۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۰
کد خبر ۱۰۵۱۷۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۶-۰۱-۱۴۰۴
کد ۱۰۵۱۷۴۲
انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۶-۰۱-۱۴۰۴

خاطرات خوش دوران کودکی: کلید سلامت روانی در بزرگسالی

خاطرات خوش دوران کودکی: کلید سلامت روانی در بزرگسالی
خاطرات شاد دوران کودکی همچون نسیمِ فرح بخش بهاری است، که جوانه های سبز سلامت روانی مان را در بزرگسالی شکوفا می کند. این میراث رفاه، همان تعادل روانی است؛ سرمایه ای از سلامت روانی که هر انسانی باید در چنته داشته باشد.

سواد زندگی؛ تربیت فرزندان؛ مریم طرزی- خاطرات شاد دوران کودکی همان زیربنایی است که رفاه ما را در بزرگسالی تغذیه می کند. تجربیات اولیه ای که محبت و مراقبت واقعی را فراهم می کنند، بذری که سلامت روان مان را تغذیه می کند. به همین ترتیب، تجربیات کمی در زندگی هم پای ِ تجربیت شاد دوران کودکی در شادی، بهبودی و رفاه عاطفی و حال خوش بزرگسالی این چنین تاثیر گذارند.

خاطرات خوش دوران کودکی

ما انسان ها همواره خوش داریم که  خاطرات مان را به یاد آوریم و با آنها زندگی کنیم.ذهن ما مدام به سمت این تنه ای که تاریخ  تازندگی مان، شجره زیست مان را می سازد، می گریزد.

رایحه ای، گاه دلپذیر، که به ما امکان می دهد چیزها را معنا کنیم، به یاد بیاوریم که چه بودیم و چه چیزی ما را به نوعی به زمان حال پیوند می دهد.

با یاداوری خاطرات خوش دوران کودک، مکالمه ذهنی قطع می شود و بهبود روانی حاصل می آید.

خاطرات خوش کودکی زمینی است که بذر رویاها را می پروراند؛ انگیزه بزرگی برای رشد. اینجاست که ترس ها محو می شوند و مکالمات ذهنی مزاحم از بین می روند.

این به پتانسیل ما اجازه می دهد تا با خوش بینی و قدرت به رشد خود ادامه دهیم.

با این حال، می دانیم که همه از این امتیاز برخوردار نبوده اند. متأسفانه، بسیاری خاطرات تلخ و گذشته های آسیب زا داشته اند. تربیتی که در آن جدایی یا سردی عاطفی خلأ ایجاد کرده است.

زمانی که ستون هایی برای حمایت از ما وجود ندارد، رشد عاطفی و روانی دشوار است.

با این حال، این بدان معنا نیست که ما نمی توانیم در بزرگسالی زندگی شادی داشته باشیم. این فقط به این معنی است که ممکن است کمی بیشتر برای ما هزینه داشته باشد، کمی بیشتر کار ببرد، سفر به سمت بهبودی طولانی تر و پر زحمت تر باشدف اما شدنی و ممکن است.

 

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)

_________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

* چگونه مسئولیت عاطفی را در روابط‌ مان به جا آوریم؟

*مقایسه‌های اجتماعی چرا و چگونه به سلامت روان آسیب می زنند؟

*از پرخوری تا کم خوری: هفت حقیقت جالب درباره اختلالات غذایی

*از سندرم ایمپاستر یا خودویرانگری چه می دانیم؟

* انتخاب‌های هوشمند: توانایی‌های بی‌پایان و تمرکز بر مهم‌ترین‌ها

* 5 استراتژی برای تقویت تفکر انتقادی

* آزادی انتخاب: چگونه خود‌تعیین‌گری انگیزه‌های انسانی را دوچندان می‌کند؟

 

 

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
ادعای عجیب کاخ سفید: فناوری به ما امکان دستکاری فضا و زمان را می‌دهد لاستیک‌های ۶۵۰ میلیونی بوگاتی بولاید فقط ۶۰ کیلومتر دوام می‌آورند! (+عکس) باهوش‌ترین مدیران عامل آمریکا بر اساس تحلیل زبان‌شناختی (+ اینفوگرافی) عجیب‌ترین وانت‌های تاریخ را بشناسید(+عکس) تحقیق جدید: آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد دلایل سخت جا رفتن دنده خودرو قلعه دیجیتال سئول: زندان ۱۳.۶ میلیون دلاری که نفس زندانیان را می‌پاید(+عکس) خواص گل کلم؛ ۱۶ خاصیت شفابخش از درمان سرطان تا کبد چرب 5 پیش‌بینی نیکولا تسلا که به حقیقت پیوستند؛ از پهپاد تا گوشی هوشمند آماده باش سوئد برای سناریوی جنگ؛ افزایش بی‌سابقه بودجه دفاعی و ارتقا تسلیحات ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد یمن مدعی سرنگونی هفتمین پهپاد آمریکایی MQ-9 در آوریل و حمله به ناوهای ترومن و وینسون شد واکنش رئیس جمهور آمریکا به کشتار در کشمیر؛ "قلب ما با مردم هند است" سعید محمد در واکنش به تمسخر مقامات عربستان در صداوسیما: نفوذی‌ها را پیدا کنید مرگ میهمان ایلامی بر اثر تیراندازی در مراسم فاتحه خوانی در شوش خوزستان