۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۰۳۲۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۸ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۰۳۲۸
انتشار: ۰۷:۲۸ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۳

رتبه‌بندی برترین کشورها از نظر قدرت ابرکامپیوترها(+ اینفوگرافی)

رتبه‌بندی برترین کشورها از نظر قدرت ابرکامپیوترها(+ اینفوگرافی)
ابرکامپیوتر «فوگاکو»، توسعه مشترک مؤسسه ریکن و شرکت فوجیتسو در ژاپن، قدرتمندترین سیستم این کشور است. این پروژه که در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید، مجموعاً ۱.۲ میلیارد دلار هزینه در بر داشت و زمانی قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان محسوب می‌شد.

در اینفوگرافی زیر، نتایج آخرین رتبه‌بندی TOP500 را درباره توان محاسباتی کشورها بررسی می‌کنیم. در نوامبر ۲۰۲۴، ایالات متحده با ۱۷۲ سیستم در رتبه‌بندی TOP500، بیشترین تعداد سیستم‌های محاسباتی را دارد و همچنین بالاترین مقدار عملکرد حداکثری را با ۶.۵ میلیون تِراپلاپس (یک واحد محاسباتی که نشان‌دهنده یک تریلیون عملیات اعشاری در ثانیه است) به خود اختصاص داده است.

رتبه‌بندی برترین کشورها از نظر قدرت ابرکامپیوترها + اینفوگرافی

داده‌ها و نکات کلیدی

به گزارش روزیاتو، پس از ایالات متحده، ژاپن، ایتالیا و سوئیس در رده‌های بعدی توان محاسباتی قرار دارند. ابرکامپیوتر «فوگاکو»، توسعه مشترک مؤسسه ریکن و شرکت فوجیتسو در ژاپن، قدرتمندترین سیستم این کشور است. این پروژه که در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید، مجموعاً ۱.۲ میلیارد دلار هزینه در بر داشت و زمانی قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان محسوب می‌شد.

رتبه‌بندی برترین کشورها از نظر قدرت ابرکامپیوترها + اینفوگرافی

نکته جالب توجه اینکه پس از گذشت چند سال، سیستم‌های جدیدتری مانند «ال کاپیتان» آمریکا به مراتب قدرتمندتر و با هزینه ساخت کمتری (حدود ۶۰۰ میلیون دلار) ساخته شده‌اند.

رتبه‌بندی مشکوک چین

در ویرایش نوامبر ۲۰۲۰، چین از نظر عملکرد حداکثری در رتبه سوم پس از ایالات متحده و ژاپن قرار داشت و با ۲۱۴ سیستم، بیشترین تعداد سیستم‌ها را در اختیار داشت. اما امروز در رتبه هفتم با تنها ۶۳ سیستم قرار گرفته است، رتبه‌ای که احتمالاً به دلیل مسائل ژئوپلیتیکی دور از واقعیت است.

رتبه‌بندی برترین کشورها از نظر قدرت ابرکامپیوترها + اینفوگرافی

جک دونگارا، یکی از بنیانگذاران TOP500، در این باره می‌گوید: «وضعیت کاملاً مشخص است که چین این کامپیوترها را دارد و مدتی است که در حال کار هستند. اگرچه آزمون‌های استاندارد را انجام نداده‌اند، اما جامعه علمی کم و بیش از معماری و توانایی‌های آنها اطلاع دارد.»

از دیدگاه چین، افشای عمومی اطلاعات این کامپیوترها می‌تواند منجر به محدودیت‌های تجاری بیشتر ایالات متحده شود. این موضوع باعث شده تا چین از انتشار جزئیات دقیق ابرکامپیوترهای خود خودداری کند.

ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی