۲۷ اسفند ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰
کد خبر ۱۰۴۵۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۶-۱۲-۱۴۰۳
کد ۱۰۴۵۰۴۶
انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۶-۱۲-۱۴۰۳

محققان: مصرف زیاد نوشابه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا 5 برابر افزایش دهد

محققان: مصرف زیاد نوشابه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا 5 برابر افزایش دهد
محققان می‌گویند حتی اگر فرد سیگار یا الکل مصرف نکند، مصرف روزانه نوشابه می‌تواند ریسک سرطان دهان را افزایش دهد.

محققان در پژوهشی جدید دریافتند کسانی که روزانه یک قوطی نوشیدنی حاوی قند مصرف می‌کنند، تقریباً 5 برابر بیشتر از افرادی که کمتر این نوشیدنی‌ها را می‌خورند، به سرطان دهان مبتلا می‌شوند.

به گزارش دیجیاتو به نقل ازMedscape، محققان دانشگاه واشینگتن با بررسی داده‌های بیش از 160 هزار زن دریافتند افرادی که به طور مکرر نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می‌نوشند، حدود 5 برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) قرار دارند. البته این رقم در زنان سیگاری و کسانی که الکل مصرف می‌کنند، به 5.46 برابر افزایش می‌یابد.

افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان با مصرف نوشابه شیرین

به گزارش دیجیاتو، در پژوهش حاضر محققان داده‌های 162 هزارو 602 زن را تجزیه‌وتحلیل کردند. البته آنها قادر نبودند میزان قند نوشیدنی‌هایی را که زنان مصرف می‌کردند، اندازه بگیرند و براساس نظرسنجی‌هایی که هر 4 سال یک‌بار انجام می‌شد، میزان مصرف نوشیدنی‌های آنها مشخص شده بود. پژوهشگران متوجه شدند در طول 3 دهه گذشته بروز OCC در افراد غیرسیگاری به‌ویژه در میان زنان سفیدپوست در سطح جهان افزایش یافته است.

یک قوطی 330 میلی‌لیتری کوکاکولا کلاسیک معمولاً حاوی 35 گرم شکر است. طبق دستورالعمل‌های سازمان‌های بهداشت افراد باید مصرف قند خود را به 30 گرم در روز محدود کنند.

محققان میزان مصرف نوشابه‌ها را با هر گونه تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و 124 مورد ابتلا را در طول دوره مطالعه 30 ساله ثبت کردند. تجزیه‌وتحلیل آنها نشان داد زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می‌کنند، 4.87 برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می‌نوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.

این افزایش خطر سرطان حتی در زنانی که به‌طور منظم سیگار نمی‌کشیدند یا الکل نمی‌نوشیدند، وجود داشت. مصرف سیگار و الکل از عوامل مهم ابتلا به سرطان دهان محسوب می‌شوند. در مجموع، حدود 20 هزار زن در این مطالعه گزارش کردند که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین می‌نوشند.

البته یکی از محدودیت‌های پژوهش حاضر این بود که تمام شرکت‌کنندگان آن زن بودند و شاید نتوان نتایج آن را به مردان تعمیم داد.

محققان می‌گویند که دقیقاً مشخص نیست چگونه این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث سرطان دهان شوند و نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد. بااین‌حال، وجود شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابه‌ها که با بیماری لثه ارتباط دارد، می‌تواند یکی از توضیحات احتمالی باشد. محققان می‌گویند که این شربت، در کنار سایر مواد قندی، می‌تواند تجمع باکتری‌های مفید در دهان را مختل کند و باعث ایجاد التهاب در سلول‌ها و سرانجام سرطان شود.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery منتشر شده است.

برچسب ها: نوشابه ، سرطان دهان
ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
دعای روز شانزدهم ماه رمضان (+صوت) چرا مچ دست بعد از بیدار شدن از خواب درد می‌کند؟ معرفی خودروهایی که تا به حال ندیده‌اید! (+عکس) فواید روغن زیتون پرس سرد برای سلامتی و نحوه مصرف آن ریزصاعقه‌ها، عامل احتمالی تشکیل حیات روی زمین خواص تربچه چیست؟ یک سبزی کم‌کالری با خاصیت‌های فراوان! ترتیل جزء شانزدهم قرآن کریم با صدای استاد محمد صدیق منشاوی (صوتی) سازمان ملل خواستار توقف فوری درگیری میان آمریکا و یمن شد نیوکاسل قهرمان جام اتحادیه انگلیس شد؛ پایان حسرت ۷۰ ساله آملی لاریجانی: FATF در مجمع تشخیص مصلحت مطرح نیست ترافیک نیمه‌سنگین در آزادراه‌های تهران-کرج و قزوین-کرج مقام دفاعی آمریکا: حمله به ناو هواپیمابر «یو اس اس ترومن» تأیید نشده است آتش‌سوزی هورالعظیم مدارس و دانشگاه‌های خوزستان را تعطیل کرد از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟ پسرت را می کشیم و دلت را می شکنیم ؛ گزارش تکان دهنده bbc از جنایات دولت جولانی علیه علوی ها
نظرسنجی
دوست دارید کدام یک از دانش های زیر را بیشتر یاد بگیرید؟