۰۹ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۹۲۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۰
کد ۱۶۹۲۴۳
انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۰

محاکمه 5 اماراتی به دلیل مطالبه دموکراسی

حدود یک صد نفر نیز در مخالفت با متهمان در محوطه خارج از دادگاه تجمع کردند. آنها شعار می دادند: "کلنا خلیفه" یعنی همه ما خلیفه هستیم. اشاره آنان به شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان رئیس دولت امارات است.
5 شهروند اماراتی به دلیل مطالبه افزایش حضور مردم در تصمیم گیری های حکومتی، به اتهام توهین به حاکم کشور به دادگاه احضار و محاکمه شدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، یک وبلاگ نویس ، یک استاد دانشگاه و سه نفر دیگر دیروز سه شنبه اتهامات درباره اهانت به حاکمان کشور را رد کردند.

رویترز در این باره می نویسد: این محاکمه میزان ترس کشورهای جنوب خلیج فارس را از قیام های مردمی که هم اکنون کشورهای منطقه را فراگرفته است، نشان می دهد.

امارات یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام جهان است و میانگین درآمد هر فرد اماراتی ، 47 هزار دلار در سال است . این کشور تاکنون با اعتراضات یا مخالفت های مردمی ضد دولتی یا حکومتی روبه رو نبوده و این در حالی است دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس چون عربستان، بحرین، عمان و کویت با چنین مظاهری روبه رو بوده اند.

با این حال به نظر می رسد به دلیل کاهش شدید رشد اقتصادی در سال 2008 و بحران بدهی های دبی در سال 2009  در کنار افزایش شمار  افراد دارای حق انتخاب اعضای پارلمان، صحنه سیاسی امارات با تحرکات جدیدی روبه رو شود.

خبرگزاری رسمی امارات (وام) در ماه آوریل گذشته خبر داد که این پنج نفر به اتهام انجام اقداماتی که امنیت کشور را به خطر می اندازد و به امنیت عمومی آسیب می زند و توهین به رئیس دولت ، معاون و ولیعهد ابوظبی در دادگاه ابوظبی حاضر شده اند.

یکی از این 5 متهم، وبلاگ نویس و فعال حقوقی به نام احمد منصور از منطقه راس الخیمه امارات است. منطقه یا امارت راس الخمیه در میان هفت امارت تشکیل دهنده امارات، از لحاظ اقتصادی فقیرترین به شمار می رود . وی نامه ای را امضا کرده است که در آن خواسته شده تا نمایندگی سیاسی مردم در حاکمیت افزایش یابد و اختیارات قانون گذاری پارلمان هم افزایش یابد.

ناصر بن غیث دیگر متهم این ماجرا نیز از جمله اساتید دانشگاه سوربون شعبه ابوظبی است که با انتشار مقاله ای گفته بود که دولت های کشورهای جنوب خلیج فارس برای طفره رفتن از اصلاحات سیاسی ، میان شهروندان خود پول پخش می کنند و به آنها رشوه می دهند.
سه نفر باقی مانده هم در فعالیت های دموکراسی خواهانه مشارکت داشتد.

وکلای این متهمان گفتند که موکلان آنها در دادگاه از بی گناهی خود دفاع کردند.
جلسه بعدی دادگاه روز 18 جولای آینده برگزار می شود تا سخنان شهود نیز شنیده شود.

حدود یک صد نفر نیز در مخالفت با متهمان در محوطه خارج از دادگاه تجمع کردند.
آنها شعار می دادند: "کلنا خلیفه" یعنی همه ما خلیفه هستیم. اشاره آنان به شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان رئیس دولت امارات است.

شهروندان امارات تنها 20 درصد از جمعیت پنج میلیونی ساکن این کشور را تشکیل می دهند. دولت امارات اخیرا شمار افرادی را که حق کاندیداتوری و رای دادن در انتخابات پارلمانی این کشور را  دارند افزایش داده است.  این افراد به طور مستقیم توسط حاکمان هفت منطقه تشکیل دهنده امارات انتخاب می شوند.

رسانه های اماراتی ماه گذشته گفتند که این کشور مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون دلار در بخش زیرساختی مناطق شمالی این کشور سرمایه گذاری می کند. مناطق شمالی امارات برخلاف مناطق ابوظبی  و دبی که به ترتیب از ثروت گسترده نفت و سود بالای حاصل از فعالیت های تجاری بهره می برند ، مناطق ثروتمندی نیستند.

 کابینه منطقه ابوظبی هم روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که مبلغ یک میلیارد و 900 میلیون دلار برای پرداخت به عنوان وام تهیه مسکن، در اختیار شهروندان قرار می دهد.

چند ماه پیش از این 160 نفر از شهروندان امارات نامه ای را خطاب به رئیس دولت این کشور امضا کرده و خواستار برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک شدند که همه شهروندان اماراتی بتوانند در آن مشارکت کنند. در این نامه همچنین درخواست شده بود تا پارلمان امارات از اختیارات قانون گذاری و نظارتی نیز بهره مند شود. پارلمان فعلی امارات تنها اختیارات مشورتی دارد.
دولت امارات نیز اعضای هیئت مدیره دو تشکل صنفی معلمان و حقوقدانان امارات را به دلیل امضای این نامه را لغو کرد.

برچسب ها: امارات
ارسال به دوستان