۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۱۸۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۱۵-۱۰-۱۳۸۹
کد ۱۵۱۸۶۱
انتشار: ۱۲:۴۱ - ۱۵-۱۰-۱۳۸۹

علت مرگ ببر سيبري اعلام شد

وي همچنين تاكيد كرده بود اگر علت اصلي مرگ ببر سيبري بيماري مشمشه باشد اين بيماري از طريق گوشت آلوده وارد بدن اين حيوان شده است.


دليل تلف شدن ببر «نر» در باغ وحش تهران بيماري مشمشه عنوان شد.

به گزارش ايسنا نتايج نهايي آزمايشات باليني صورت گرفته توسط تيم دامپزشكي دقايقي پيش از مخابره اين خبر مشخص شده بر اساس آن علت تلف شدن ببر «نر» سيبري در باغ وحش تهران ابتلا به بيماري باكتريايي مشمشه بوده است.

از سوي ديگر قرار است نمونه‌اي براي تاييد نهايي بيماري مذكور توسط سازمان دامپزشكي به آزمايشات مرجع ارسال شود.

بدين ترتيب به نظر مي‌رسد قرنطينه باغ‌وحش تهران تا عادي شدن شرايط و رفع خطر ادامه مي‌يابد.

مهندس هوشنگ ضيايي، مشاور معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست كه دو هفته است مسووليت پروژه احياي نسل ببر مازندران را بر عهده گرفته چندي پيش در گفتگويي با ايسنا با اشاره به انجام تست FIV (ايدز گربه سانان) در باغ وحش تهران گفته بود كه نتايج بررسي‌ها نشان داده است تست FIV ببر نر سيبري، ببر بنگال موجود در باغ وحش تهران و 5 قلاده شير باغ وحش تهران مثبت بوده اما نتايج اين تست در ببر ماده منفي بوده است.

وي همچنين تاكيد كرده بود اگر علت اصلي مرگ ببر سيبري بيماري مشمشه باشد اين بيماري از طريق گوشت آلوده وارد بدن اين حيوان شده است.

به گزارش ايسنا، بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مشمشه يك بيماري قابل انتقال از حيوان به انسان است كه با توجه به سابقه وجود آن در كشورهاي همسايه و به خصوص گزارش موارد اخير طغيان اين بيماري بين تك سمي‌ها (الاغ، قاطر، اسب‌) در كشور عراق و احتمال ورود اين حيوانات آلوده به داخل كشور به عنوان يك تهديد جدي براي جمعيت تك سمي‌ها و جمعيت انساني در كشور مطرح است.

عامل مشمشه همراه با سياه زخم به عنوان سلاح بيولوژيك مدرن از سال 1915 ميلادي مورد استفاده قرار گرفته است و در بسياري از كشورها اين بيماري پس از انجام اقدامات قرنطينه‌اي و ساير اقدامات كنترلي حذف شده است.

از دهه 1940 ميلادي تا كنون انتقال مشمشه به انسان در امريكا ديده نشده است ولي در بين حيوانات اهلي در افريقا، آسيا، خاورميانه و مركز و جنوب امريكا شايع است.

بيماري مذكور در گربه‌ها و سگ‌ساناني كه از گوشت اسب‌هاي آلوده تغذيه كرده‌اند اتفاق افتاده است، بعلاوه ترشحات تنفسي و ترشحات پوستي اسبهاي بيمار بسيار مسري است.

مشمشه يكي از بيمارهاي رايج در بين اسب‌ها و ساير تك سمي‌هاي عراق است.
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو