۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۶۳۱۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۶-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۶۳۱۲
انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۶-۰۴-۱۳۸۹

کشف بخشی از رازهای موناليزای داوینچی

در طول قرن‌ها، هويت موناليزا محل بحث محققان بوده است. عده‌اي موناليزا را مادر داوينچي و عده‌اي او را همسر يك تاجر فلورانسي دانسته‌اند.
ایسنا: محققان با استفاده از فناوري اشعه ايكس، بخشي از رازهاي «موناليزا» را كشف كردند.

محققان فرانسوي با استفاده از فناوري اشعه‌ايكس توانستند به بخشي از رازهاي تابلو مشهور «موناليزا» اثر داوينچي كه در موزه لوور نگهداري مي‌شود، پي ببرند.

محققان با بررسي هفت تابلو داوينچي از جمله تابلو موناليزا كه در موزه لوور نگهداري مي‌شوند به اين نتيجه رسيده‌اند كه داوينچي كه براي خلق آثار خود از 30 لايه رنگ استفاده مي‌كرده كه ضخامت هر يك از آنها از ضخامت موي انسان نيز كمتر است.

محققان اميدوارند با استفاده از اين فناوري جديد كه اسفميتو (SFUMATO) نام داشته و در آن از طيف‌نگاري فلورسنت اشعه ايكس براي تعيين قدمت و اجزا تشكيل‌دهنده آثار هنري استفاده مي‌شود، به ديگر رازهاي تابلو موناليزا پي ببرند.

در ماه ژانويه نيز اعلام شد كه محققان ايتاليايي براي آزمايش اين فرضيه كه تابلوي موناليزا، چهره‌ي تغييريافته‌اي از داوينچي است و او چهره‌ي خود را نقاشي كرده ، قصد دارند، محلي را كه گفته مي‌شود، جنازه‌ي داوينچي در آن دفن شده است، كاوش كنند و با بررسي جمجمه‌ي داوينچي و تهيه‌ي يك تصوير رايانه‌يي از صورت او، به پاسخي روشن در اين زمينه برسند. گفته مي‌شود، جنازه‌ي داوينچي در قلعه‌ي آمبويس در فرانسه دفن شده است.

در طول قرن‌ها، هويت موناليزا محل بحث محققان بوده است. عده‌اي موناليزا را مادر داوينچي و عده‌اي او را همسر يك تاجر فلورانسي دانسته‌اند. محققان مي‌خواهند، پس از خارج كردن استخوان‌هاي داوينچي، دليل مرگ او را مشخص كنند. در اين‌باره، عده‌اي مرگ داوينچي را بر اثر بيماري سيفليس مي‌دانند.

محققان هم‌چنين قصد دارند، اين امر را معلوم كنند كه آيا داوينچي مانند بسياري از نقاشان هم‌عصر خود به‌دليل استفاده از رنگ‌مايه‌هاي سمي براي تهيه‌ي رنگ، از مسموميت پوستي رنج مي‌برده است يا خير.

البته مشكل ديگري كه محققان با آن روبه‌رو هستند، پيدا كردن اسكلت داوينچي از ميان اسكلت‌هاي دفن‌شده در قلعه‌ي آمبويس است، چون در سال 1789 ميلادي و در جريان انقلاب فرانسه، كليساي محل دفن داوينچي آسيب ديد و سپس بقاياي تمام اجساد، در قلعه‌ي آمبويس دفن شد. به همين دليل، محققان با مشكل شناسايي اسكلت داوينچي مواجه‌اند.

لئوناردو داوينچي ـ نابغه‌ي ايتاليايي ـ در سال 1452 ميلادي در شهر فلورانس ايتاليا متولد شد و در طول 67 سال، صدها اثر هنري را كه مشهورترين آن‌ها تابلوي موناليزا است را خلق كرد.

هرچند بخش اعظم شهرت داوينچي به‌دليل خلق دو شاهكار نقاشي جهان، يعني «شام آخر» و «موناليزا» است، ولي داوينچي علاوه بر تبحر در نقاشي، در مجسمه‌سازي، طراحي و مهندسي بناهاي تاريخي نيز يك استاد به‌شمار مي‌رفت.

داوينچي در دوم ماه مي سال 1519 ميلادي درگذشت.
ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی