۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۹۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۲۵-۱۲-۱۳۸۹
کد ۱۵۹۸۹۳
انتشار: ۱۶:۲۳ - ۲۵-۱۲-۱۳۸۹

جزئیات اعزام کارجویان به خارج در سالجاری

به گفته کرباسی، ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای تقویت حضور کارجویان ایرانی در بازارهای کار خارجی و آموزش مدیران دفاتر کاریابی به منظور آشنایی با آخرین روشهای مشاوره و شناخت خواسته های کشورهای نیروپذیر، می تواند به رونق اعزام به خارج نیروی کار منجر شود.

دبیر انجمن صنفی کاریابی‌ها و دفاتر مشاوره شغلی بین‌المللی تعداد کارجویان اعزامی به خارج کشور در سال‎جاری را 2 هزار نفر اعلام کرد و گفت: اعزام نیروی کار به خارج در رکود به سر می‎برد.

حسن کرباسی در گفتگو با مهر با اعلام اینکه در حال حاضر وضعیت اعزام نیروی کار به خارج کشور در حالت رکود به سر می برد، گفت: در شرایط فعلی در این خصوص فعالیت چشمگیری مشاهده نمی شود.

دبیر انجمن صنفی کاریابی ها و دفاتر مشاوره شغلی بین المللی اظهار داشت: با توجه به اینکه پیگیری مسائل مربوط به اعزام نیروی کار به خارج کشور باید توسط وزارت کار و امور اجتماعی صورت گیرد، بقیه دستگاه ها نیز باید به این روند کمک کنند.

کرباسی به ماده 35 آئین نامه فعالیت دفاتر کاریابی و مشاوره شغلی اشاره کرد و افزود: قانونگذار در این آئین نامه پیش بینی کرده است که برای پیگیری امور مربوط به اعزام نیروی کار به خارج کشور نیاز است تا کمیته ای متشکل از وزارت امور خارجه، کار و امور اجتماعی و برخی دیگر از دستگاه های مرتبط تشکیل شود.

تعطیلی کمیته مشترک اعزام نیروی کار

این مقام مسئول در دفاتر مشاوره شغلی بین المللی ادامه داد: متاسفانه این کمیته طی 2 سال گذشته هیچ جلسه ای برگزار نکرده است، همچنین در این بخش طی مدت زمان یاد شده هیچ تفاهم نامه ای نیز برای اعزام نیروی کار به خارج نداشته ایم.

وی یکی از راهکارهای مورد نیاز برای رونق در اعزام نیروی کار به کشورهای نیروپذیر را تلاش دولت در رصد فرصتهای شغلی کشورهای خارجی عنوان کرد و گفت: دستگاه هایی که امکان اعزام نیروی کار به سایر کشورها را دارند باید مرتبا موقعیتهای شغلی در سایر کشورها را رصد کنند.

به گفته کرباسی، ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای تقویت حضور کارجویان ایرانی در بازارهای کار خارجی و آموزش مدیران دفاتر کاریابی به منظور آشنایی با آخرین روشهای مشاوره و شناخت خواسته های کشورهای نیروپذیر، می تواند به رونق اعزام به خارج نیروی کار منجر شود.

این مقام مسئول در دفاتر کاریابی و مشاوره شغلی بین المللی کشور تاکید کرد: همچنین شرایط نامناسب خود کارجویان ایرانی برای اعزام به خارج است که می تواند مانع دیگری بر سر راه رونق در اقدامات این بخش محسوب شود به نحوی که آشنایی نداشتن آنها با زبان های خارجی مانند انگلیسی در این بخش مشکلاتی را ایجاد می کند.

قدرت رقابت نداریم

دبیر انجمن صنفی کاریابی ها و دفاتر مشاوره شغلی بین المللی، تصریح کرد: هم اکنون ما هیچ امکانی برای اعزام نیروی کار ساده در مقابل کشورهایی مانند فیلیپین و بنگلادش به دلیل ارزانی نیروی کار آنها نداریم چون آنها با حقوق های پایین تر از ایرانی ها کار می کنند و این موضوع برای آنها یک مزیت رقابتی ایجاد کرده است.

کرباسی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر همه در مورد فراهم کردن شرایط اعزام نیروی کار به خارج توافق نظر دارند ولی اقدام مثبتی برای آن انجام نمی شود.

وی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه نیز اعزام نیرویکار به خارج کشور پیش بینی شده است، اظهار داشت: اما باید گفت برای دستیابی به چنین منظوری، زمینه های مناسبی ایجاد نشده است.

این مقام مسئول در دفاتر مشاوره شغلی بین المللی، سال جاری را یکی از بدترین سال های از لحاظ رکود در اعزام نیروی کار به خارج دانست و بیان داشت: میزان اعزام نیروی کار به خارج کشور در سال جاری چیزی حدود 2 هزار نفر بوده است.

اعزام کارجویان؛ راهکار مبارزه با قاچاق انسان

به گزارش مهر، این موضوعات در حالی مطرح شده است که ایوبی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر مشاور شغلی و کاریابی‌های بین‌المللی نیز با اشاره به قاچاق نیروی انسانی به خارج از کشور، اظهار داشت: هدف ما از اعزام نیروی کار جلوگیری از قاچاق، خروج غیرقانونی و فرار مغزها از کشور بوده است و کشورهای هدف اعزام نیروی کار در حوزه قاره اروپا، آسیا، آمریکا به ویژه کانادا بوده است.

وی در خصوص نهادهای مربوطه پیرامون اعزام نیروی کار، گفت: بسیاری از دستگاه‌ها از جمله وزارت خارجه برای اعزام نیروی کار باید با ما همکاری داشته باشند تا بتوانیم هدف برنامه پنجم را محقق کنیم که البته هدف برنامه چهارم که اعزام 100 هزار نیروی کار بوده است محقق نشد و عملکردها تحقق اعزام فقط 10هزار نفر را نشان می دهد.

این مقام مسئول در دفاتر کاریابی بین المللی، تاکید کرد: اعزام نیروی کار به خارج کشور می تواند علاوه بر ارز آوری، آشنایی نیروی کار با تکنولوژی جدی و میزان مهارت وی را نیز افزایش دهد و به همین دلیل کسانی که در دوره‌های فنی و حرفه‌ای فعالیت داشته اند می‌توانند با استفاده از این دوره در خارج از کشور مشغول به کار شوند.

ایوبی درباره تعداد نیروهای اعزام شده به خارج از کشور، تصریح کرد:‌ در سال جاری حدود 2 هزار و 200 نفر اعزام نیرو به خارج از کشور داشته ایم.
ارسال به دوستان
قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است شمار شهدای رسانه فلسطین به ۲۰۲ نفر رسید گم شدن بهرنگ علوی؛ از شیشه شکسته تا خانه ارواح کلاردشت (+فیلم و عکس) گرامیداشت تختی در شهر ری؛ آیین پهلوانی در زادگاه جهان‌پهلوان برگزار شد (+فیلم و عکس) احتکار ۵۰ تن چای خشک در شرق گیلان بزرگترین اشتباه حذف شام در رژیم غذایی (فیلم) عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: مجلس اصرار دارد یارانه دهک‌های بالا حذف شود بررسی موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیات دولت افشای دیگری از پشت پرده‌ قاچاق سوخت هرمزگان آمار دقیقی از جمعیت اتباع خارجی در کشور نیست (فیلم)