزش رایگان تنیس برای معلمان ورزش در سراسر کشور نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه با پرچم اسپانیا در شطرنج قهرمانی اروپا اهالی این برج ها در دبی از راه استخر به هم سر می زنند! (+فیلم و عکس) از رئال مادرید تا سپاهان؛ رده‌بندی بهترین تیم‌های باشگاهی جهان در سال ۲۰۲۴ شیوع مجدد ویروس کرونا در کراچی پاکستان تغییر رژیم غذایی با افزایش سن؛ توصیه آلونسو، قهرمان فرمول یک سه‌شنبه؛ تعیین تکلیف تغییرات مصوبه کنکوری روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود گوترش: تا پایان ماه ژانویه نیروهای اسرائیلی از لبنان خارج خواهند شد از سوپرجام تا فوتسال؛ عملکرد قابل قبول داوران از نگاه رئیس دپارتمان داوری آرمان رمضانی از استقلال جدا شد دردسر استقلال برای جذب بازیکن جدید؛ شروط سخت خروجی‌ها