۱۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۴۳۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۸۹
کد ۱۴۳۵۴۰
انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۸۹

چگونه عسل مرغوب را از عسل تقلبي تشخيص دهيم؟

عسل در زمستان تخمير نمي‌شود زيرا دماي کمتر از 11 درجه سانتيگراد از تخمير عسل جلوگيري مي‌کند.

عضو هيات علمي دانشکده کشاورزي دانشگاه رازي کرمانشاه گفت: عسل با رطوبت کمتر از 18 درصد مرغوب است، چرا كه رطوبت بالاتر عسل مي‌تواند بر روي تخمير آن موثر باشد.

دکتر شهاب قاضي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار داشت: روش‌هاي مرسوم در فرهنگ عمومي براي تشخيص عسل طبيعي از تقلبي پشتوانه علمي ندارد، چون با توجه به اين‌که عسل خصوصيات پيچيده‌اي دارد، بنابراين تشخيص نوع طبيعي و مرغوب آن توسط خريداران بدون استفاده از وسايل آزمايشگاهي کار سختي است.

وي افزود: عسل به شدت تحت تاثير شرايط محيطي قرار مي‌گيرد، به اين ترتيب که در محيط سرد چسبنده و سفت و در محيط گرم روان مي‌شود، زيرا رطوبت موجود در آن به راحتي تحت تاثير رطوبت هوا قرار مي‌گيرد.

قاضي به خريداران عسل توصيه کرد: حتي‌الامکان عسل را از فروشگاه‌هاي معتبر خريداي کنند، خصوصا فروشگاه‌هايي که خود، زنبوردار هستند و عسل توليدي خود را ارائه مي‌دهند.

اين عضو هيات علمي دانشکده کشاورزي دانشگاه رازي کرمانشاه گفت: برخي از مردم ميزان رطوبت و مرغوبيت عسل را به وسيله برگرداندن شيشه عسل و سرعت بالا و پايين رفتن حباب داخل شيشه و برخي به وسيله ميزان کش آمدن عسل اندازه گيري مي‌كنند، البته بايد توجه داشت که اين روش‌ها دقيق نيستند، زيرا شرايط محيطي به خصوص دما، تاثير زيادي بر روي عسل دارد.

وي افزود: به طور کلي اين خصوصيات به ميزان رطوبت عسل بستگي دارد، به طوري‌كه عسل با رطوبت کمتر از 18 درصد مرغوب و بالاتر از آن نامرغوب است، چون رطوبت بالاتر مي‌تواند خصوصا بر روي سرعت تخمير آن موثر باشد.

قاضي گفت: تمام عسل‌ها، محتوي مخمرهاي غير مضر براي انسان هستند که در رطوبت 19 درصد تخمير مي‌شوند.

وي ابراز داشت: براي جلوگيري از تخمير بايد عسل را حرارت و آن را به مدت نيم ساعت در دماي 63 درجه سانتيگراد قرار داد تا تمام مخمرهاي آن از بين رفته و تخمير صورت نگيرد، هر چند امروزه از روش‌هاي جديدتري مانند استفاده از نور UV براي از بين بردن مخمرهاي عسل استفاده مي‌کنند.

قاضي در ادامه گفت: عسل در زمستان تخمير نمي‌شود زيرا دماي کمتر از 11 درجه سانتيگراد از تخمير عسل جلوگيري مي‌کند.

وي در پايان افزود: بعد از شکرک زدن عسل احتمال تخمير افزايش مي‌يابد.
برچسب ها: عسل مرغوب ، عسل تقلبی
ارسال به دوستان
تبدیل حمام به سالن مطالعه در خوابگاه دانشگاه اصفهان (فیلم) آغاز ثبت نام رشته‌های بدون آزمون کنکور ۱۴۰۳ جولانی به ترکیه می‌رود گیر افتادن دو مرد و یک سگ در میان شعله‌های آتش در لس آنجلس (فیلم) تهران گرم می‌شود؛ پایداری آلودگی تا یکشنبه تاجر آمریکایی: لس‌آنجلس شبیه یک کشور عقب‌افتاده شده است (فیلم) رئیس سازمان نظام پزشکی: وقوع سالانه ۳۵ هزار فوتی ناشی از تصادف/ ۱۴۰۰ فوتی ناشی از مسمومیت‌ها و بیش از هزار نفر بر اثر غرق‌شدگی داریم/ نزدیک به ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم حوادث داریم 4 عضو هیات مدیره باشگاه استقلال منصوب شدند تاریخ شفاهی دانشگاه تهران چطور نوشته شد؟ عارف: آیت‌الله هاشمی هیچ‌چیز را برای خودش نمی‌خواست (فیلم) چرا علی اف از امام جمعه اردبیل خوشش نمی آید/ در آذربایجان به افراد زنگ می زنند که تو را با جاسازی سلاح دستگیر کنیم یا مواد مخدر؟ خدا نصیب گرگ بیابان نکند یک فعال کارگری: افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن امسال کارگران تعیین تکلیف شود سقوط آزاد تیراژ کتاب با صعود قیمت‌ ؛ کدام کتاب‌ها بیشترین صعود قیمت را داشتند؟ ویدئوی معناداری که ترامپ از یک اقتصاددان مشهور منتشر کرد: نتانیاهو می‌خواهد ما را به جنگ با ایران بکشاند فریبا کوثری بازیگر: ترجیح می‌دهم فعلا با تلویزیون کار نکنم