۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۳۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۱۰-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۳۷۰۲
انتشار: ۱۵:۳۶ - ۱۰-۰۹-۱۳۹۱

اخضر الابراهیمی: اوضاع سوریه بد است

الابراهیمی ادامه داد: تنها جایی که می‌توان مساله سوریه را به شکلی مسالمت آمیز حل و فصل کرد شورای امنیت است و تا زمانی که شورای امنیت قطعنامه‌ای روشن در خصوص سوریه صادر نکند نمی‌توان بحران این کشور را مسالمت آمیز حل کرد.

در حالی که درگیری‌ها در سوریه بالا گرفته است اخضر الابراهیمی در گزارشی به شورای امنیت تاکید کرد، وضعیت جاری در سوریه به شدت رو به وخامت است و تنها شورای امنیت است که می‌تواند بحران را در این کشور پایان دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه القبس کویت، اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه روز پنجشنبه گزارش خود درخصوص اوضاع این کشور را به شورای امنیت تقدیم و در آن تاکید کرد که هیچ یک از دو طرف درگیر در سوریه نمی‌توانند پیروز میدان باشند و کشورهای منطقه‌ای نیز نمی‌توانند کار چندانی برای سوریه انجام دهند.

وی در کنفرانسی مطبوعاتی پس از نشست شورای امنیت نیز گفت: وضعیت در سوریه بد است و به شدت در حال بدتر شدن است و در شرایط کنونی نیز کشورهای منطقه و همجوار سوریه نمی‌توانند کمکی به حل و فصل بحران در این کشور بکنند.

الابراهیمی ادامه داد: تنها جایی که می‌توان مساله سوریه را به شکلی مسالمت آمیز حل و فصل کرد شورای امنیت است و تا زمانی که شورای امنیت قطعنامه‌ای روشن در خصوص سوریه صادر نکند نمی‌توان بحران این کشور را مسالمت آمیز حل کرد.

وی به نوع قطعنامه‌ای که شورای امنیت درخصوص سوریه باید صادر کند اشاره‌ای نکرد اما تاکید کرد که معاهده ژنو می‌تواند به پایان بحران سوریه کمک شایانی بکند.

وی از گروه‌های درگیر در سوریه خواست تا به تاسیسات زیربنایی کشور آسیب نزنند و در عین حال تاکید کرد: اصلاحات جزئی نمی‌تواند ملت سوریه را راضی نگه دارد.

از سوی دیگر، قرار است امروز (جمعه) نشست موسوم به "دوستان سوریه" در توکیو، پایتخت ژاپن با مشارکت نمایندگان 60 کشور برگزار شود.

کویچیرو گمبا، وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کرد: ریاست این دوره از نشست دوستان سوریه را ژاپن، مراکش و هیاتی از اتحادیه اروپا بر عهده دارند و مساله تحریم‌های جدید علیه دولت سوریه یکی از بحث‌های محوری نشست توکیو خواهد بود.

وی گفت: ما معتقدیم این اولین بار است که نشست دوستان سوریه در چنین سطحی در آسیا برگزار می‌شود و این نشست یقینا پیام واضحی به سوریه است و اینکه خشونت‌ها در این کشور باید پایان یابد.

از سوی دیگر، کمیته حقوق بشر، وابسته به مجمع عمومی سازمان ملل با 130 رای موافق در مقابل 12 رای مخالف، نقض حقوق بشر در سوریه را به شدت محکوم کرد.

این کمیته اعلام کرد که دولت و شبه نظامیان وابسته به نظام در سوریه از سلاح‌های سنگین علیه غیرنظامیان استفاده می‌کنند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز که مقر آن در انگلیس است اعلام کرد که از مارس 2011 که خشونت‌ها در سوریه آغاز شده تاکنون بیش از 40 هزار سوری در درگیری‌های این کشور کشته شده‌اند.

در تحولات میدانی نیز درگیری‌ها در اطراف فرودگاه دمشق میان ارتش و نظامیان مخالف دولت موسوم به "ارتش آزاد سوریه" همچنان ادامه دارد و این فرودگاه برای دومین روز پیاپی تعطیل بود.

بنا به گفته شاهدان عینی درگیری‌های شدیدی میان دو طرف در نزدیکی فرودگاه و جاده مواصلاتی آن روی داد و مخالفان مدعی هستند که توانسته‌اند کنترل این جاده را به دست بگیرند.

دولت سوریه نیز اعلام کرد که به منظور بازسازی در برخی تاسیسات فرودگاه دمشق، این فرودگاه تا مدتی تعطیل خواهد بود.

برخی از خطوط هواپیمایی از جمله خطوط هواپیمایی امارات نیز در پی درگیری‌ها در اطراف فرودگاه دمشق پروازهای خود به این فرودگاه را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآوردند.

در همین حال تلویزیون رسمی سوریه به نقل از وزارت اطلاع رسانی این کشور اعلام کرد: نیروهای نظامی سوریه توانسته‌اند تلاش برخی گروه‌های تروریست برای ناامن کردن و تصرف جاده منتهی به فرودگاه دمشق را ناکام بگذارند و این جاده هم‌اکنون امن است.

مخالفان نیز اعلام کردند که توانسته‌اند چندین دستگاه تانک ارتش سوریه را در اطراف فرودگاه بین‌المللی دمشق منهدم و خسارت‌ و تلفات زیادی به نیروهای دولتی سوریه وارد کنند.

در همین حال اینترنت و شبکه مخابراتی در نزدیک به 35 درصد از خاک سوریه از کار افتاده است و دولت سوریه گروه‌های تروریست را مسوول آن می‌داند.

از روز پنجشنبه خطوط تلفن و اینترنت و نیز شبکه تلفن همراه در دمشق و برخی از شهرهای سوریه از کار افتاده است و گرچه مقامات دولتی گروه‌های مخالف را مسوول آن اعلام کرده‌اند اما مخالفان آن را اقدامی از سوی دولت برای آغاز حملات گسترده علیه خود ارزیابی می‌کنند.

ارسال به دوستان