۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۹۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۹۹۰۵
انتشار: ۱۶:۵۱ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳

از سیاست تا روزمرگی با هان کانگ برندۀ نوبل ادبیات 2024

از سیاست تا روزمرگی با هان کانگ برندۀ نوبل ادبیات 2024
نشست مطبوعاتی جایزه نوبل ادبیات در تاریخ ۶ دسامبر در طبقه دوم ساختمان آکادمی سوئد برگزار شد و این نخستین حضور رسمی و عمومی هان کانگ، نویسنده برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۴ بود.

نشست مطبوعاتی برنده نوبل ادبیات در محل آکادمی سوئد برگزار شد و هان کانگ، نویسنده اهل کره جنوبی درباره مسائل مختلف از شرایط سیاسی در کشورش تا نقش ادبیات صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، نشست مطبوعاتی جایزه نوبل ادبیات در تاریخ ۶ دسامبر در طبقه دوم ساختمان آکادمی سوئد برگزار شد و این نخستین حضور رسمی و عمومی هان کانگ، نویسنده برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۴ بود.

این نویسنده ۵۴ ساله در این نشست پاسخ‌های مرتبط به وضعیت سیاسی اخیر کره جنوبی را به آرامی از روی متنی که از پیش نوشته بود، خواند. او آرامش خود را حفظ کرد و هنگام طرح پاسخ‌ها، لبخندهای کوتاهی را با خبرنگاران رد و بدل می‌کرد.

او در ارتباط با بحران حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی، که نخستین بار توسط رئیس‌جمهور «یون سوک یول» اعلام شد، گفت: این شوک‌آورترین رویداد امسال بود. پیش‌بینی وضعیت آینده آسان نیست؛ چرا که هنوز نمی‌توان گفت شرایط دقیقاً چگونه پیش خواهد رفت. زبان به‌گونه‌ای است که نمی‌توان آن را با زور سرکوب کرد تا مانع از بیانش شد.  

هان کانگ اظهار کرد: برای نوشتن رمان «پسرک در راه است»، وضعیت حکومت نظامی را که از اواخر سال ۱۹۷۹ ادامه داشت مطالعه کردم و همانند دیگران از اعلام حکومت نظامی در سال ۲۰۲۴ شوکه شدم.

او اضافه کرد: تفاوت این وضعیت در این است که همه چیز به صورت زنده پخش می‌شد و همه می‌توانستند تماشا کنند. من دیدم که چگونه فردی تلاش می‌کرد با دستان خالی جلوی یک سرباز مسلح را بگیرد و چگونه عده‌ای پس از دیدن اسلحه‌ها در برابر سربازان ایستادگی می‌کردند.

برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ تأکید کرد: امیدوارم به شرایط گذشته که در آن از طریق زور یا اجبار مانع بیان می‌شدند، بازنگردیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره مضر خوانده شدن رمان معروفش «گیاهخوار» گفت: این رمان در سال ۲۰۱۹ به عنوان کتاب آموزشی به دانش‌آموزان دبیرستانی اسپانیا معرفی شد و در آن زمان با دانش‌آموزان اسپانیایی ملاقات کردم. تحت‌تأثیر تحلیل‌ها و بیان نظراتشان درباره این رمان قرار گرفتم. شخصا فکر می‌کردم که به دلیل تفاوت‌های فرهنگی، شاید خواندن این رمان برای دانش‌آموزان دوره متوسطه و دبیرستان دشوار باشد. در یک جلسه کتاب‌خوانی، دانش‌آموزان دبیرستانی از من خواستند رمان «گیاهخوار» را امضا کنم و به من گفتند که بعدا رمان «پسرک در راه است» را نیز می‌خوانند.

این نوسنده اضافه کرد: اگر این کتاب به عنوان کتاب مضر شناخته شود، کتابداران مجبور به سانسور آن خواهند شد. کتاب‌ها بسیار مهم هستند و با خواندن آن‌ها احساس همزیستی می‌کنیم.

هان کانگ به‌طور خاص از مخاطبان خواست جنبه‌های مختلف رمان «گیاهخوار» را در نظر بگیرند. او گفت: این رمان اثری است که لایه‌های متعددی دارد، از جمله پرسش‌هایی درباره اینکه چقدر می‌توانیم یکدیگر را درک کنیم و اینکه آیا بدن‌های ما می‌توانند پناهگاه ما باشند.

