۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۲۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۱۶-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۲۶۸۱
انتشار: ۰۹:۰۹ - ۱۶-۰۲-۱۳۹۱

نظام پزشكي: دوسوم ماماها مشكل بيكاري دارند

بر اساس شاخص‌هاي بين‌المللي براي هر يك‌هزار نوزاد نيازمند به 30 تا 50 ماما هستيم. از سوي ديگر سالانه يك ميليون و 300 هزار نفر متولد مي‌شوند. با توجه به نرخ رشد جمعيت كشور، نبايد ماماي بيكار داشته باشيم و بيكار بودن ماماها نشان‌دهنده آن است كه ساختار نظام سلامت ملي در زمينه ماماها به درستي تعريف نشده است.
رييس كل سازمان نظام پزشكي با اشاره به بيكاري ماماها اظهار كرد: بيكاري ماماها يك دغدغه است كه به طور دائم تكرار مي‌شود و لازم است متوليان نظام سلامت به آن توجه كنند. در حال حاضر دوسوم ماماها مشكل بيكاري دارند كه اين يك مشكل بسيار مهم در كشور محسوب مي‌شود.

به گزارش ايسنا، دكتر شهاب‌الدين صدر در مراسم تجليل از ماماها، افزود: مامايي حرفه مقدسي است چراكه در امر حيات انسان نقش تعيين‌كننده‌اي دارد.

وي با اشاره به مطرح نبودن كنترل مواليد در دولت دهم،‌ اظهار كرد: اين موضوع از جهاد اقتصادي و سياسي اهميت دارد. در امر حيات انسان‌ها نكته مهم آن است كه آنها به درستي رشد كنند و به افراد مفيدي براي جامعه تبديل شوند. امروزه نيروي انساني و كارآمد و ماهر اهميت زيادي دارد.

نايب‌رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: در سال‌هاي اخير سياست شوراي سازمان جهاني بهداشت اين بوده است كه انسان سالم محور توسعه پايدار است. اين نگاه درست است.

وي با اشاره به اهميت كار مامايي اظهار كرد: فعاليت ماماها، در مراقبت از مادران پيش از زايمان و پس از آن اهميت بسياري دارد. اگر ما به كارنامه شاخص‌هاي سلامت پس از پيروزي انقلاب اسلامي بنگريم، متوجه مي‌شويم كه فعاليت ماماها يكي از افتخارات نظام ماست.

به گفته صدر، در سال 57 از حدود 274 مادر باردار از هر 100 هزار مادر باردار، فوت مي‌كردند و مرگ و مير كودكان زير پنج سال 174 در 100 هزار تولد بود و مرگ و مير كودكان زير يك سال، 127 در هزار نفر بود. اين در حالي است كه شاخص مرگ و مير مادران باردار در حال حاضر به 20 مادر در هر 100 هزار نفر رسيده است و مرگ و مير كودكان زير يك سال به 11 تا 12 كودك در هر هزار نفر رسيده است. اين موفقيت حاصل نشده است به جز با تحقق هماهنگي كل اعضاي تيم سلامت. البته بخش مهمي از اين موفقيت مرهون زحمات ماماهاست.

وي در ادامه گفت: در سال 57 حدود 50 درصد از زايمان‌ها در شرايط غيربهداشتي به وسيله افراد فاقد صلاحيت انجام مي‌شد اما در حال حاضر 95 درصد زايمان‌ها را افراد ماهر در شرايط نسبتا مناسب انجام مي‌دهند.

صدر با اشاره به بيكاري ماماها اظهار كرد: بيكاري ماماها يك دغدغه است كه به طور دائم تكرار مي‌شود و لازم است متوليان نظام سلامت به آن توجه كنند. در حال حاضر دوسوم ماماها مشكل بيكاري دارند كه اين يك مشكل بسيار مهم در كشور محسوب مي‌شود.

وي افزود: بر اساس شاخص‌هاي بين‌المللي براي هر يك‌هزار نوزاد نيازمند به 30 تا 50 ماما هستيم. از سوي ديگر سالانه يك ميليون و 300 هزار نفر متولد مي‌شوند. با توجه به نرخ رشد جمعيت كشور، نبايد ماماي بيكار داشته باشيم و بيكار بودن ماماها نشان‌دهنده آن است كه ساختار نظام سلامت ملي در زمينه ماماها به درستي تعريف نشده است.

رييس سازمان كل نظام پزشكي افزود: اگر شرح وظايف مصوب و قانوني در كشور اجرا شود، مشكل انعقاد قرارداد ماماها با صندوق‌هاي بيمه و بيكاري آنان حل مي‌شود. بنابراين شرح وظايف مصوب و قانوني ماماها بايد اجرا شود و مبناي قرارداد با صندوق‌هاي بيمه قرار گيرد.

ارسال به دوستان