۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۲۹۸۳۲
تعداد نظرات: ۶۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۸ - ۱۰-۰۶-۱۳۹۱
کد ۲۲۹۸۳۲
انتشار: ۰۱:۰۸ - ۱۰-۰۶-۱۳۹۱
بزرگنمایی هم غیرصادقانه است ، هم مشکل زا

جنبش عدم تعهد را به اندازه وزنش ببینیم

جعفر محمدی


1 - شانزدهمین دوره اجلاس عدم تعهد (نم) در تهران ، در حالی برگزار شد که اکثر رسانه ها ، نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی کشورمان ، در توصیف اهمیت جنبش عدم تعهد گوی سبقت از هم ربوده و عمدتاً راه مبالغه را در پیش گرفته اند و چنان در وصف نم سخن می گویند که گویی از اقیانوس سخن می گویند!

اولین غیرمتعهدها
 سران شرکت کننده در اولین اجلاس جنبش عدم تعهد در بلگراد- سال ۱۹۶۱
از راست به چپ یوسیپ بروز تیتو، احمد سوکارنو، جمال عبدالناصر، قوام نکرومه و جواهر لعل نهرو

 
در این که  جنبش عدم تعهد با حدود 120 کشور عضو ، فراگیرترین تشکل سیاسی جهان بعد از سازمان ملل است تردیدی نیست و این خود ، البته اهمیت اندکی به شمار نمی رود و کمیت قابل اعتنا و احترامی است.
مع الوصف این کمیت ، الزاماً به معنای کیفیت نیست. کافی است بدانیم کشورهای عضو نم برغم آن که 60 درصد اعضای جامعه ملل را تشکیل می دهند ، تنها یک هفتم اقتصاد جهان را در اختیار دارند که بخش عمده ای از آن هم مربوط  به منابع زیرزمینی مانند نفت و معادن طبیعی دیگر است.
 
بیشترین اختلافات سیاسی ، اقتصادی ، مرزی و ... در دنیا نیز بین کشورهای عضو عدم تعهد است و در تاریخ معاصر نیز پس از جنگ های جهانی اول و دوم ، عمده ترین جنگ ها در کشورهای عضو این جنبش روی داده است.
به علاوه ، برغم آن که جنبش عدم تعهد ، بر مبنای استقلال سیاسی کشورها از قدرت های غرب و شرق شکل گرفته است ، امروزه بسیاری از کشورهای این جنبش ، آشکارا وابسته به قدرت های جهانی هستند که از آن جمله می توان به وابستگی عربستان سعودی به آمریکا و کره شمالی به چین و روسیه اشاره کرد.
 
گوناگونی ، فقدان هویت جمعی ، منافع ، فرهنگ و حتی جغرافیای مشترک و عوامل دیگر باعث شده است جنبش عدم تعهد ، نتواند به اندازه نام خود بزرگ باشد و البته انتظار بیشتری نیز از این جنبش ، لااقل در شرایط کنونی نیست ، جنبشی که حتی فاقد دبیرخانه است و تنها یک دفتر هماهنگی در مقر سازمان ملل دارد!
 
2 – قدرت های زیادی در جهان کوشیدند اجلاس تهران را به یک آبروریزی برای جمهوری اسلامی تبدیل کنند. زیر سوال بردن اصل برگزاری اجلاس در ایران و سپس تلاش بسیار جدی و آشکار برای ترغیب کشورها به عدم حضور در تهران ، وجهه همت آنها در ماه های گذشته بود.

 آمریکا و اسرائیل حتی در روزهای منتهی به اجلاس - که حضور فراگیر کشورها در اجلاس تهران  برایشان محرز شده بود - علناً از بان کی مون ، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستند سفر به تهران را منتفی کند که البته این خواسته شان هم اجابت نشد و بان کی مون ، از سخنرانان افتتاحیه اجلاس بود.

اجلاس تهران
عکس یادگاری شرکت کنندگان در اجلاس تهران
 
در واقع ، اجلاس تهران ، یک نشست عادی مانند دوره های قبل نبود ، بلکه ضمن دارا بودن وجوه اجلاس متعارف جنبش ، یک کش و قوس کاملاً جدی بین ایران و آمریکا به شمار می رفت.
طرف غربی ماجرا می کوشید اجلاس تهران را به نمادی از انزوای سیاسی ایران تبدیل کند و در مقابل ، ایران در تلاش بود با حضور هر چه بیشتر کشورها در پایتختش ، ثابت کند کند که بر خلاف ادعاها ، نه تنها منزوی نیست ، بلکه بسیار هم فعال است.

از این رو ، اجلاس تهران ، اهمیت ویژه ای داشت و نهایتاً هم یکی از باشکوه ترین اجلاس عدم تعهد به میزبانی ایران برگزار شد.
 
3 – اهمیت اجلاس تهران به دلایل پیش گفته ، امر را بر بسیاری از رسانه ها ، نمایندگان و فعالان سیاسی ایران  مشتبه کرد تا «اهمیت استثنایی اجلاس این دوره» را مترادف «مهم بودن فوق العاده جنبش عدم تعهد» تلقی کنند و در ایام اخیر سخنانی بگویند که جز ایجاد انتظار کاذب در مخاطب ناآگاه و به وجود آوردن تأسف در افراد آگاه ثمری ندارد؛ همسنگ دانستن جنبش عدم تعهد با سازمان ملل ، شکستن کمر تحریم ها با اجلاس تهران ، بزرگنمایی ریاست ایران بر نم به گونه ای که القا می شود از این پس ایران رئیس 120 کشور جهان شد ، ادعای این که اعضای عدم تعهد همواره یار و یاور ایران بوده اند ، پیشنهاد پول واحد برای کشورهای جنبش ، سخن گفتن از این که سوگیری جهان ، بعد از اجلاس تهران تغییر خواهد کرد ، ادعای این که ایران خواهد توانست از فرصت اجلاس تهران برای حل و فصل مساله سوریه به نحوی که خودش می خواهد استفاده کند و نظایر این ها ، هر چند عمدتاً مطلوب بودند ولی موجود نبودند و نیستند.

قطعاً باید بین «اهمیت اجلاس تهران» که به دلایل خاص سیاسی حادث شده و «وزن واقعی جنبش عدم تعهد» ، قائل به تفاوت بود و جنبش نم و ریاست ایران بر آن را به اندازه ای که هست دید و بازگو کرد ، چه آن که بزرگنمایی این موضوع ، می تواند به ایجاد انتظارات بی پاسخ در میان شهروندان ایرانی که تحت بمباران شدید تبلیغاتی قرار گرفته اند بینجامد. بدیهی است که این ملاحظه ، منافاتی با تلاش های جمعیِ کشورهای عضو نم و ریاست دوره ای آن ، برای وزن افزایی جنبش عدم تعهد در مناسبات جهانی ندارد.
 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶۳
در انتظار بررسی: ۱۰۷
غیر قابل انتشار: ۴۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
21
980
لطفا این را هم بگویید که چه تعدادی از این کشورها به تحریمهای ایران رای مثبت داده و به تحریمهای یکجانبه آمریکا عمل می کنند.
پاسخ ها
Savaş
| Turkey |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
نگاهی به این کشورها بندازید تا ببینید که چه کشورهایی شرکت کردند ؟ ما ایرانیان دوست داریم همه چیز را برزگ کنیم . دلم به حال ایرانیان می سوزد !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
سیاست بده بستان هست . اونها رای منفی دادند دلیل نمیشه اجلاس به این مهمی و تحریم کنیم . جای دیگه از ما دفاع می کنند
سامان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
شما دلت برای خودت بسوزه که مثل انسان های نژاد پرست فقط غربی ها رو مهم می دونید . برات متاسفم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
35
554
خیلی مردی عصر ایران
پاسخ ها
احمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
جناب جعفر محمدی عزیز
واقعا دست مریزاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
1042
63
جهت گیری مردم در سرتاسر جهان فرق کرده است قبل از این اجلاس. بیداری اسلامی و اعتراضات مردم غرب گواه این ادعاست. جهان بدون شک به سمت حذف اسراییل و قدرت زورگویانه آمریکا و انگلیس و دیگر دیکتاتورها و از بین رفتن تمام بی عدالتی ها خواهد رفت. این وعده خداست. ولی جنبش عدم تعهد میتواند به این مساله سرعت ببخشد و حتما در حد توان این جنبش هست. فقط باید اکثریت اعضای آن حرف های خود را پیگیری عملی کنند و ریاست ایران میتواند به این امر کمک کند. اگر هم که دولت ها این کار را نکنند خود ملت ها اگرچه دیرتر ولی حتما این کار را انجام میدهند. ابتدا با سرنگونی و تغییر دولت های ضعیف و وابسته خود و سپس نقش آفرینی در فضای بین الملل. همانند انقلاب ایران و اگر عمده ترین جنگ ها در کشورهای این جنبش است یا تجاوز و حمله آمریکا و شرکایش بوده است یا دخالت و موذیگری آنها برای ایجاد جنگ. در مورد اختلافات قومی هم همینطور است . و در آخر به نظر میرسد نویسنده هدف سیاسی کارانه از این نوشته داشته باشد. در غیر اینصورت تحلیل ایشان در حد بسیار ضعیفی است و اصولا تحلیل نمی باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
آقا حال شما خوب هست؟ بیدار تشریف دارید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
خب بالا رو بخون
الان داشت توضیح میداد این جنبش که حتی دبیرخانه هم نداره نمیتونه یسری کارا رو بکنه و توقع نباید ازش داشت
منظور همین خطابه استعمار کش جنابعالی بود که جوگیر نشید بابا جون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
واقعا شما به این حرفاتون ایمان دارید؟ دنیا رو اینطور می بینید؟ یا فقط چون تلویزیون روزی 1600000 بار تکرار می کنه باورتون شده.
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
به نظرم ایشون منظورشون این نبوده که این ملتها اراده به عدم تعهد ندارند بلکه این بوده که وزن واقعی این ممالک و دول و میزان همسویی یا غیر همسویی آنها با قدرتهای غربی بایستی مورد بررسی قرار بگیره. تمام کارشناسان ما اقرار دارند که مصر قبل از این کاملا وابسته بوده ولی حالا تغییر کرده ولی معلوم نیست چقدر مستقل شده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
کاری به آراء منفی ندارم دوست عزیز اما گفتن چنین اظهارات غیرواقع بینانه و آرمانگرایانه که البته شاید از ضعف اطلاعات جنابعالی نسبت به شرایط حاکم بر جهان و فقدان تفکر صحیح ناشی میشود واقعا جای تامل دارد.سعی کنید منطق و واقعگرایی را چاشنی اظهارنظرات خود کنید.
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
عزیزم حرق گرچه تلخ باشه اما نباید اونا رد کرد.
حسین
| Switzerland |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
دوست عزیز ناشناس. موضع گیری آقایان بان کی مون و مرسی که باعث دلخوری شدید مقامات ایران شد در تلویزیون ایران تحریف شد . با این شیوه , دستاوردهای این جلسه خیلی زودتر از آنچه تصور میشد به باد می رود و به ضد خود تبدیل می شود. تحلیل ایشان بدور از دیدگاههای متعصبانه بسیار صحیح به نظر می رسد.
امید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
چرا اینقدر منفی؟این دوستون نگفت با این اجلاس اسرائیل و امریکا سرنگون شدن!! باید پذیرفت سیر تاریخی و تحولات 50 سال اخیر داره به سمت تضعیف امریکا و اسرائیل میره...اونو با هر سلیقه و طرز فکری هم که باشیم باید قبول کنیم
ناشناس
| Spain |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
دیدیم که چقدر تاثیر گذار بود ومحمد مرسی که اینقدر سنگشو به سینه می زدند چه سخنرانی کرد وجالب ترجمه سرتا پادروغ رسانه میلی ...!
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
منظورت از مردم جهان گزارشاي 20:30 كه نيست ؟!
ناشناس
| Australia |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
يه نيگا به منفي ها بنداز و سكوت اختيار كن !
ناشناس
| Switzerland |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
شما حداقل تاریخ جنیش رو مطالعه کنید آنموقع به میزان تاثیر گذاری آن در تحولات جهانی آگاه خواهید شد . قبل از هر چیز باید گفت که اصولا قریب به اتفاق کشورهای شرکت کننده به هیچ وجه مشمول تعریف کشورهای غیر وابسته نیستند وچه در گذشته وچه اکنون متمایل به یکی از قدرتها بوده اند . بی هیچ تعارفی این جنبش نقشی در حد صفر در دنیای کنونی مت دارند. دولتمردان وبه اصطلاح کارشناسانی که به بزرگنمایی این اجلاس واین جنبش پرداختند نه به گذشته وکارنامه گذشته جنبش توجه داشته اند و نه به واقعیتهای پیش رو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
در مورد سوریه چی عزیزم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
چون به نفع تو و تفکر امثال تو نبود نه؟ کلا شما با هرگونه نظر واقع بینانه که تفکر یک سو نگرانه شما را نفی کند مخالفید و اصلا تاب تحمل هیچگونه سخنی غیر از حرف خودتان را ندارید اما جالب اینجاست که اکثریت جامعه با این نحوه تفکر شما مخالفند.
باور نمی کنی؟ منفی هات رو نگاه کن
ابوالفضل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
نه...خزعبلات تو تحليله!!! ورداشته ستون سرمقاله كيهان رو كپي پيست كرده، ادعاي تحليلگري هم داره!!!
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
34
550
آفرین به تو یکی که جو گیر نشدی.
از خصلت های تغییر ناپذیر ما ایرانی ها جوگیر شدنه!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
درست میگی بعضی ها از مساله جنبش عدم تعهد واجلاس تهران جوگیر شدن


بعضی ها هم از مساله بودن یا نبودن جیگر !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تبریز
Germany
۰۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
11
138
آفرین...

یاشاسین عصر ایران
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
108
14
با سلام
هر دو تحلیل با کمی تفاوت تقریبا درست است به شرطی که ایران بتواند کشورهای عضو گروه را به عدم پیروی از تحریم های آمریکا علیه ایران تشوق کند آیا میتواند؟ جواب تحلیل ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
خودت هم فهمیدی چی گفتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ايراني نگران بيت المال
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
182
32
راستي ؛ مرسي چرا درباره سوريه اونجوري صحبت كرد ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
مرسي مگه نميدونه كه سوريه ، شريك استراتژيك ايرانه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
به نظر من نبايد مرسي رو در برگشت ، بدرقه اش ميكرديم .
بايد خودش زنگ ميزد تاكسي سرويس تا ببرنش فرودگاه و كرايه حمل ايشون از سالن اجلاس تا فرودگاه هم بايد خودش ، از جيب خودش پرداخت ميكرد .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
برو بابا...
حامد
Germany
۰۶:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
8
121
1.به نظر من این خصلت ما ایرانیها از زندگی شخصیمون تا تمام ابعاد زندگی اجتماعی دیده میشه. وقتی موفقیتی پیدا میکنیم، اونقدر دچار توهم میشیم و فکر میکنیم رفتیم بالا که از اون بالا با مغز میایم پایین.
2.زمانی که هفت هشت تا از کشورهای بزرگ دنیا باهم یه قراری میذارن، دو سه تاشون بعد از اجلاس همه چی یادشون میره و به حرفشون عمل نمیکنن. حالا اگه 120 تا کشور باشن که دیگه هیچی! پس بهتره زیاد روی حرفهای شعارگونه ای که بعضی از کشورها زدن حساب نکنیم.
3.برگزاری اجلاس تو این شرایط تحریم برای وجهه سیاسی ایران فوق العاده بود. این یک پیروزی بزرگه. بهتره به اندازه همین پیروزی شاد باشیم، نه کمتر و نه بیشتر.
matin
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
152
چه عجب کسی در میان این همه تبلیغات مبالغه آمیز دو کلام حرف واقع بینانه زد. متشکر که برای ملت شعور قائل شدید. مردم خود اینها را می فهمند و از این همه بزرگنمایی در تعجند.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
"مردم" می فهمند ولی "عوام" نه
"مردم" از عقل خود استفاده می کنند ولی "عوام" از گوش خود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
13
165
کدوم وزن ؟ کدوم اعتبار ؟ مثل جلساتی بی اهمیت ایه که طرف برای خالی نبودن عریضه معاون چندم خودشو می فرسته !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
140
بزرگنمایی بیش از حد شدن این اجلاس حرف کاملا درستیه چنان که گویا این اجلاس می خواهد شق القمر کنه. هر چه باشه جنبش عدم تعهد از سازمان ملل کاراتر نیست .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
2
64
ذهن دو ساز کار برای رفع تناقض بین خواست درونی و واقعیت بیرونی دارد. یکی این است که وقتی واقعیت آنی نیست که می خواهیم نفیش کنیم و نادیده بینگاریمش.
ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به واقع نگری نیاز دارد. واقع نگری که متاسفانه چندان آرزوی ما برای رهبری بخشی جهان را تایید نمی کند. شاید دیگر دوران رهبری کشوری بر سایر جهان گذشته است. بسیاری از تخاصم های ملی و بین المللی ایران نتیجه نگرشی غیروآقعی و فاصله واقعیت تا آرزوهای درونی ماست. آنهآیی که واقعیت را نفی کنند بسیار زود خواهند فهمید که واقعیت در نهایت خود را تحمیل خواهد کرد. برای هر بهبود و حرکتی نخست باید واقع بین بود.
ملکی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
175
17
با سلام
توجه به این نکات حائز اهمیت است:
1- در شرایط تحریم آن هم به قول خود تحریم کنندگان این اجلاس برگزار گردید.
2- تلاش خود غربی ها در منصرف کردن افراد مخصوصا دبیر کل سازمان ملل و رئیس جمهور مصر برای حضور در ایران خود حاکی از اهمیت موضوع داشت هر چند هنوز اسم جنبش روی آن هست و تبدیل به سازمان نشده است ولی حمایت اعضا در موارد مختلف می تواند به عنوان پشتوانه معنوی در چارچوب دیپلماسی عمومی کارکرد داشته باشد.
3- حالا اگر ایران در برگزاری ناموفق بود آیا تحلیل عوض نمی شد مثلا چرا از فرصت طلایی که در دست داشتیم استفاده بهینه نکردیم.
4- انصافا اگر دولت های قبلی این اجلاص را برگزار کرده بودند همین تحلیل ارائه می گردید. انصاف خوب چیزی است. با تشکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
64
ضمن تشکر باید عرض کنم جامع نبود ولی حالب بود!خدا به شما توقیق بدهد.
محمد
United States of America
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
63
آنچه که باعث تنویر افکار عمومی است نقد وبر رسی منصفانه وقایع بدور ازبزرگنمایی ویا منفی گرایی است که این امرمتاسفانه با پدیده افراط وتفریط گرایی کمتر به چشم میخورد قلم نویسنده شیرین وشیوا بودو واقعیت امر را بیان داشته اند.
علي
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
2
70
حالا كداميك از انها غير متعهدندواصلا غيرمتعهدرا يكى توضيح بده تاامثال من هم بفهمم تا ببينيم دخلش به خرجش ميارزه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
2
100
با وجود اینکه نفس تشکیل این اجلاس در تهران اونهم در شرایط فعلی خیلی اهمیت داره اما دیشب که گفتگوی خبری شبکه 2 رو نگاه کردم از شدت ذوق زدگی مجری و میهمانان متعجب شدم و لب کلامشون هم این بود که از این به بعد ایران یعنی 120 کشور جهان. من نمیدونم که آیا واقعا خودشون هم به حرف هایی که میزدن معتقد بودن یا نه! اما اگر کمی به تاریخ تحولات نگاه کنن (نمونه سادش تحولات مصر به عنوان رئیس قبلی) میبینن که گروه نم عملا یک گروه خنثی و تشریفاتی هستن و هیچ وقت کاری فراتر از بیانیه دادن نکردن. به نظر بنده به جای دل خوش کردن به آینده و عنوان تشریفاتی ریاست نم بهتر هست که اگر کاری میخوان کنن و حرفی فراتر از شعار میخوان بزنن همین الآن انجام بدن چون نمیشه انتظار یک تغییر عمده رو داشت و به فاصله چند روز از پایان اجلاس به تدریج همه چیز فراموش میشه و این رویه همیشگی نم بوده.
علی
Kazakhstan
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
86
تحلیلی واقع گرایانه بود. احسنت بر شما که در اوهام غرق نشدید.
محمد از بوشهر
United States of America
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
72
آفرین بر تو که واقعیت گفتی و نوشتی .این را می گویند شجاعت .درود
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
58
آفرين، مطلب بجايي بود.
amir
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
45
Tanha keshvari ke daraye vazn bod,hend bod.
ناشناس
United States of America
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
104
بابا خیلی دل داری عصر ایران، خواهش می کنم یک مقاله هم در مورد لزوم امانت داری(ترجمه سخنان مرسی) هم بنویسید.
سعید
Japan
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
59
احسنت به این شجاعت و واقع بینی شما.
در عین اعتدال نه مثل بعضی می گویید که بله این اجلاس های و هوی است و نه مانند بعضی دیگر می گویید که خیر این اجلاس هیچ و پوچ است.
داداشی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
55
10
خیلی تحلیل مناسب و بجا بود و یادآوری میشود سه سال قبل نیز ریاست این جنبش به حسنی مبارک تحویل شده بود ولی آنچه در این مقطع مهم است حضور قابل توجه روسای دولت ها علیرغم فشار امریکا و اسرائیل در ایران میباشد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
73
سلام تو این مملکت باید به روح خبرگزاری های امین و با شرافت "دو برابر" درورد فرستاد....
قلقلک
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
74
خیلی رقیق نوشته ای. ولی باز هم جای امید واری داره که حداقل تنها رسانه ای بودی که به این موضوع اشاره کردید. من فقط تو یه چیز موندم: آیا بقیه رسانه ها و دولت مردان ما به این موضوعی که شما گفته اید واقف هستند یا نه!؟؟؟؟؟ ... اگر در میان این همه میهمان، نماینده های شرکتهایی مثل بویینگ، اینتل، زیمنس، لاکهید و غیره حضور داشتن و یه چند تا قرار داد هم اون وسط برای ایجاد کارخانه با اونها امضاء میکردیم، خیلی به درد اقتصادمان میخورد تا اینکه ...!
بله! این نیز بگذرد و آخر سر هم باید سر میز مذاکره با 5+1 بنشینیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
70
این اجلاس یک جلسه عادیه
این اجلاس وزنی سنگین در معادلات سیاسی جهان ندارد. اما به دلیل میزبانی ایران تریبون خوبی برای تبلیغ سیاستهای ایران بوده همین برادر من
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
107
18
حضور سران و نمايندگان 120 كشور جهان در اين بازه زماني در تهران خيلي براي ايران مهمه .
دوست عزيزي كه ميگه كشور هاي عضو اين گروه راي مثبت به تحريم ها داده اند ، آيا اين فرصت بسيار خوبي نيست كه راي اونها رو به نفع خودمون عوض كنيم ؟
سياست همينه بايد كشوري كه تا ديروز دشمن ما بوده كاري كنيم كه امروز دوست ما باشه . قرار نيست هر كشوري كه به تحريم ها راي مثبت داد تا قيامت روابط مون رو باهاش قطع كنيم .

خدا ميدونه اين كشور هاي كوچيك و نا شناس چقدر به ايران در دور زدن تهريم ها كمك ميكنن و اين گفتگو ها در حاشيه همين نوع اجلاس ها انجام ميشه .

عصر ايران اين اجلاس مهم بود .. و تبليغات هم لازم بود .
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
6
55
عجب قلمی داشت این آقای نویسنده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
104
24
پیروز واقعی این اجلاس فقط ایران است چون با وضعیت کنونی جهان کشاندن این همه مقامات و سران کشورها به ایران واقعاکار سختی بوده است و ثمرات مثبتی نیز برای ایران خواهد داشت .
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
87
اسم بچه رو گذاشتیم رستم حالا میترسیم بغلش کنیم
milad
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
78
من که به آینده این جنبش امید ندارم،همین که سران برگردن خونه هاشون دوباره همون آش هست و همون کاسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
56
نقد منصفانه اي است.
علیرضا
Italy
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
146
16
تعبیر شما از وزن چیه؟ خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید فتوکل علی الله و کفی بالله وکیلا یعنی اگر یک نفر از شما هم به خدا توکل کنه وزنش برابر کل گیتی هست! این تعبیر کاملا غلطیه و شما خواهید دید همین کشورهایی که از دید شما وزنی ندارند به زودی منشا و سرچشمه تحولات جهانی تبدیل می شوند، برای ملت ها وزن بی انتهاست
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
اگه آیه قرآن را نذاشته بودی بهت منفی می دادم علیرضا خان عزیز
خودتم می دونی چرا
نیما
Seychelles
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
5
60
با سپاس فراوان از عصر ایران و نگارنده مقاله وزین فوق که با بیانی داهیانه در این جو تبلیغاتی غلوآمیز گوشه ای از حقیقت را بر ملا و بیان نمودند
به راستی نمایندگانی که به ایران آمدند آیاکشورهای متبوعشان در عرصه مراودات و پیش آمدهای سیاسی بین المللی وزنی و محلی اعراب دارند؟
آیا رای و نظر آنها تصمیم ساز و اثرگذار می باشد؟
پر بیراه نیست که بپذیریم این اجلاس بیشتر مقابله میزبان با انزوای جهانی و کسب روحیه برای ادامه مسیر پرچالش خود است
ناشناس
France
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
6
52
در پاسخ به نظر سوم: کدوم هدف سیاسی کارانه؟ چه کسی از سربلندی ایران بدش میاد؟ برد اقتصادی این اجلاس حداکثر چند ماهه و برد سیاسی آن به یک ماه هم نمیرسه. بعدش جنابعالی تشریف بیار و یه تحلیل قوی به ملت تحویل بده .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
47
سلام .واقعی دیدن شرط لازم تصمیم گرفتن است . وشرط مهم دیگر شناخت است . که امیدواریم دولتمردان خودمان و بالتبع 117 کشور دیگر چنین رفتار نمایند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
56
بسیار متاسف شدم وقتی در تلویزیون دیدم آقایی که مجری دکتر خطابش میکردبا برداشتی غلط از ریاست نم
میگفت از امروز ایران رهبری 120 کشور جهان را به عهده دارد.
سام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
67
راستی تلویزیون جمهوری اسلامی چرا باید سخنان مرسی را انطور که دالخواه خوشان است ترجمه کند
این به بی اعتمادی مردم منجر خواهد شد
من دقیقا مستقیم گوش می کردم ولی بعدا معلوم شد که مرسی جور دیگری حرف زده
از ما که مدعی اخلاق مداری هستیم این کارها بی اخلاقی ست
lind
United States of America
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
3
48
یعنی حرف دلمو زدی.تو حلقم گیر کرده بود!
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
4
31
امیدوارم با دید تعصب به این نقد نگاه نکنیم و واقعیتهای جهان امروز را مد نظر قرار دهیم. بدور از حبّ و بغض نقد درخوری است.