او اضافه کرد: تعریف این رمان در یک کلمه دشوار است. لطفا به یاد داشته باشید که این رمان پر از پرسش‌های مختلف است.

این نویسنده همچنین اظهار کرد: نوشتن یک فعالیت شخصی است. همه کسانی که کتاب می‌خوانند، نویسنده نیستند اما همه نویسندگان، خوانندگان پرشوری هستند. امیدوارم که دانش‌آموزان در مدرسه سالانه سه یا چهار کتاب بخوانند، درباره آن‌ها بحث کنند و از زوایای مختلف بررسی کنند تا مهارت لازم برای خواندن آثار ادبی را به‌دست آورند.

کانگ پیش از کنفرانس مطبوعاتی، یک فنجان را در مراسم اهدای مجموعه برندگان جایزه نوبل به آکادمی سوئد اهدا کرد.

او یک یادداشت کوچک همراه با فنجان چای گذاشت و گفت که دم کردن و نوشیدن چای سیاه بخشی از روال روزمره‌اش هنگام نوشتن اثر اخیرش با عنوان «نمی‌گویم خداحافظ» بوده است.

از سیاست تا روزمرگی با هان کانگ برندۀ نوبل ادبیات 2024

او در این باره گفت: نمی‌خواستم مراسم اهدای بزرگی برای مجموعه‌ام برگزار کنم. فکر کردم بهتر است چیزی ارزشمند از خودم اهدا کنم که نشان‌دهنده روال روزمره‌ام باشد. وقتی چندین بار در روز تلاش می‌کردم به میز کارم برگردم، فقط همان فنجان چای سیاه را می‌نوشیدم. این فنجان چای مثل یک طلسم بود که مرا به میز کارم بازمی‌گرداند.

پس از صرف غذا با مسئولان تالار مشاهیر سوئد، هان کانگ، صندلی نوبل را نیز امضا کرد. برندگان جایزه نوبل طبق سنت، پس از مراسم اهدای مجموعه، کف صندلی‌ای را که هنگام ناهار با آکادمی سوئد بر آن نشسته‌اند، امضا می‌کنند.

از سیاست تا روزمرگی با هان کانگ برندۀ نوبل ادبیات 2024

او با یک خودکار طلایی روی صندلی‌ای که نویسندگان برنده جایزه نوبل در سال‌های ۲۰۲۲ (آنی ارنو) و ۲۰۲۳ (یون فوسه) بر آن نشسته بودند، امضا کرد.

هان کانگ درباره نقش ادبیات گفت: «ادبیات، عملی است که مدام وارد دنیای درونی دیگران می‌شود و در این فرآیند، عمیق‌تر به درون خود نفوذ می‌کنید. وقتی شرایط غیرمنتظره‌ای پیش می‌آید، ادبیات این قدرت را می‌دهد که فکر کنید، قضاوت کنید و تمام تلاش خود را بکنید بنابراین، ادبیات همیشه یک چیز اضافی نیست، بلکه یک امر ضروری است.

آکادمی سوئد، امسال هان کانگ را به دلیل «نثر شاعرانه‌اش که آسیب‌های تاریخی را شامل می‌شود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار می‌کند»، شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۴ معرفی کرد.

آثار این نویسنده اغلب به آسیب‌های تاریخی می‌پردازد. رمان سال ۲۰۱۴ او با نام «اعمال انسانی» درباره قیام می ۱۹۸۰ گوانگجو است، درحالی که رمان سال ۲۰۲۱ او با نام «از هم جدا نخواهیم شد» قرار است در فوریه سال آینده به زبان انگلیسی منتشر شود و به قیام ججو در سال‌های ۱۹۴۸-۱۹۴۹ می‌پردازد.

پرفروش‌ترین کتاب این نویسنده کره‌ای «گیاهخوار» است که در سال ۲۰۰۷ نوشته شد و در سال ۲۰۱۵ توسط دبورا اسمیت به انگلیسی ترجمه شد و متعاقباً برنده جایزه بین‌المللی بوکر شد.

منبع: روزنامه کُره‌ای «Maeil Business Newspaper»

ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی