۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۵۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۱۶-۱۱-۱۳۸۹
کد ۱۵۵۳۴۵
انتشار: ۱۶:۳۸ - ۱۶-۱۱-۱۳۸۹

وزير ارشاد: تخريب محيط زيست نتيجه علم سكولار است

وي ترويج خشونت در آثار هنري، بسترسازي در جهت نابودي نظام خانواده، ايجاد افسردگي و سلب امنيت روحي در زندگي فردي را از ديگر نمونه هاي فرهنگ سكولار با پشتوانه تكنولوژي مدرن در عرصه هنر برشمرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، تخريب محيط زيست از طريق دفن زباله هاي اتمي، بكارگيري سلاح هاي بيولوژيكي و توسعه تاسيسات آلاينده صنعتي را از جمله نتايج و ره آوردهاي علم و تكنولوژي مدرن با مدل سكولار دانست.
   
به گزارش ايرنا، 'سيدمحمد حسيني' روز شنبه در مراسم گشايش 'دومين كنگره بين المللي اخلاق زيستي با تاكيد بر معنويت، اخلاق و اعتقاد به خلقت' در پژوهشگاه نيرو اظهار داشت:

فرهنگ سكولار با پشتوانه تكنولوژي مدرن در عرصه هنر نيز بحران هاي رواني و مشكلات فرهنگي وسيعي را ايجاد كرده است.

وي ترويج خشونت در آثار هنري، بسترسازي در جهت نابودي نظام خانواده، ايجاد افسردگي و سلب امنيت روحي در زندگي فردي را از ديگر نمونه هاي فرهنگ سكولار با پشتوانه تكنولوژي مدرن در عرصه هنر برشمرد.

رئيس دومين كنگره بين المللي اخلاق زيستي، تصريح كرد كه بحران هاي اجتماعي و فردي انسان معاصر پيش از آنكه ناشي از عقب ماندگي علمي و صنعتي باشد، ناشي از انحطاط اخلاقي و بي توجهي به فضايل انساني است.

وي افزود: تجربه تاريخي نشان داده كه انسان در برهه هايي از تاريخ كه جهان محوري را دل مشغولي خود ساخته از خود و خداي خويش غافل شده و در نتيجه به 'خود تباه گري' و 'دگر تباه گري' روي آورده است.

حسيني خاطرنشان كرد: آموزه هاي اصيل حضرت موسي (ع) و حضرت مسيح (ع) پس از تاكيد بر توحيد و خدامداري بر فضايل اخلاقي تاكيد داشته اند.

وي ادامه داد: در قرن ششم ميلادي، پيامبر اسلام(ص) با نداي توحيد به عرصه فرهنگ بشري گام نهاد و محوري ترين هدف عملي بعثت خويش را تكميل فضايل و مكارم اخلاقي قرار داد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: تجربه تاريخي و تحولات قرن بيستم نشان مي دهد كه از فرهنگ پست مدرن غرب نمي توان انتظار معجزه داشت.

وي افزود: جهان معاصر شاهد توليد انبوه سلاح هاي كشتار جمعي در كشورهاي غربي با نقاب حقوق بشر و آزاديخواهي است، چنانچه شاهد حمايت بي حد و حصر همان مدعيان از رژيم هاي ديكتاتور و اشغالگر و ستم پيشه است.

رئيس دومين كنگره بين المللي اخلاق زيستي گفت: براي هر انسان خردمندي بديهي است كه براي دستيابي به سعادت و خوشبختي راهي جز بازگشت به مكارم اخلاقي نبوي وجود ندارد، بازگشت به اخلاق نبوي بازگشت به اخلاق مبتني مدل توحيدي جلالي و جمالي است.

وي افزود: انقلاب اسلامي ايران كه اينك پژواك رساي آن از اقصي نقاط جهان بويژه نقاط ستم زده اسلام به گوش مي رسد، پيش از آنكه انقلاب سياسي باشد در درجه نخست انقلابي فرهنگي - اخلاقي است.

به گفته حسيني، انقلاب اسلامي، جهان سكولار را به اخلاق نظري - كاربردي و زيستي و توحيدي - نبوي فراخواند.

وي همچنين زيستن با اخلاق علمي و تكنولوژيك بدون دين و معنويت الهي را مايه سقوط در ورطه ناامني جهاني و افسردگي جسمي و رواني برشمرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: اخلاق زيستي و غيرزيستي سكولار در جهان بيني سكولار و اخلاق نبوي در جهان بيني توحيدي و نبوي ريشه دارد.

وي همچنين افزود: ارزش هاي اخلاقي ريشه در نگرش هاي فرااخلاقي دارد، بنابراين نبايد اخلاق زيستي يا فردي و اجتماعي بدون جنبه هاي فرااخلاقي يا مباني فلسفي مورد توجه قرار گيرد كه اين مساله بسيار آفت زا است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد كه جهان معاصر به موجب توسعه فلسفه، علم و تكنولوژي دنيامدار مخرب(چه با هويت مدرن يا پست مدرن) بيش از هر زمان ديگري به توسعه اخلاق از جمله اخلاق زيستي با رويكرد و مباني عرفاني، اسلامي، نبوي و علمي نيازمند است.

حسيني افزود: غفلت از مكارم اخلاقي و گرايش به سمت جهان، در بعد نظري و عملي در طول تاريخ آفت زا و توجه انسان به مكارم اخلاقي با رويكرد حكمي و توحيدي همواره سازنده و تمدن زا بوده است.

در مراسم گشايش دومين كنگره بين المللي اخلاق زيستي با تاكيد بر معنويت، اخلاق و اعتقاد به خلقت، بسياري از انديشمندان داخلي و خارجي حضور داشتند.

اين كنگره به مدت سه روز تا 18 بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان