۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۳۴۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۲۸-۱۰-۱۳۸۹
کد ۱۵۳۴۰۷
انتشار: ۱۲:۳۴ - ۲۸-۱۰-۱۳۸۹

انتقال ايدز با استفاده از مواد محرك انرژي زا

رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت ادامه داد: رفتارهاي پرخطر انتقال ايدز در حال تغيير است. ايدز پيچيده و گسترده شده و راه‌هاي ابتلا به آن در طول زمان در حال تغيير شكل است.

رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت نسبت به انتقال ايدز از طريق مصرف مواد محرك انرژي زا هشدار داد.

به گزارش ايسنا، دكتر محمد مهدي گويا در كنفرانس جامعه ايمن و بخش آمادگي جسماني و ايروبيك در پيشگيري از اعتياد و ايدز گفت: صحبت جامعه ايمن در سراسر جهان مطرح است و با ايجاد اين برنامه در شهرهاي مختلف در نظر دارد تا حوادث ترافيكي، ورزشي، داخل مدرسه، محيط كار و غيره را كاهش دهد. شايد در بحث جامعه ايمن به موضوعي كه كمتر پرداخته مي‌شود رفتارهاي پرخطر است كه فرد را در معرض ابتلا به بيماريهاي مختلف قرار مي‌دهد.

وي ادامه داد: يكي از اين بيماريها ايدز است. اعتياد تزريقي و روابط جنسي ناسالم از جمله مخاطرات ابتلا به اين بيماري هستند. اما حقيقت مسئله آن است كه انتقال بيماري ايدز تنها به اين دو موضوع ختم نمي‌شود.

گويا افزود: ابتلا به عفونت HIV حتي مي‌تواند ناشي از رفتارهايي باشد كه نمي‌توان آنها را رفتاري پرخطر تلقي كرد و ممكن است بدون اطلاع باشد. در اين زمينه مي‌توان به مصرف داروهاي انرژي زا كه بدون اطلاع براي بدني آماده براي انجام ورزش استفاده مي‌شود اشاره كرد.

وي به ورزشكاران توصيه كرد كه در مصرف داروهاي انرژي زا دقت لازم را داشته باشند. چرا كه برخي از اين داروها مي‌توانند فرد را در معرض ابتلا به عفونت‌ها قرار دهد.

رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت ادامه داد: رفتارهاي پرخطر انتقال ايدز در حال تغيير است. ايدز پيچيده و گسترده شده و راه‌هاي ابتلا به آن در طول زمان در حال تغيير شكل است.

وي گفت: هنوز درمان قطعي براي مبتلايان به عفونت ايدز وجود ندارد. متاسفانه هنوز برخي علت ابتلا به اين بيماري را يك رفتار ضد اجتماعي و ضد فرهنگي مي‌دانند. در صورتي كه بسياري از اين بيماران هيچ يك از رفتارهاي پرخطر را نداشته‌اند و به صورتي ناآگاهانه به اين بيماري مبتلا شده‌اند.

وي در پايان با اشاره به درمان‌هاي موجود براي افزايش طول عمر بيماران مبتلا به ايدز گفت: با درمان‌هاي موجود مي‌توان طول عمر اين بيماران را افزايش داد تا اين بيماران مانند ديگر مردم زندگي عادي داشته باشند.
ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)