۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۳۳۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۰۲-۱۱-۱۳۹۱
کد ۲۵۳۳۲۳
انتشار: ۱۶:۳۹ - ۰۲-۱۱-۱۳۹۱

حسن روحانی:آمار کنونی اشتغال بر مبنای یک ساعت کار در هفته است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمار و ارقام امروز در مبحث اشتغال و بیکاری طبق تعریف یک ساعت کار در طول مدت هفته است، گفت: مطمئناً مردم شغلی را به عنوان کار می شناسند که حداقل زندگی آنان را تامین کند لذا کسی که یک ساعت در هفته کار می کند از این دیدگاه شاغل شناخته نمی شود
رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص نظام با بیان اینکه آماری که امروز در بحث اشتغال و بیکاری مطرح می شود طبق تعریف یک ساعت کار در طول هفته است، گفت: مردم شغلی را به عنوان کار می شناسند حداقل های زندگی را تامین کند. بر این اساس کسی که یک ساعت در هفته کار می کند شاغل محسوب نمی شود.

به گزارش مهر، حجت الاسلام  حسن روحانی در همایش "تاملی در کار شایسته، مزد منصفانه" عنوان کرد: بحث کار تنها موضوعی اقتصادی نیست بلکه انسانی است به دلیل اینکه انسان برای تامین سلامت و ادامه حیات نیاز به کار دارد لذا می توان گفت که کارکردن علاوه بر تامین امنیت به  معنای عام آرامش نیاز جدی و روحی انسان را تامین می کند.

وی افزود: در بحث کار و در مزد بر لزوم تامین آرامش روحی و روانی تاکید شایانی شده است و این موضوع از دیدگاه اسلام یک امر مقدس و پسندیده به حساب می آید. در حدیثی کارکردن به مثابه جهاد فی سبیل الله عنوان شده است.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاکید در مساله کار در اسناد بالادستی تصریح کرد: اهمیت موضوع کار تا جایی است که قانون اساسی سند چشم انداز 20 ساله توسعه کشور، قوانین 5 ساله، سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و قوانین موضوعه مجلس شورای اسلامی آن را مورد اشاره قرار داده و بر اهمیت آن تاکید کرده اند.

وی ادامه داد: در اصول قانون اساسی مبحث کار و بیمه تکمیلی که مکمل یکدیگر به شمار می روند تا حدی حائز اهمیت است که در بند 24 قانون برنامه چهارم 5 ساله توسعه سرفصل کار شایسته را مطرح می کند و بر جایگاه رفیع آن تاکید دارد. متاسفانه در حال حاضر افرادی که با سرمایه ملی آموزش های فراوانی در کی حوزه تخصصی دیده اند در حوزه های دیگر کاری مشغولند و این موضوع تا حد بسیار زیادی منجر به اتلاف سرمایه های کشور می شود.

حجت الاسلام  روحانی حقوق بنیادین کار ، حمایت از اشتغال کامل، امنیت اجتماعی و گفتگوهای اجتماعی را 4  محور مهم در مبحث کار خواند و عنوان کرد: شرایط باید به گونه ای باشد که اشتغال در شرایط مخاطره آمیز، کار کودکان، عدم تامین آرامش و امنیت و ...  نباشد.

وی با تاکید بر اینکه همه جوامع به دنبال شایستگی در کار، عزت در کار و دستمزد منصفانه هستند، یادآوری کرد که در برنامه چهارم توسعه کشور به مقوله آزادی، امنیت در کار، برابری فرصت ها و ... اشاره شده و در ماده 101 این قانون نیز موارد یاد شده مورد تاکید قرار گرفته اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمار و ارقام امروز در مبحث اشتغال و بیکاری طبق تعریف یک ساعت کار در طول مدت هفته است، گفت: مطمئناً مردم شغلی را به عنوان کار می شناسند که حداقل زندگی آنان را تامین کند لذا کسی که یک ساعت در هفته کار می کند از این دیدگاه شاغل شناخته نمی شود اما با همین تعریف نازل برای معرفی کار هم آمارها نشان می دهد در شرایطی که وضع درآمدی ما خوب و در برنامه چهارم شرایط مناسبی فراهم بود، تحریمی در کار نبود و درآمد ارزی بیش از پیش بینی های مجلس بود نتوانستیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

وی اضافه کرد: در سال 84 به عنوان سال شروع برنامه چهارم بیکاری 11.5 درصد بود و این میزان در سال 88 به 11.9 درصد رسید در حالی که هدف برنامه در سال پایانی این بود که نرخ یاد شده به 8.4 درصد برسد. بر این اساس میزان تحقق اهداف برنامه چهارم درباره این موضوع 70.6 درصد بوده است.

روحانی با بیان اینکه در سال 84، 685 هزار شغل تحقق یافته است اظهار کرد: این رقم در سال 86 به 612  هزار ، در سال 87  به 460 هزار و در نهایت در سال 88 به 358 هزار شغل رسید در حالی که در سال آخر برنامه بحث یک میلیون شغل مطرح بود. بر این اساس تنها به 35.8 درصد از اهدا ف برنامه دست یافته ایم.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: برخی مسئولین در حالی شعار 2 و 2.5 میلیون شغل در سال را مطرح می کردند که عملکرد آنها خلاف این موضوع را ثابت می کند. علاوه بر اینکه در مقطعی 23 هزار میلیارد از منابع بانکی برای طرح های زودبازده و ایجاد اشتغال ارایه شد.

وی گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران در تابستان امسال نرخ بیکاری که در سال 84، 11.5 درصد بود و بنا بود در سال 88 به 11.9 درصد برسد به 12.4 درصد رسیده است.

روحانی افزود: آمار تفصیلی که در این خصوص ارایه شده است نشان می دهد در بین سنین 15 تا 24 سال نرخ بیکاری 27 درصد و در بین زنان 15 تا 24 سال این رقم 43 درصد است. همچنین نرخ بیکاری در نقاط شهری برای همین قشر 34 درصد است که این موضوع نشان می دهد از اهداف بالادستی بسیار عقب هستیم.

وی با بیان اینکه رسیدگی به مساله اشتغال با توجه به مطرح بودن نرخ رشد جمعیت و اینکه جمعیت کشور باید به 100 تا 150 میلیون نفر برسد بسیار اهمیت دارد گفت: بی تردید اگر بتوانیم از همه سرمایه های داخلی استفاده کنیم با توجه به بررسی هایی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم  صورت گرفته است باز هم منابع داخلی کافی نیست و باید نسبت به جذب سرمایه های خارجی اقدام کنیم.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: جذب سرمایه های خارجی برای توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال شرایط مساعدی بین المللی را می طلبد لذا بنده معتقدم باید شرایط اجتماعی و بین المللی کشور تغییر یابد و امیدوارم در سال های آتی در شرایط نوینی که در کشور به وجود می آید بتوانیم به اهداف برنامه برسیم.
ارسال به دوستان
مرتضی مردیها و حسن‌بقال/ نقد دموکراسی به سبک لرد اسپنسر! خطرات مصرف همزمان شیر و کیک برای سلامتی (فیلم) تذکر جدی مجلس به سه وزیر درباره مشکلات کامیون‌داران در مرز ترکیه نخستین آمار گیشه سینما در سال ۲۰۲۵ شروع شاد چند سریال نمایش خانگی و تزریق غم و افسردگی در قسمت‌های بعدی چگونه در صندلی عقب خودرو تبدیل به یک قاتل می شوم؟ (فیلم) تشریح وضعیت بدهی‌های وزارت بهداشت توسط ظفرقندی هوای تهران و کرج ناسالم می‌شود؛ هشدار هواشناسی درباره افزایش آلاینده‌ها زیباترین نان جهان ؛ بخوریم یا قاب بگیریم؟! (فیلم) درگذشت ژان ماری لوپن، بنیانگذار جبهه ملی فرانسه رئیس‌جمهور در چابهار و زابل: دیدارهای عمومی و بررسی مسائل استان آنفولانزا را جدی بگیرید؛ مراجعه سریع به پزشک در ۲۴ ساعت اول ضروری است این صبحانه فوری را با موز و تخم مرغ در ۵ دقیقه درست کنید (فیلم) آلودگی هوا ، عامل قطعی زوال عقل است انفجار در معدن مس مشگین‌شهر و بروز خسارات به منازل مسکونی (فیلم)