۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۸۸۰۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۰
کد ۱۸۸۰۳۵
انتشار: ۱۹:۴۲ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۰

میراث ۵ هزار ساله از انگلستان به ایران بازگشت + عکس

این اشیای تاریخی شامل دو کوزه، ۵ جام، ۶ گلدان، یک کاسه، یک ظرف و ۳ وزنه است که در سال‌های 2001 تا 2004 میلادی در حفاری‌های غیرمجاز به دست قاچاقچیان عتیقه افتاد.

فارس: در حالی‌که پیگیری‌های ایران برای جلوگیری از حراج اشیای تاریخی جیرفت در انگلستان با رأی دادگاه انگلیس به نفع ایران به ثمر نشست و ۱۸ شیء تاریخی جیرفت تحویل سفارت ایران در لندن شد، مسئولان میراث‌فرهنگی اطلاع‌رسانی در این‌باره را به پس از بازگشت اشیا به وطن موکول کرده‌اند.

اشیای تاریخی جیرفت طی سال های اخیر به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود و گالری معروف فروش اشیای عتیقه "برکت" تصمیم به حراج این اشیا گرفته بود که با طرح شکایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تلاش مرکز حقوقی بین المللی نهاد ریاست جمهوری در دادگاه های انگلیس سرانجام پس از ۷ سال این اشیاء با رأی دادگاه تجدیدنظر انگلیس به ایران باز می‌گردند.

در حالی‌که پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت اجرایی رئیس جمهور خبر از بازگشت این اشیاء به وطن طی روزهای آتی داده است، متأسفانه مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان هیچ‌گونه اطلاع رسانی در این باره انجام نمی‌دهند و تنها اطلاع‌رسانی را به زمان بازگشت این اشیای تاریخی به خاک کشور موکول می‌کنند.

طبق آخرین اطلاعات،‌۱۸ شیء تاریخی جیرفت در حال حاضر تحویل سفارت ایران در لندن شده است.

این اشیای تاریخی شامل دو کوزه، ۵ جام، ۶ گلدان، یک کاسه، یک ظرف و ۳ وزنه است که در سال‌های 2001 تا 2004 میلادی در حفاری‌های غیرمجاز به دست قاچاقچیان عتیقه افتاد.

یوسف مجیدزاده؛ سرپرست کاوش‌های باستانشناسی جیرفت معتقد است که تمدن جیرفت تمدنی باستانی است که حداقل 5000 سال قدمت تاریخی دارد.

دادگاه انگلیس یک بار درخواست ایران را برای بازپس‌گیری اشیای تاریخی جیرفت در فروردین 1386 رد کرد و به گالری برکت اجازه داد که آنها را به حراج بگذارد اما سازمان میراث فرهنگی پس از آن که فائز برکت پیشنهاد 150هزار پوندی‌ برای هزینه‌های نگهداری از اشیای تاریخی را نپذیرفت، از دادگاه درخواست تجدید نظر کرد.

پس از صدور حکم دادگاه تجدید نظر به نفع سازمان میراث فرهنگی، فائز برکت؛ مالک حراجی اشیای عتیقه نیز درخواست تجدید نظر کرد و حکم این تجدیدنظر به نفع ایران صادر شد.

برخی کارشناسان جدای از ارزش فرهنگی و تاریخی برای این آثار، ارزش مادی ۳۰ میلیارد دلاری را تخمین زده‌اند.

دوستداران میراث فرهنگی کشور امیدوارند که بازگشت اشیای تاریخی جیرفت با تعلل مسئولان به سرنوشت نامعلوم الواح هخامنشی دچار نشود، الواح هخامنشی هم فروردین امسال با رأی دادگاه آمریکا، خطر حراج را پشت سر نهاد اما هنوز هیچ خبری از بازگشت آن‌ها به ایران نیست.
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو