۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۴۸۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۱۰-۱۱-۱۳۹۱
کد ۲۵۴۸۰۸
انتشار: ۱۴:۰۹ - ۱۰-۱۱-۱۳۹۱

راهی برای حذف دودکش ها : جایگزینی تدریجی برق با گاز

اگر از همان اول ، به جای گاز رسانی مویرگی به خانه ها ، لوله های گاز تا نیروگاه ها می رفتند و از آنجا ، به جای لوله های گاز ، سیم های برق به سمت خانه ها کشیده می شدند ، قطعاً هزینه های نجومی ایجاد و توسعه شبکه گاز نیز بر مردم و بودجه عمومی تحمیل نمی شد.

حدود یک میلیون دودکش خانگی در تهران قرار دارد که بخش مهمی از آلودگی هوا - بعد از خودروها - مربوط به آنهاست.
هم اکنون ، سیستم گرمایش تهران ، عمدتاً مبتنی بر بخاری ، پکیج یا موتورخانه های گازسوز است.
در فصل سرما ، از یک سو آلودگی ناشی از وسایل گرمایشی تشدید می شود و از دیگر سو ، به واسطه کاهش حرارت هوا ، ماندگاری آلاینده ها در محیط بیشتر است.
از این رو ، در حدود یک سوم از طول سال ، آلودگی هوا ، به حد مرگبار می رسد و حتی گاه ، کار به تعطیلی مدارس و ادارات می کشد!

یکی از راه های کاستن از آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و از جمله تهران ، حذف دودکش هایی است که آلودگی و مرگ را بر شهرهای بزرگ تحمیل می کنند.

طبیعتاً باید ابتدا جایگزین مناسبی برای گاز داشت و سپس حذف وسایل گاز سوز و دودکش ها را انتظار داشت.

از این رو پیشنهاد می شود ، برنامه ای میان مدت ، برای احداث نیروگاه های تولید برق در اطراف شهرهای بزرگ تدوین شود و به تدریج ، سیستم گرمایشی شهرها، از «گازی» به «برقی» تبدیل شود.

در این صورت ، بخش عمده ای از مصرف گاز صرفه جویی می شود و می توان آن را به مناطق دیگر ، صنعت و صادرات اختصاص داد.

به علاوه با برقی شدن سیستم گرمایشی شهرهای بزرگ ، بخش مهمی از منابع آلاینده هوا ، حذف و نفس کشیدن راحت می شود.

کاهش حوادث ناشی از گاز ، مانند انفجار ، آتش سوزی و خفگی مدام افراد بر اثر گاز گرفتگی ، نیز از دیگر فواید بزرگ این طرح است.

همچنین در صورت بروز زلزله ، شبکه گسترده گاز ، خطری بزرگ برای مناطق بحران زده است و می تواند مصیبت آتش سوزی را به فاجعه زلزله بیفزاید.

اگر از همان اول ، به جای گاز رسانی مویرگی به خانه ها ، لوله های گاز تا نیروگاه ها می رفتند و از آنجا ، به جای لوله های گاز ، سیم های برق به سمت خانه ها کشیده می شدند ، قطعاً هزینه های نجومی ایجاد و توسعه شبکه گاز نیز بر مردم و بودجه عمومی تحمیل نمی شد.

بدیهی است عملیاتی کردن این پیشنهاد ، نیاز به تحقیقات و بررسی های علمی و اقتصادی ، تصویب قانون ، تأمین بودجه ، زمان بندی و اجرای مناسب دارد و لازم است نهادهای ذیربط در این باره وارد عمل شوند و هر چند آهسته و پیوسته ، به سمت تحقق این طرح حرکت کنند.

برچسب ها: برق ، گاز ، آلودگی هوا ، دودکش
ارسال به دوستان
عذرخواهی نماینده طالبان از ملت ایران ادعای رویترز: ابراهیم عقیل فرمانده حزب الله لبنان ترور شد روایت بخشی از زندگی شهید محمد بروجردی در فیلم غریب تاج: کنفدراسیون فوتبال آسیا مصوبه‌ای داشته که اگر نواقص ورزشگاه‌ها را برطرف نکنیم، تمام آن‌ها را رد خواهد کرد امام جمعه شیراز: اگر تجهیزات موشکی نبود رژیم صهیونیستی تا تهران را بمباران می‌کرد ۳ شهید و ۱۷ زخمی؛ اولین آمار رسمی از حمله هوایی به بیروت (فیلم) وقوع حادثه امنیتی در دریای سرخ حملۀ صهیونیست‌ ها به بیروت (فیلم) معاون سید حسن نصرالله ترور شد؟ انفجار در ضاحیه جنوبی بیروت/ زخمی شدن شماری زن و کودک ترکیب استقلال مقابل نساجی مازندران عراقچی عازم نیویورک شد کدام دستگاه‌ ها از تعطیلی پنجشنبه‌ ها مستثنی شدند؟ سید حسن خمینی: بیخود می‌گوییم دعوای مذهبی داریم؛ دعوا برای خودمان‌ است! امام اگر توفیق داشت، به خاطر این است که پا روی نفس خودش گذاشت شهدای نوار غزه به ۴۱ هزار و ۲۷۲ نفر رسید