لاوروف در عین حال هشدار داد: روسیه حاضر است در تصویب قطعنامه مناسب در مورد سوریه در شورای امنیت مشارکت داشته باشد، ولی هر پیش نویس قطعنامهای که در جهت سرنگونی "بشار اسد" باشد، از سوی روسیه و چین و برای دفاع از منشور ملل متحد وتو خواهد شد. هیچکس تضمین نمیدهد که قطعنامه «تخفیف یافته» شورای امنیت برای سوء استفاده از ماموریت محوله در راستای این سند، آنطور که در مورد لیبی اتفاق افتاد، مورد استفاده قرار نگیرد.
وزیر امور خارجه روسیه با تاکید بر اینکه این کشور اجازه نمیدهد تا بار دیگر از قطعنامههای شورای امنیت برای دخالت نظامی در کشور مستقلی سوء استفاده شود، هشدار داد: مسکو هر قطعنامهای در جهت سرنگونی حکومت بشار اسد را وتو خواهد کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «نووستی»، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه «حیات بینالمللی» گفت: روسیه همه اقدامات لازم را انجام میدهد تا در آینده از طرز عمل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، آنطور که در مورد لیبی اتفاق افتاد، سوء استفاده نشود.
لاوروف یادآور شد: هیچکس تضمین نمیدهد که قطعنامه «تخفیف یافته» شورای امنیت برای سوء استفاده از ماموریت محوله در راستای این سند، آنطور که در مورد لیبی اتفاق افتاد، مورد استفاده قرار نگیرد. در آن زمان در خصوص ضرورت ایجاد «منطقه پرواز ممنوع» در آسمان لیبی توافق شد، ما موافق این مسئله بودیم و این هدف اعلام شد، ولی کشورهای عضو ناتو که وظیفه اجرای این قطعنامه را برعهده گرفته بودند، از چارچوب آن خارج شده و شروع به بمباران اهداف خاص ارتش لیبی و دفاع از مواضع شورشیان در درگیریهای داخلی نمودند.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: ما همه تلاش خود را بکار خواهیم بست تا دیگر چنین ماموریتهای دوپهلویی از سوی شورای امنیت در نظر گرفته نشود و کسی نتواند از قطعنامه های این شورا سوء استفاده کند.
لاوروف در عین حال هشدار داد: روسیه حاضر است در تصویب قطعنامه مناسب در مورد سوریه در شورای امنیت مشارکت داشته باشد، ولی هر پیش نویس قطعنامهای که در جهت سرنگونی "بشار اسد" باشد، از سوی روسیه و چین و برای دفاع از منشور ملل متحد وتو خواهد شد.
وی افزود: انتقادات کشورهای غربی از مواضع ما که میگویند شورای امنیت بخاطر وتوی 3 قطعنامه قبلی در مورد سوریه از سوی روسیه و چین فلج شده، به دور از واقعیات است. ما از حق وتوی خود علیه قطعنامههایی استفاده کردیم که در جهت سرنگونی نظام سیاسی حاکم بر سوریه بود که برخلاف منشور ملل متحد مبتنی بر مجاز نبودن دخالت خارجی در سرنگونی رژیم سایر کشورها و لزوم احترام به استقلال و تمامیت ارضی آنها است.