۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۵۹۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۱
کد ۲۳۵۹۹۶
انتشار: ۱۳:۴۳ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۱

شبکه‌ اینترنت دنیا روز به روز چینی‌تر می‌شود!

چین با ۲۷۴ میلیون عضو، صاحب بزرگترین جامعه‌ میکروبلاگر جهان است. وای‌بو بزرگترین شبکه‌ اجتماعی در چین و قابل قیاس با توییتر است. این درحالی است که توییتر در چین مسدود است و این آمار کاربران شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، فیس‌بوک و یوتیوب را در بر نمی‌گیرد.
چین از نظر شمار کاربران اینترنتی در جهان، در جایگاه نخست است. حالا شبکه‌ اینترنت هم قرار است کمی چینی‌تر ‌شود. از نیمه‌ی ماه اکتبر حروف لاتین در دامنه وب‌سایت‌های این کشور جای خود را به حروف چینی می‌دهند.

به گزارش عصر خبر، چینی‌ها عاشق اینترنتند. چین با ۵۳۸ میلیون کاربر اینترنت در ماه ژوییه، بیشترین شمار کاربران را در سراسر جهان دارد. اما شبکه‌‌ی اینترنت این ماه با جای گرفتن حروف الفبای چینی در دامنه‌ی وب‌سایت‌های این کشور، باز هم کمی چینی‌تر می‌شود.

تاکنون صفحه‌های چینی با دامنه‌ی „cn" در سراسر جهان در دسترس کاربر قرار می‌گرفتند. اما از اواسط اکتبر قرار است این صفحه‌ها به جای cn با معادل چینی‌شان در شبکه به کاربر عرضه شوند.

موسسه‌ آیکن (Icann) که سرپرستی و ثبت درخواست دامنه‌ها در جهان را بر عهده دارد، سال ۲۰۱۰ از امکان ثبت اسامی دامنه‌ به زبان‌های فارسی، عربی، روسی، چینی و هندی خبر دارد. مسوولان آیکن اظهار امیدواری کردند که این قابلیت به گسترش کاربری اینترنت در کشورهای آسیایی و آفریقایی که از حروف الفبای غیرلاتین استفاده می‌کنند منجر شود. البته این تصمیم مخالفانی هم داشت.

هنگامی که این تصمیم گرفته شد، سرپرست وقت این موسسه، ظهور حروفی مانند علامت‌های  چینی که ۳۰۰۰ سال قدمت دارند، در بخش نوار آدرس مرورگرها را تغییری تاسف‌بار برای دنیای آنلاین خواند. برخی معتقدند استفاده از دامنه‌های غیرلاتین امکان دسترسی کاربران در سطح جهان به این وب‌سایت‌ها را مشکل می‌کند.

اما این واقعیت را باید پذیرفت که دیگر شبکه‌ اینترنت مانند گذشته قلمرو انگلیسی‌ها یا دقیق‌تر بگوییم، عرصه‌ تاخت و تاز زبان انگلیسی نیست. هر چند که هنوز ۸/ ۲۶ درصد از کاربران از زبان انگلیسی برای تبادل اطلاعات در وب استفاده می‌کنند اما رشد زبان چینی در فضای وب غیر قابل انکار است. ۲/ ۲۴ درصد از کاربران اینترنت به زبان چینی می‌نویسند.

چین صاحب بزرگترین جامعه‌ میکروبلاگرها در جهان

بر پایه‌ گزارشی که به تازگی آکادمی علوم اجتماعی چین در آمریکا منتشر کرده، چین با ۲۷۴ میلیون عضو، صاحب بزرگترین جامعه‌ میکروبلاگر جهان است. وای‌بو بزرگترین شبکه‌ اجتماعی در چین و قابل قیاس با توییتر است. این درحالی است که توییتر در چین مسدود است و این آمار کاربران شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، فیس‌بوک و یوتیوب را در بر نمی‌گیرد.

سرپرست پیشین موسسه آیکن، ظهور حروفی مانند علامت‌های چینی که ۳۰۰۰ سال قدمت دارند، در بخش نوار آدرس مرورگرها را تغییری تاسف‌بار برای دنیای آنلاین خواند

در همین رابطه روز دوشنبه (۸ اکتبر) گزارشی منتشر شد که بسیاری از کارشناسان حوزه‌ی وب را غافلگیر کرد. با وجود این‌که توییتر در شبکه‌ چین فیلتر است، این شبکه‌ی اجتماعی بیشترین شمار کاربر در جهان را داراست. به گزارش "گلوبال وب ایندکس"، بیش از ۵/ ۳۵ میلیون کاربر چینی در این شبکه فعال‌اند که این رقم بیش از ایالات متحده (۳۳ میلیون) و هند با ۲۳ میلیون کاربر است.

چین نه تنها از نظر کاربر بلکه از لحاظ  سانسور در فضای وب هم مقام اول را داراست.

شبکه‌هایی ملی مانند وای‌بو دست به خودسانسوری می‌زنند و هر روزه واژ‌ه‌های تازه‌ه‌ای را فیلتر می‌کنند. اما با وجود این تدابیر کارشناسان حوزه‌ی وب معتقدند، بازار بحث و تبادل نظر به یمن وجود همین مایکروبلاگ‌های دولتی هم تا کنون هیچ‌گاه این چنین سرزنده و پویا نبوده است.

شمار چینی‌ها در توییتر برابر با کاربرانی که سانسور را دور می‌زنند

از سوی دیگر دولت چین در زمینه‌ی سانسور هنوز از کاربران پیشی نگرفته است. هر روزه هزاران مورد فساد و سوءاستفاده‌ مالی به شبکه اینترنت چین تزریق می‌شود. احزاب و دولت چین با تدابیری سعی در فرونشاندن این حرکت‌ها دارد. برای مقابله با بحث‌ها و افشاگری‌ها در فضای مایکروبلاگ ملی هم اداره‌های دولتی و مسوول، خود ۱۸هزار حساب کاربری در وَی‌بو بازکرده‌اند و روزنامه‌های دولتی برای این منظور نیروهای متخصص به تحریریه خود افزوده‌اند.

نکته‌ جالب توجه دیگری که از گزارش «گلوبال وب ایندکس» می‌توان به آن پی برد، این است که با علم به فیلتر بودن توییتر می‌توان شمار کاربران چینی توییتر را با شمار کاربرانی که تلاش می‌کنند با روش‌های گوناگون سانسور را دور بزنند، برابر دانست.

با وجود پیشروی سرمستانه‌ چینی‌ها در وب، چه در فضای سانسور شده و چه در سایت‌های غیرمجاز، گرایشی در میان کاربران دیده می‌شود که نقطه‌ اشتراک کاربران چینی با دیگر کاربران شبکه در سراسر جهان است. این گرایش تمایل به آمیختن زبان بومی با واژه‌های انگلیسی است. کاربران چینی در فضای وب بیش از هر کشور دیگر با اعداد و اختصارهایی که با حروف لاتین درست شده‌اند، می‌نویسند.

بی‌شک در ما‌ه‌های آینده می‌توان درباره‌ تاثیر چینی‌شدن دامنه ‌بر سرعت رشد زبان چینی در شبکه و همچنین دسترسی کاربران در سراسر جهان به وب‌سایت‌های این کشور و همین‌طور تاثیر این اقدام بر سانسور در اینترنت قضاوت کرد.
ارسال به دوستان
این ۷ وسیله را هرگز به چند راهی برق وصل نکنید چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است شمار شهدای رسانه فلسطین به ۲۰۲ نفر رسید گم شدن بهرنگ علوی؛ از شیشه شکسته تا خانه ارواح کلاردشت (+فیلم و عکس) گرامیداشت تختی در شهر ری؛ آیین پهلوانی در زادگاه جهان‌پهلوان برگزار شد (+فیلم و عکس) احتکار ۵۰ تن چای خشک در شرق گیلان بزرگترین اشتباه حذف شام در رژیم غذایی (فیلم) عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: مجلس اصرار دارد یارانه دهک‌های بالا حذف شود بررسی موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیات دولت