۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۰۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۴ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۰۸۳۱
انتشار: ۱۷:۳۴ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۳

«هان کانگ» جایزه نوبل ادبیات 2024 را دریافت کرد

«هان کانگ» جایزه نوبل ادبیات 2024 را دریافت کرد
هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی به عنوان هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات، این جایزه را در مراسمی که روز سه شنبه، دهم دسامبر در استکهلم برگزار شد، دریافت کرد. 

«هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی، جایزه نوبل ادبیات را در مراسمی که در سوئد برگزار شد، دریافت کرد.

به گزارش ایسنا، «هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی به عنوان هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات، این جایزه را در مراسمی که روز سه شنبه، دهم دسامبر در استکهلم برگزار شد، دریافت کرد. 

«کره تایمز» نوشت، این نویسنده در ماه اکتبر برای «نثر شاعرانه‌اش که آسیب‌های تاریخی را شامل می‌شود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار می‌کند» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ معرفی شد و به عنوان نخستین زن آسیایی برنده نوبل ادبیات تاریخ‌ساز شد.

در طی این مراسم، «هان کانگ» دیپلم و مدال را از پادشاه سوئد دریافت کرد.علاوه بر این، مبلغ ۱۱ میلیون کرون سوئد (۱.۰۳ میلیون دلار) نیز به او تعلق خواهد گرفت.

این مراسم با حضور ۱۵۰۰ تن از بزرگان و مهمانان از جمله برندگان جایزه نوبل، با سخنرانی آسترید سودربرگ ویدینگ، رئیس بنیاد نوبل آغاز شد.

«هان کانگ» جایزه نوبل ادبیات 2024 را دریافت کرد

«هان»‌ بیشتر برای رمان «گیاهخوار» که در سال ۲۰۰۷ در کره جنوبی منتشر شد و در سال ۲۰۱۶ جایزه بوکر بین‌الملل را برای او به ارمغان آورد شناخته می‌شود.

«کانگ»‌ نویسندگی را از سال ۱۹۹۳ میلادی و با انتشار چندین شعر در مجله «ادبیات و جامعه» آغاز کرد. نخستین نثر او در سال ۱۹۹۵ در قالب مجموعه داستان‌های کوتاهی با عنوان «عشق یوسو» منتشر شد.

او با انتشار رمان «گیاهخوار» به موفقیت جهانی دست پیدا کرد. کانگ در سال ۲۰۱۶ میلادی برای نگارش این رمان که داستان آن به سه قسمت تقسیم شده است برنده جایزه «بوکر بین‌المللی» شد.

اگرچه بسیاری از شخصیت‌های اصلی کتاب‌های «کانگ»‌ زن هستند، آثار منثور او اغلب از دیدگاه مردان روایت می‌شود.

جایزه نوبل ادبیات از سال ۱۹۰۱ تاکنون ۱۱۷ بار اهدا شده است. «آنی ارنو» نویسنده زن فرانسوی در سال ۲۰۲۲ برنده این جایزه مهم شد.  همچنین «رودیارد کیپلینگ» نویسنده «کتاب جنگل» است که با دریافت این جایزه در ۴۱ سالگی به عنوان جوان‌ترین برنده نوبل ادبیات شناخته می‌شود. زمانی که این جایزه در سال ۲۰۰۷ به «دوریس لسینگ» نویسنده انگلیسی ( که در آن زمان ۸۸ ساله بود) اهدا شد این نویسنده به سالمندترین برنده نوبل ادبیات تبدیل شد.

نوبل ادبیات در سال‌های ۱۹۱۴، ۱۹۱۸، ۱۹۳۵، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱، ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳ اعطا نشد و اعطای جایزه نوبل مشترک که در شاخه‌های دیگر نوبل معمول‌تر است، چند باری هم در شاخه ادبیات روی داده است. تاکنون چهار بار نوبل ادبیات مشترکا به دو نفر اعطا شده است: در سال ۱۹۰۴ به طور مشترک به «فردریک میسترال» و «خوزه اچه‌خارای» اهدا شد. در سال ۱۹۱۷ نیز «کارل آدولف گیلروپ» به همراه «هنریک پونتوپیدان» به عنوان برنده برگزیده شدند. در سال ۱۹۶۶، «شموئل یوسف آگنون» و «نلی زاکس» برنده این جایزه شدند و «ایویند جانسون» و «هاری مارتینسون» نیز برگزیدگان سال ۱۹۷۴ بودند.

سال گذشته «یون فوسه» نمایش‌نامه‌نویس و رمان‌نویس نروژی را برای «نمایشنامه‌ها و نثرهای بدیع او که صدای ناگفتنی‌هاست» به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۳ معرفی شد.

ارسال به دوستان
ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی