۲۴ فروردين ۱۴۰۴
به روز شده در: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۰
کد خبر ۱۰۴۴۷۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۵-۱۲-۱۴۰۳
کد ۱۰۴۴۷۱۴
انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۵-۱۲-۱۴۰۳

فقط 7 کشور در جهان دستورالعمل‌های WHO در زمینه آلودگی هوا را رعایت می‌کنند

فقط 7 کشور در جهان دستورالعمل‌های WHO در زمینه آلودگی هوا را رعایت می‌کنند
طبق این گزارش آلوده‌ترین کشورها شامل چاد، هند و بنگلادش هستند و در چین و هند بهبود کیفیت هوا مشاهده شده است.

بر اساس گزارش هشدارآمیز جدیدی که درباره آلودگی هوا جهان منتشر شده، تقریباً تمام کشورهای جهان هوای آلوده‌تری نسبت به استانداردهای توصیه‌شده توسط پزشکان دارند. تحلیل‌های شرکت فناوری کیفیت هوا IQAir در سوئیس نشان می‌دهد که تنها 7 کشور در سال گذشته میلادی دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) را برای ذرات سمی کوچک معروف به PM2.5 رعایت کرده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، میانگین سالانه آلودگی PM2.5 کشورهایی مانند استرالیا، نیوزیلند، استونی، ایسلند و برخی از جزایر کوچک بیشتر از 5 میکروگرم در هر متر مکعب نبوده است. از سوی دیگر، کشورهایی مانند چاد، بنگلادش، پاکستان، جمهوری دموکراتیک کنگو و هند به عنوان آلوده‌ترین کشورها شناخته شدند. سطح PM2.5 در این پنج کشور حداقل ۱۰ برابر بیشتر از حد مجاز توصیه‌شده در سال ۲۰۲۴ بود و در چاد این میزان حتی تا 18 برابر بیشتر از حد استاندارد گزارش شده است.

پزشکان هشدار می‌دهند که هیچ سطح ایمنی برای ذرات PM2.5 وجود ندارد، زیرا این ذرات به قدری کوچک هستند که می‌توانند وارد جریان خون شده و به اندام‌های مختلف بدن آسیب برسانند. با این حال، آنها تخمین می‌زنند که با رعایت دستورالعمل‌های WHO، جان میلیون‌ها نفر در سال نجات می‌یابد.

آلودگی هوا پس از فشار خون بالا، دومین عامل خطرناک مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود.

«فرانک هامس»، مدیرعامل شرکت IQAir، در این باره می‌گوید:

«آلودگی هوا بلافاصله باعث مرگ نمی‌شود، بلکه ممکن است دو تا سه دهه طول بکشد تا تأثیرات آن بر سلامت آشکار شود، مگر در موارد بسیار شدید. جلوگیری از آن یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که مردم معمولاً تا زمانی که خیلی دیر نشده، به آن فکر نمی‌کنند.»

نکات مثبت مربوط به آلودگی هوا در سطح جهان

این گزارش سالانه که اکنون برای هفتمین بار منتشر شده است، به برخی پیشرفت‌ها نیز اشاره دارد. برای مثال سهم شهرهایی که به استانداردهای PM2.5 دست یافته‌اند، از 9 درصد در سال 2023 به 17 درصد در سال 2024 افزایش یافته است. همچنین آلودگی هوا در هند، که شش شهر از ده شهر آلوده جهان را در خود جای داده، بین سال‌های 2023 تا 2024 حدود 7 درصد کاهش یافته است. کیفیت هوا در چین نیز بهبود یافته و آلودگی شدید PM2.5 در این کشور بین سال‌های 2013 تا 2020 تقریباً به نصف کاهش پیدا کرده است.

هم‌اکنون کیفیت هوا در پکن تقریباً با سارایوو، پایتخت بوسنی و هرزگوین، برابری می‌کند. سارایوو برای دومین سال متوالی به عنوان آلوده‌ترین شهر اروپا شناخته شده است.

برچسب ها: آلودگی ، کشورها
ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
آگهی درگذشت ناصرالدین میرزا ناصری فرزند مظفرالدین شاه قاجار در روزنامه کیهان فروردین ۱۳۵۸(عکس) کرباسچی: در داخل بعد از چهل و چند سال مسئولان نظام به این نتیجه رسیده‌اند که نوع روابط را تغییر دهند سرعت توفان در یزد به ۱۲۷ کیلومتر بر ساعت رسید پیشنهاد برای دیدن: سریال گودال ؛ یک درام انسانی بی‌نظیر ایران حمله اسرائیل به بیمارستان المعمدانی غزه را محکوم کرد استقبال پاکستان از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا طی ۴۸ ساعت گذشته؛ بیش از ۹۰ هدف در نوار غزه بمباران شد شریفی زارچی: بعضی نماینده نمایان مجلس دردشان ایران نیست؛ فقط در طمع قدرت و کاسبی تحریم هستند طوفان سهمگین در چین/ اعلام هشدار نارنجی و لغو صدها پرواز کشف ۱.۵ میلیون شیء فضایی ناشناخته توسط یک دانش‌آموز دبیرستانی چگونه عظمت آمریکا را از بین ببریم؟ 13 سال قبل سعید جلیلی درباره مذاکرات هسته‌ای چه می‌گفت / بسته پیشنهادی چه بود؟ شلیک ۲ موشک از یمن/ فرودگاه بن گوریون تعطیل شد پیش‌بینی گرد و خاک برای خوزستان فلاحت پیشه: به نظر می‌رسد سیاست مذاکراتی اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌ها باشد