۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۸۸۷۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۱۴-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۸۸۷۰
انتشار: ۰۸:۱۱ - ۱۴-۰۹-۱۴۰۳

هشدار متخصص تغذیه: ۳ ماده غذایی که هرگز نباید دوباره گرم شوند

هشدار متخصص تغذیه: ۳ ماده غذایی که هرگز نباید دوباره گرم شوند
اسفناج حاوی نیترات است که هنگام گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می‌شود و این ماده نیز سمی است.

بسیاری از ما برای صرف یک شام سریع و راحت به غذاهای مانده متکی هستیم.

اما کارشناسان تغذیه هشدار داده اند که بعضی از غذاها را باید تنها یک بار گرم کرد.

دو دلیل اصلی برای این موضوع وجود دارد.

اول اینکه وقتی غذا دوباره گرم می‌شود، ترکیبات شیمیایی آن ممکن است تغییر کند و مواد سمی در غذا تولید شود که می‌تواند مشکلاتی مثل آسیب به کلیه‌ها را به دنبال داشته باشد.

دوم اینکه سرد شدن برخی غذاها قبل از گرم کردن مجدد می‌تواند رشد باکتری‌هایی مثل اشریشیا کلی و لیستریا را تسهیل کند که از بین بردن آنها بسیار دشوار است.

به گزارش روزیاتو، هارینی بالا، متخصص تغذیه، در ویدیویی که با ۲۳ هزار دنبال‌کننده خود در تیک‌تاک به اشتراک گذاشته، سه ماده غذایی را معرفی کرد که هرگز نباید دوباره گرم شوند.

اولین مورد اسفناج است.

اسفناج حاوی ماده‌ای به نام اسید اگزالیک است که در حالت خام خطری ندارد. اما وقتی اسفناج دوباره گرم می‌شود، این ماده به شکل بلور درمی‌آید و سمی می‌شود. مصرف مقادیر بالای این ماده می‌تواند خطر ایجاد سنگ‌ کلیه را افزایش دهد؛ سنگ‌هایی که در مجاری ادراری تشکیل می شوند و می توانند بسیار دردناک باشند.

همچنین، اسفناج حاوی نیترات است که هنگام گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می‌شود و این ماده نیز سمی است.

نیتریت‌ها موادی هستند که با ترکیبات موجود در روده واکنش نشان داده و موادی را تولید می‌کنند که خطر ایجاد تومورهای روده را افزایش می‌دهند.

مطالعات دیگری نشان داده‌اند که اسفناج به راحتی می‌تواند به لیستریا آلوده شود، یک باکتری‌ که اغلب باعث مسمومیت‌های غذایی می‌شود.

اگر اسفناج به درستی حرارت نبیند، این باکتری می‌تواند روی آن باقی بماند و علائمی مثل تب، خستگی شبیه به آنفولانزا، سردرد، سفتی گردن، گیجی و حتی تشنج را ایجاد کند.

ماده غذایی بعدی که بهتر است از گرم کردن آن اجتناب کنید، چای است.

گرم کردن مجدد چای نه تنها طعم آن را تلخ‌تر می‌کند (به دلیل افزایش میزان تانن‌ها)، بلکه ممکن است باعث فعال شدن باکتری‌های غیرفعال در چای شود.

سومین ماده غذایی برنج است.

وقتی برنج پخته‌شده سرد می‌شود، ممکن است باکتری باسیلوس سرئوس که معمولاً در خاک و سبزیجات وجود دارد، در آن رشد کند.

این باکتری اسپورهایی را تولید می‌کند که در برابر گرما مقاوم هستند و حتی با گرم کردن مجدد نیز از بین نمی‌روند.

مصرف برنج آلوده به این باکتری می‌تواند باعث تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم شود.

برای کاهش این ریسک، باید برنج را حداکثر دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرفی دربسته نگهداری کرد.

او هشدار داد که اگر برنج در طول روز در دمای محیط بماند و در شب به یخچال منتقل شود، احتمال آلودگی به این باکتری افزایش می‌یابد.

سال گذشته، داستان یک مرد ۲۰ ساله که به دلیل «سندرم برنج سرخ‌شده» جان خود را از دست داده بود، دوباره در اینترنت منتشر شد. این سندرم می تواند ماکارونی را هم تحت تأثیر قرار دهد.

این مرد بلژیکی پس از خوردن اسپاگتی که پنج روز در آشپزخانه‌اش مانده بود و دوباره گرم شده بود، دچار مسمومیت شد.

او پس از مصرف اسپاگتی علائمی مانند تهوع، درد شکم، سردرد، اسهال و استفراغ را تجربه کرد و کمتر از ۱۰ ساعت بعد جان باخت.

کالبدشکافی این مرد نشان داد که او به دلیل نکروز (مرگ بافتی) در بخشی از کبد، دچار نارسایی اندام‌ها شده بود.

به گفته پزشکان در مقاله‌ای که در ژورنال میکروب‌شناسی بالینی منتشر کرده اند، احتمالاً باکتری باسیلوس سرئوس عامل این حادثه بوده است.

برچسب ها: گرم کردن ، غذا
ارسال به دوستان
وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد