۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۹۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۴-۱۲-۱۳۸۹
کد ۱۵۹۷۷۲
انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۴-۱۲-۱۳۸۹

اساسنامه بنياد سعدي تصويب نشد

نامشخص بودن وضعيت رايزني‌هاي فرهنگي ايران در خارج از کشور در صورت تاسيس بنياد سعدي از جمله مهمترين ابهامات اين اساسنامه بود.

اساسنامه بنياد سعدي که زير نظر غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي تدوين شده بود، به تصويب نهايي شوراي عالي انقلاب فرهنگي نرسيد.

به گزارش مهر، بسياري از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي موافق تصويب اساسنامه مذکور بودند و اين متن حتي تا پاي امضاي نهايي توسط رئيس جمهور به عنوان رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي رفت اما به دليل پاره‌اي ابهامات در برخي مفاد آن براي بررسي بيشتر به کميسيون مربوطه عودت داده شد.

نامشخص بودن وضعيت رايزني‌هاي فرهنگي ايران در خارج از کشور در صورت تاسيس بنياد سعدي از جمله مهمترين ابهامات اين اساسنامه بود.

اين در حالي است که اصلي‌ترين کارکرد رايزني‌هاي فرهنگي ايران گسترش زبان فارسي در کشورهاي ديگر است اما در اساسنامه پيشنهادي براي بنياد سعدي در اين مورد ديده نشده بود.

پيشنهاد تاسيس اين بنياد با هدف ساماندهي امور مربوط به تدريس و گسترش زبان و ادبيات فارسي در خارج از کشور دو سال پيش از سوي غلامعلي حداد عادل رئيس کميسيون فرهنگي مجلس و رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي مطرح شد.
 
بر اساس اين پيشنهاد ، مراکز سه‌گانه مرتبط با گسترش زبان فارسي که هم‌اکنون در وزارتخانه‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي و علوم، تحقيقات و فناوري و نيز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي فعال هستند، پس از انحلال در اين بنياد ادغام مي‌شوند.
 
بر اساس اين گزارش، اساسنامه بنياد سعدي براي رفع ابهامات و مشخص کردن فعاليت هر يک از مجموعه‌هاي ذيربط آن، يک بار ديگر بررسي مي‌شود و اين بررسي مجدد از چند روز قبل آغاز شده است و پيش‌بيني مي‌شود بنياد مذکور در ماه‌هاي آغازين سال 90 و بعد از ابلاغ توسط رئيس جمهور فعاليت خود را آغاز کند.
ارسال به دوستان