۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۲۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۲۱۴۵
انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳

۵ دمنوش عالی برای کاهش استرس و اضطراب

۵ دمنوش عالی برای کاهش استرس و اضطراب
برخی داروهای گیاهی به خصوص دمنوش‌ها اگر کاربرد هرکدام از آنها را بشناسید و در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید، در کاهش سطح استرس و اضطراب بسیار تاثیرگذارند.

خیلی‌ها معجزه داروهای گیاهی در کاهش استرس و اضطراب را باور ندارند اما این یک واقعیت است که داروهای گیاهی به خصوص دمنوش‌ها اگر کاربرد هرکدام از آنها را بشناسید و در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید و اگر بیماری زمینه ایِ خاصی نداشته باشید، در کاهش سطح استرس و اضطراب بسیار تاثیرگذارند.

به گزارش همشهری آنلاین، البته برخی اضطراب‌ها کارشان از مصرف دمنوش و سایر داروهای گیاهی گذشته و حتما باید با کمک گرفتن از روانشناس یا روانپزشک آن را کنترل و درمان کرد اما استرس‌های روزانه و نیز اضطراب‌هایی که هنوز به اختلال تبدیل نشده‌اند را می‌توان با دمنوش فروکش کرد و کمی به آرامش رسید.

البته خیلی از اضطراب‌ها هیچ ریشه روانی خاصی ندارند و تنها به دلیل بی‌توجهی به سبک زندگی درست دچار آن می‌شویم. مثلا اگر خواب شما کافی و باکیفیت نباشد، به موقع نخوابید و به موقع هم بیدار نشوید، اگر تغذیه شما پر از چربی‌های ناسالم و شیرینی باشد و اگر تحرک‌تان در طول هفته کم باشد، حتما اضطراب را در طول روز تجربه خواهید کرد. اما اگر سبک زندگی سالمی داشته باشید، حتما اضطراب را هم پشت سر خواهید گذاشت.

طب سنتی علاوه بر گیاهان دارویی، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی سالم را هم برای کاهش استرس توصیه می‌کند. در این گزارش ۵ دمنوش موثر در کنترل اضطراب را که مورد تایید متخصصان طب سنتی نیز است، معرفی می‌کنیم.

دمنوش گل گاو زبان: گل گاو زبان روی سیستم عصبی مرکزی اثر آرام‌بخش دارد. این گیاه با تنظیم ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس)، اضطراب را کاهش می‌دهد. این دمنوش را می‌توان به صورت ترکیبی با گیاه سنبل‌الطیب و بادرنجبویه هم مصرف کرد.

دمنوش سنبل‌الطیب: سنبل الطیب یا سنبل کوهی به عنوان قوی‌ترین دمنوش‌ ضد استرس به داروی ضد اضطراب و ضد افسردگی شهرت دارد. مصرف دمنوش سنبل‌الطیب به تنهایی یا همراه با بابونه و بادرنجبویه یا گل گاو زبان برای کنترل استرس توصیه می‌شود. این جوشانده خواب‌آور است و به همین دلیل توصیه می‌شود که آن را موقع انجام کارهایی که تمرکز لازم دارند، مصرف نکنید. درضمن اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، حتما قبل از شروع مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

چای بابونه: چای بابونه، یک انتخاب محبوب و مناسب برای کاهش استرس و اضطراب است. این چای یا دمنوش دارای اثرات آرام بخش خفیفیاست که می‌تواند باعث آرامش و بهبود خواب شود.

دمنوش اسطوخودوس: اسطوخودوس هم به دمنوش آرام‌بخش اعصاب معروف است. این دمنوش خواب شبانه شما را آرام‌بخش می‌کند. البته مصرف آن به شرط آن است که تا دیروقت بیدار نمانید و حتما در ساعت مشخصی به رختخواب بروید. درضمن در مصرف این دارو زیاده‌روی نکنید. چون روز بعد ممکن است دچار عوارض سردرد و سرگیجه شوید. اگر هم آلرژی فصلی دارید، مصرف دمنوش اسطوخودوس خیلی توصیه نمی‌شود.

چای سیاه: این نوشیدنی که بین ما ایرانی‌ها متداول و محبوب است، تأثیر زیادی روی کاهش استرس دارد. ترکیبات موجود در چای سیاه باعث کاهش میزان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) شده و باعث می‌شود که احساس بهتری در مغز ایجاد شود و میزان استرس کاهش یابد. مصرف این چای در هر وقت از روز خوب است اما مصرف آن در صبحانه می‌تواند به ما انرژی لازم برای شروع روز را بدهد و کمک کند تا تمرکز لازم برای فعالیت‌های روزانه را داشته باشیم.

برچسب ها: دمنوش ، استرس‌
ارسال به دوستان
سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی