۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۳۳۲۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۰۳-۰۷-۱۳۹۱
کد ۲۳۳۳۲۵
انتشار: ۱۱:۰۹ - ۰۳-۰۷-۱۳۹۱

نگراني‌هاي ايران براي مهم‌ترين نمايشگاه گردشگري جهان

پورفرج اظهار كرد: كانون جهان‌گردي و اتومبيل‌راني در نامه‌اي كه براي جامعه‌ تورگردانان فرستاده، اعلام كرده است كه مسووليت نمايشگاه WTM انگليس را برعهده ندارد و بايد از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پيگيري كنيم، آن‌ها هم تا كنون پاسخ رسمي نداده‌اند.

«WTM» انگليس يا همان بازار جهاني سفر، سال‌هاست جايش در جدول نمايشگا‌هاي ايران امن است؛ اما مدتي است، وقت اجراي آن كه مي‌رسد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري موضع رسمي‌اش را درباره‌ حضور يافتن يا نيافتن در اين نمايشگاه اعلام نمي‌كند و اين‌طور مي‌شود كه از سال 1388 تا كنون، شركت كردن در اين نمايشگاه در بي‌ثباتي به‌سر مي‌برد.

به گزارش ايسنا، بازار جهاني سفر انگليس، پس از نمايشگاه ITB آلمان، مهم‌ترين نمايشگاه گردشگري جهان به‌شمار مي‌آيد كه امسال سي‌وسومين دوره‌ آن از پنجم تا هشتم نوامبر (15 تا 18 آبان‌ماه) در شهر لندن برگزار مي‌شود. با وجود آن‌كه بخش خصوصي ايران از مدت‌ها پيش از مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خواسته بود سريع‌تر تكليف اين نمايشگاه را كه چند سالي مي‌شود درگير كشمكش‌هاي سياسي شده، مشخص كند، اما تا كنون اين سازمان موضع رسمي خاصي را در اين‌باره اعلام نكرده است.

حضور در اين نمايشگاه از سال 1388 به نوعي درگير روابط سياسي ايران و انگليس شده است، يك سال سفارت انگليس دير رواديد شركت‌كنندگان ايراني را داد، سال ديگر مقامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي حضور در اين نمايشگاه انگليسي ترديد نشان دادند و با وجود آن‌كه گفته بودند، مي‌خواهند در آن شركت كنند، ولي دير براي گرفتن زمين و رواديد اقدام كردند، سال بعد هم همان داستان سال‌هاي قبل تكرار شد و امسال هم با وجود آن‌كه نام اين نمايشگاه در جدول نمايشگاه‌هاي بين‌المللي گردشگري مورد نظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ديده مي‌شود، ولي به‌نظر مي‌رسد خبري از حضور يكپارچه‌ي ايران در اين نمايشگاه نباشد.

ابراهيم پورفرج ـ رييس هيات مديره‌ جامعه‌ تورگردانان ايران ـ با تاكيد بر اين‌كه WTM يك نمايشگاه انگليسي نيست، گفت: WTM، بازار جهاني سفر است و پاتوقي براي مذاكره ميان توراپراتورهاي دنيا به‌شمار مي‌آيد كه اسپانسر آن هم ابوظبي است، نه انگليس. ضمن آن‌كه ما حتا اگر با شركت‌هاي انگليسي مذاكره هم داشته باشيم، آن‌ها نمي‌توانند به ايران بيايند، چون سفارتخانه‌اي وجود ندارد كه به آن‌ها رواديد بدهد.

او ادامه داد: ما تا كنون چند نامه به كانون جهان‌گردي و اتومبيل‌راني و همچنين معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فرستاده و خواسته‌ايم تكليف نمايشگاه‌هاي گردشگري را مشخص كنند، چون تا همين حالا هم به‌خاطر دير اقدام كردن، نمايشگاه‌هاي فرانسه و سنگاپور را از دست داده‌ايم و در ژاپن هم فقط حدود 35 مترمربع زمين گرفته‌ايم كه اصلا در شأن كشور ايران نيست.

پورفرج اظهار كرد: كانون جهان‌گردي و اتومبيل‌راني در نامه‌اي كه براي جامعه‌ تورگردانان فرستاده، اعلام كرده است كه مسووليت نمايشگاه WTM انگليس را برعهده ندارد و بايد از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پيگيري كنيم، آن‌ها هم تا كنون پاسخ رسمي نداده‌اند.

اين تورگردان تاكيد كرد: اگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تكليف ما را زودتر درباره‌ي نمايشگاه گردشگري WTM مشخص مي‌كرد، ما زمين مورد نياز را در اين نمايشگاه با قيمت ارزان‌تر مي‌گرفتيم؛ اما حالا بايد با پوند چهارهزار و 50 تومان در اين نمايشگاه زمين بگيريم.

وي ادامه داد: ما در اين نمايشگاه از قبل 102 مترمربع زمين داشتيم، مسوول نمايشگاه هم تا به حال چندبار تماس گرفته و پيگير حضور ما در WTM شده، 16 آژانس گردشگري ايراني هم براي شركت در اين نمايشگاه كه رويداد مهمي در صنعت گردشگري جهان است، اعلام آمادگي كرده‌اند، براي همين از مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خواستيم سريع‌تر به اين وضعيت رسيدگي كنند.

پورفرج همچنين يادآوري كرد: ما برخي بازارهاي سنتي را مانند آلمان، انگليس، اسپانيا و فرانسه داريم كه سال‌هاست در آن‌ها كار مي‌كنيم، چون اتفاقا آن‌ها علاقه‌مندان دايمي آثار تاريخي و تمدن ايران هستند.

او در ادامه‌ي سخنانش در پاسخ به اظهارات برخي مقامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي كم‌كاري بخش خصوصي در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي، گفت: مگر اين اشخاص نمي‌گويند سال گذشته حدود سه‌ميليون و 200هزار نفر گردشگر به كشور وارد شدند، حالا اعلام كنند اين افراد چگونه به ايران سفر كرده‌اند؟ آيا خودشان آمده‌اند؟

وي اظهار كرد: آن‌هايي كه معتقدند بخش خصوصي كاري نمي‌كند شناختي از نمايشگاه‌هاي بين‌المللي گردشگري ندارند،‌ اگر غير از اين بود، مي‌دانستند كه فقط چند نمايشگاه خارجي در ارجحيت نمايشگاه‌هاي گردشگري جهان قرار دارند كه آلمان و انگليس از آن جمله‌اند و حضور در آن‌ها ضرورت دارد.

پورفرج تاكيد كرد: آژانس‌ها براي تفريح در اين نمايشگاه‌ها شركت نمي‌كنند، مگر پول‌شان زيادي كرده است، حتما از اين فضاهاي بين‌المللي جواب گرفته‌اند كه در آن‌ها حضور مي‌يابند،‌ آن‌ها براي كار مي‌روند. حضور و حفظ اين بازارها براي‌شان اهميت زيادي دارد.

رييس هيات مديره‌ جامعه‌ تورگردانان ايران در ادامه يادآوري كرد: اين جامعه حدود 12 نمايشگاه را در بازارهاي جديد به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري معرفي كرده است؛ ولي مسوولان اين سازمان درباره‌ حضور در آن‌ها هم اعلام رسمي نكرده‌‌اند كه قصد دارند در آن‌ها شركت كنند يا خير.

او گفت: ما در آخرين ديداري كه با معاون گردشگري داشتيم درباره‌ي حضور در 24 نمايشگاه بين‌المللي گردشگري توافق كرديم؛ ولي هنوز نمي‌دانيم در كدام‌يك قرار است حضور داشته باشيم و آن‌ها اصلا در اين‌باره شفاف مواضع خود را اعلام نمي‌كنند.

پورفرج تاكيد كرد: بي‌توجهي به اين موضوع و اقدام نكردن به‌موقع، ضرر زيادي به ما وارد مي‌كند، سبب از دست دادن زمين و فضاي مناسب در نمايشگاه‌ها مي‌شود، دريافت رواديد را با مشكل مواجه مي‌كند و از نظر مالي خسارت مي‌زند.

ارسال به دوستان
عزت نفس به چه معناست؟ عذرخواهی، چند ساعت بعد از سقوط هواپیما در کره جنوبی (+عکس)/ مدیرعامل : دلیل سقوط هر چه باشد مسوولیت برعهده من است افزایش عملکرد مغز تا ۲۴ ساعت پس از ورزش چرا ایران و روسیه در سوریه موفق نشدند؟/ روسیه جنگ اوکراین را به نجات اسد ترجیح داد ۷۰ روز ؛ روایت جدید محسن خان‌جهانی از انتخابات اخیر ریاست جمهوری استقلال محکوم شد به پرداخت مبالغ هنگفت به شاکیان وضعیت سلامتی امیرحسین صدیق بازیگر در بیمارستان هوای بارانی و سرد ترافیک تهران را قفل نکرد حقیقت مهم درباره مصرف سیر و پیاز جوانه زده دیدنی های امروز؛ از سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی تا تشییع جنازه نخست وزیر سابق هند حزب اللهی واقعی سوز دارد نه دود؛ سکانسی از آژانس شیشه‌ای به بهانه موتورسواری علیه رفع فیلترینگ (فیلم) تنها شرط کریم باقری برای قبول سرمربی‌گری پرسپولیس اگر ستاره‌ای در نزدیکی زمین منفجر شود، چه اتفاقی می افتد؟ طراح کارزار تغییر ریاست دانشگاه بهشتی: حراست دانشگاه به‌جای نظارت، به ابزار فشار بر دانشجویان تبدیل شده است/ کارزار را با ۲۲۵۳ امضا تعطیل کردند/ مشکلات: از تفکیک جنسیتی تا خوابگاه و غذا شیر را سرد بخوریم یا گرم؟