۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۶۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۱
کد ۲۳۶۸۵۸
انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۱

تولید ناگت میگو و همبرگر فراسودمند در کشور

مجید حاجی فرجی بعد از ظهر امروز در نشست خبری روز جهانی غذا که در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای برگزار شد اظهار داشت: ناگت میگو فرا سودمند و همبرگر فرا سودمند در این مرکز مراحل فرمولاسیون را طی کرده و طبق تایید متخصصان تغذیه آمادگی این را دارند تا به تولید انبوه رسیده و به بازار عرضه شود.
 رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی از تولید ناگت میگو و همبرگر فراسودمند در کشور خبر داد.

به گزارش فارس مجید حاجی فرجی بعد از ظهر امروز در نشست خبری روز جهانی غذا که در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای برگزار شد اظهار داشت: امروز بیشتر از یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا دچار فقر مطلق و فقر غذایی هستند که علاوه بر مشکلات اقتصادی مسائل سیاسی هم در آن دخیل است و نشانه عدم صلح جهانی است.

وی ادامه داد: در بسیاری از نقاط جهان امنیت غذایی را فقط موکول به تغذیه نمی‌کنند و در هرم تغذیه غذا تنها یک سوم عامل هرم را به خود اختصاص می‌دهد و در طرف دیگر امنیت تغذیه‌ای و توسعه پایدار در هرم غذایی موثر است.

رئیس دانشگاه تغذیه علوم پزشکی شهید بهشتی ضرورت تامین تغذیه و امنیت غذایی را از اصول قانون اساسی کشور برشمرد و گفت: حتی در نقشه تحول نظام سلامت و سلامت جامعه علمی کشور این موضوع به عینه دیده شده و تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی این مهره تایید بر این موضوع است.

وی سیاست‌های تغذیه‌ای جامعه را بر گرفته از درآمد و معیشت مردم از لحاظ اقتصادی، آموزش و پرورش، فرهنگ، سواد و بهداشت جامعه دانست.

حاجی فرجی تاکید کرد: امنیت غذایی خانوار که واحد امنیت غذایی جامعه است وابسته به تمام مواد پنجگانه غذایی است.

امروزه در برخی نقاط کشور کمبود پروتئین مشهود است و چیزی حدود 40 تا 50 درصد جمعیت کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند که می‌توان سبک زندگی کم تحرکی و استفاده از غذاهای آماده را از دلایل اصلی آن دانست.

رئیس انجمن تغذیه ایران زن و مادر خانواده را محور اصلی امنیت غذایی خانواده عنوان کرد و گفت: اینکه زن چه رفتاری در داخل خانه در زمینه الگوی تغذیه‌ای تهیه و طبخ غذا و فراهم آوری غذای خانوار داشته باشد نقش کلیدی دارد که نباید از آن به سادگی گذشت.

وی اذعان داشت: جلوگیری از آلودگی‌ها و باقیماندن سموم و آفت کشاورزی از مزرعه تا سلول پیشگیری از عفونت‌ها و بیماری‌های غیر واگیر را از دیگر سرفصل‌های تغذیه سالم عنوان کرد.

حاجی فرجی خاطرنشان کرد: امنیت غذایی خانوار به توان بالقوه و دسترسی به مواد غذایی بستگی دارد اما شاخص اندازه گیری امنیت غذایی دسترسی است نه مصرف. در این راستا هر 10 سال یکبار طرح بررسی جامع الگوی مصرف غذا در خانوارها را اجرا می‌کنیم که امسال برای سومین دهه در صورت تامین بودجه آن را آغاز خواهیم کرد.

وی ادامه داد: قبلاً فقط الگوی مصرف خانوار را برآورد می‌کردیم ولی بررسی امنیت غذایی تک تک افراد خانواده امکانپذیر نبود ولی در طرح امسال علاوه بر خانوار، فرد را هم مد نظر قرار می‌دهیم که الگو و عادت غذایی، ناامنی غذایی و سبد مطلوب غذایی یکی از خروجی‌ها این طرح خواهد بود.

حاجی فرجی با اشاره به اینکه برای هر استان با توجه به جغرافیا و دسترسی به منابع غذایی باید سبد مطلوب و متناسب آن استان نوشته شود گفت: باید در این سبد تمام گروه‌های پنجگانه غذایی در نظر گرفته شد تا مردم هر منطقه بتوانند به آن دسترسی کافی داشته باشند مثلاً در جایی مثل استان هرمزگان دسترسی به آبزیان بالا است و در جایی مثل استان کردستان دسترسی به دام بیشتر است. حتی در برخی از مناطق که کم خونی شایع است به دلیل وجود انگل است که نباید با تجویز آهن یا غنی سازی مواد غذایی این مشکل را برطرف کرد باید ریشه یابی کرد که چرا چنین مسئله‌ای در هر منطقه‌ای وجود دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه طبق آماری که برآورد کردیم مردم در تمام کشور با کمبود ویتامین دی مواجه ‌اند و از آن سو کمبود این ویتامین مشکل جذب کلسیم را در پی دارد.

وی کاهش مصرف شیر را از دغدغه‌های متخصصان تغذیه عنوان کرد و گفت: برخی بر این باور‌ هستند که گران شدن شیر عامل کاهش مصرف این ماده غذایی است در صورتی که در برخی از نقاط محروم و جنوب شهر خانواده‌ها حاضرند نوشابه را بر سر سفره بگذارند اما در همین خانواده‌ها مصرف شیر بسیار پایین است که رسانه‌ها باید با اطلاع رسانی درست در این زمینه نگرانی را متوجه مسئولان کنند نه مردم.

استفاده از سیاست‌های حمایتی و تنبیهی نکته دیگری بود که رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه بر آن تاکید کرد و گفت: این سیاست‌ها را می‌توان در چرخه تولید یا مصرف وارد کرد مثلاً تولید کننده‌ای که یک ماده غذایی پر انرژی و کم ارزش تولید می‌کند نباید به او وام تعلق گیرد و حتی مالیات بیشتری باید بدهد. از سوی دیگر اگر مصرف کننده ببینید که ماده غذایی کم ارزش گران تر است. کمتر برای تهیه آن رغبت نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه در بخش کمبود ریز مغذی‌ها باید کارهای زیادی انجام دهیم گفت: بسیار درخواست کرده‌ایم تا یارانه‌ای برای تولید این ریز مغذی‌ها اختصاص یابد تا بتوانیم زمینه‌ ‌بهتری را برای غنی سازی شیر با کلسیم یا نان با آهن و اسید فولیک فراهم شود. چرا که معتقدیم پیشگیری می‌تواند تا 50 درصد از بار هزینه‌های درمان را پر کند. در عین حال خیرین می‌توانند در بحث سلامت جامعه وارد شوند و باری از روی دوش دولت بردارند.

حاجی فرجی تاکید کرد: تعاونی‌های کشاورزی 40 درصد از تعاونی‌های کل دنیا را به خود اختصاص داده‌اند اما در کشور ما چنین چیزی بسیار محدود است. در حالی که طبق قانون اساسی ما، سهم تعاونی‌های کشاورزی 25 درصد مشخص شده و باید تعاونی‌ها از حالت محلی به حالت شهری، استانی و منطقه‌ای تبدیل شوند.

وی ادامه داد: از طرفی با هجوم فرهنگ غذاهای آماده نمی‌توان این گونه غذاها را ۱۰۰درصد از جامعه حذف کرد و بیشتر سعی می‌کنیم تا جایگزین مناسبی را برای آن پیدا کنیم. چرا که اکنون بیشترین مصرف پفک و سوسیس و کالباس بین سنین 2 تا 12 سال است و ما جایگزین مناسبی برای آن نداریم.

حاجی فرجی اظهار داشت: سعی کردیم برای سوسیس یک فرآورده‌ غیر گوشتی با حداقل مواد مضر را توسط محققان در این مرکز تحقیقات آماده کرده و به تولید کنندگان این صنف ارائه کنیم که از هفته گذشته نیز یک شرکت فرآورده‌های گوشتی اقدام به تولید انبوه این ماده غذایی کرده است.

وی از 2 کار تحقیقاتی جدید در این مرکز خبر داد و گفت: ناگت میگو فرا سودمند و همبرگر فرا سودمند در این مرکز مراحل فرمولاسیون را طی کرده و طبق تایید متخصصان تغذیه آمادگی این را دارند تا به تولید انبوه رسیده و به بازار عرضه شود.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: یکی از مواردی که متخصصان تغذیه به آن ایراد می‌گیرند جذب بالای روغن در ناگت است و از آنجایی که خانواده‌ها به ویژه مادران شاغل از این نوع محصول بسیار استفاده می‌کنند سعی کردیم تا در ناگت جدید با استفاده بتاگلوکان به عنوان پروبیوتیک و همچنین کاهش جذب روغن تا 40 درصد محصولی بهتر به بازار عرض شود.

رئیس انجمن تغذیه ایران در مورد همبرگر فراسودمند نیز گفت: گوشت قرمز به دلیل بافت چربی که در خود دارد افراد را به مرور زمان دچار نقرس و افزایش چربی کبد می‌کند که ما این چربی را از گوشت حذف کرده و به جای آن از 2 فیبر پروبیوتیک به نام‌های اینولین و بتوگلوکان استفاده کردیم تا این محصول ارزش غذایی خود را از دست ندهد. همچنین ترکیبی از روغن های زیتون و کانولا نیز دراین ماده غذایی استفاده شده تا جایگزین چربی گوشت شود.
ارسال به دوستان