۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۲۴۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۲-۰۵-۱۳۹۱
کد ۲۲۴۳۷۳
انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۲-۰۵-۱۳۹۱

اورژانس كشور: روزه‌داران وعده‌هاي دارويي خود را خودسرانه حذف نكنند

دكتر غلامرضا معصومي اظهار كرد: روزه داراني که به علت بيماري مجبور به مصرف دارو هستند، بايد با پزشک معالج خود مشورت کنند و در زمان روزه داري هيچ گاه وعده‌هاي دارويي را خودسرانه حذف نکنند تا اختلالي در روند درمان پيش نيايد. روزه داران بايد توجه کنند که قطع ناگهاني برخي داروها بسيار خطرناک است و ضرورت دارد بيماران درباره قطع داروهاي خود و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان با پزشک و يا داروساز خود مشورت کنند.
رييس‌ مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي كشور گفت: روزه داراني که به علت بيماري مجبور به مصرف دارو هستند، بايد با پزشک معالج خود مشورت کنند و در زمان روزه داري هيچ گاه وعده‌هاي دارويي را خودسرانه حذف نکنند تا اختلالي در روند درمان پيش نيايد.

به گزارش ايسنا، دكتر غلامرضا معصومي اظهار كرد: تصميم‌گيري براي اينکه فردي که بيماري خاصي دارد، آيا مي‌تواند روزه بگيرد يا نه، بر عهده پزشک است و پزشک بايد ضمن آگاهي کامل از وضعيت کنوني بيمار و اطلاعات علمي درمورد بيماري و ارتباط آن با نخوردن غذا و آب براي مدتي، تصميم خاصي اتخاذ کند.

وي افزود:‌ مصرف بسياري از داروها را مي‌توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحري يا افطار موکول کرد و اثربخشي بسياري از داروها، ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آنها در زمان معين دارد و بهتر است روزه داراني که مبتلا به بيماري هاي مزمن مانند فشار خون، چربي خون، ديابت، بيماري قلبي و عروقي و بيماري کليوي هستند، حتما با پزشک معالج درباره رژيم غذايي و دارويي خود مشورت کنند.

وي تصريح كرد: روزه داران بايد توجه کنند که قطع ناگهاني برخي داروها بسيار خطرناک است و ضرورت دارد بيماران درباره قطع داروهاي خود و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان با پزشک و يا داروساز خود مشورت کنند.

دكتر معصومي خاطرنشان كرد: با توجه به طولاني بودن زمان روزه‌ داري در فصل تابستان كه حدود 14تا 15 ساعت طول مي کشد، مصرف غذاي مقوي و نوشيدن مايعات در وعده غذايي سحري مي ‌تواند انرژي مورد نياز براي فعاليت روزانه روزه‌ داران را تأمين كرده و عوارض ناشي از كمبود مواد غذايي و مايعات را در بدن كاهش دهد.

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي گفت: عوارض ديگر مصرف نكردن سحري مانند سردردها، دردهاي عضلاني، بي حالي مفرط ناشي از افت قند خون، كاهش يادگيري، بي حوصلگي و خستگي است، بنابراين حتما به روزه‌داران توصيه مي‌ شود که براي خوردن سحري بيدار شوند.
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود