فشار خون بالا که یک تهدید قابلتوجه برای قلب است، ممکن است به دلیل عوامل مختلف مانند افزایش سن و سبک زندگی پر استرس ایجاد شود، همچنین ممکن است ارثی باشد و افراد را در هر مرحله از زندگی تحت تأثیر قرار دهد، متخصصان معتقدند که فشار خون بالا درمان نشده میتواند منجر به بروز عواقب جدی مانند آسیب ریوی و کلیوی، از دست دادن بینایی، کاهش حافظه و حتی نارسایی قلب شود، بنابراین کنترل فشار خون بالا در مراحل اولیه برای جلوگیری از پیشرفت آن در بدن از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش ایمنا، در ادامه به بررسی علائم فشار خون بالا میپردازیم:
در صورتی که تنگی نفس ناگهانی را تجربه کردید که شدت آن با فعالیت بدنی افزایش پیدا میکند، ممکن است دچار فشار خون بالا شده باشید.
خستگی شدید بدون دلیل برای مدت طولانی ممکن است به دلیل فشار خون بالا رخ دهد، این نوع خستگی ممکن است با سردرد، سرگیجه، احساس گیجی، تاری دید و خونریزی بینی همراه باشد.
فشار خون بالا بر ریتم منظم قلب تأثیر منفی میگذارد و باعث بروز بینظمی در الگوهای آن میشود، به این اتفاق آریتمی گفته میشود که رایجترین نوع آن فیبریلاسیون دهلیزی نام دارد، ممکن است افراد مبتلا به فشار خون بالا، ضربان قلب خیلی آهسته یا خیلی سریع را تجربه کنند.
کاهش جریان خون به قلب به دلیل فشار خون بالا، باعث بروز درد قفسه سینه میشود که آنژین نیز نام دارد، به گفته پزشکان این نوع درد قفسه سینه ممکن است در یک سمت قفسه سینه مانند مرکز یا سمت چپ رخ دهد.
وضعیتی به نام مثانه بیشفعال (OA) ممکن است به عنوان یکی از علائم فشار خون بالا در نظر گرفته شود که به دلیل انقباض عروق خونی رخ میدهد، در نتیجه جریان خون به کلیهها کاهش پیدا میکند و عملکرد موثر آن را مختل میکند.
درک علائم فشار خون بالا به فرد کمک میکند، اقدامات اولیه برای تشخیص بیماری و درمان به موقع را انجام دهند، در این صورت تاثیر منفی فشار خون بالا بر بدن به حداقل میرسد و خطر بروز بیماریهای مرتبط به آن را کاهش میدهد.