۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۷۰۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۱-۰۲-۱۳۹۲
کد ۲۷۰۲۹۴
انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۱-۰۲-۱۳۹۲

کاهش ساعات کار زنان سرپرست خانوار

وی گفت: یکی دیگر از طرح های مشوق فرزند آوری این است که زنان شاغل دارای بیش از ده سال سابقه اشتغال؛ به تعداد سنوات کاری خود در هر سنی بتوانند بازنشسته شوند.
رییس مرکز زنان و امور خانواده ریاست جمهوری: با تصویب هیئت دولت، ساعت کار زنان سرپرست خانوار که فرزند زیر 6 سال دارند؛ از 44 ساعت در هفته به 36 ساعت کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، مریم مجتهد زاده در همایش بانوان مهرآفرین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس این مصوبه همچنین ساعت کار زنان سرپرست خانوار که فرزند یا همسر معلول دارند نیز به همین میزان کاسته می شود.

وی همچنین درباره مشوق های مربوط به فرزندآوری گفت: یکی از مصوبات در این باره ، مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که پس از بررسی بیشتر و تدوین پیشنهادهایی در قالب لایحه به سازمان مدیریت خدمات کشوری ارائه می شود.

مجتهد زاده افزود: بر اساس این لایحه، زنان شاغل دارای بیش از سه فرزند به ازای هر فرزند بیشتر، یکسال به سنوات اشتغالشان به عنوان ارفاق افزوده می شود.

وی گفت: یکی دیگر از طرح های مشوق فرزند آوری این است که زنان شاغل دارای بیش از ده سال سابقه اشتغال؛ به تعداد سنوات کاری خود در هر سنی بتوانند بازنشسته شوند.

مجتهد زاده همچنین با اشاره به دیدگاه و تاکید مسئولان عالی کشور مبنی بر لزوم تعادل در وظایف مادری، همسری و نقش اجتماعی بانوان گفت: نگرانی عمده از تصویب قوانین حمایتی از بانوان مانند مصوبه افزایش مرخصی زایمان این است که مدیران و کارفرماها ، زنان را از ابتدا جذب نکنند. به این علت و برای رفع این نگرانی، دولت باید برای تحقق این دیدگاه یعنی حفظ تعادل در نقش سه گانه زنان، امتیازات و مشوق هایی مانند معافیت‌های بیمه ای و مالیاتی به کارفرماها و بنگاه‌های جذب کننده زنان شاغل اختصاص دهد.

رییس مرکز امور زنان اضافه کرد: بر این اساس ، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نیز باید مزایایی برای اجرای لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار اختصاص دهد.

وی همچنین ایجاد ستاد ملی زن و خانواده را از اقدامات خوب دولت در حوزه امور زنان و خانواده دانست و گفت: تا پیش از ایجاد این ستاد در حوزه امور زنان موازی کاری می شد و هر دستگاهی به طور مجزا در این حوزه اقدام می کرد که اقدامات آنان نیز به طور معمول به نتیجه نمی رسید و نظارتی بر هزینه‌های آن نمی شد. پیش از آن هم طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 85 کارگروه خانواده در حوزه امور زنان فعالیت داشت که جلسات آن منظم و منسجم نبود و همگرایی و انسجام لازم برای پیشبرد چالش‌های امور بانوان وجود نداشت به این علت این کارگروه با ستاد ملی زن و خانواده ارتقاء یافت.

مجتهدزاده ادامه داد: ریاست ستاد ملی زن و خانواده را معاون اول رئیس جمهور به عهده دارد و 6 وزیر از دولت، نمایندگان قوای مقننه و قضائیه و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این ستاد هستند و از ابتدای سال 90 تاکنون 6 جلسه آن برگزار شده است.

رییس مرکز امور زنان ارتقای سطح سازمانی مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های دولتی، بکارگیری مشاوران بانوان در فرمانداری‌ها و بخشداری‌های کشور و تدوین برنامه جامع تشکیل ، تحکیم و ایمن سازی خانواده در ستاد ملی زن را از دیگر اقدامات دولت در حوزه امور زنان برشمرد.

وی گفت: مرکز امور زنان و خانواده به عنوان دستگاهی فرابخشی باید از ظرفیت همه نهادها استفاده کند تا مسائل حوزه امور زنان حل شود اما تحقق این هدف با اعمال سلیقه دستگاه‌ها ممکن نیست و باید راهبردی مشخص در قالب برنامه‌های چند ساله وجود داشته باشد تا بتوان عملکردها را ارزیابی کرد.

مجتهد زاده افزود: برای تدوین این برنامه راهبردی بیانات بی نظیر و مترقی امام راحل و رهبر معظم انقلاب درباره مسائل زنان از دو سال پیش جمع آوری شد و در قالب 3 هزار کلید واژه به عنوان زیرساخت نظری و مبانی راهبردی مورد استفاده قرار گرفت.

وی همچنین گفت: در برنامه دیگری با عنوان ماده 230 ، 14 سند در حوزه زنان و خانواده بررسی و تدوین شده است که تا یکی دو روز آینده به دستگاه ها ابلاغ می شود تا بر اساس آن بتوانند برای پیشبرد امور زنان و خانواده برنامه ریزی کنند.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، مجتهد زاده، این برنامه را شامل همه مسائل و موضوعات مربوط به زنان و خانواده مانند آسیب های اجتماعی، تحکیم خانواده و ارتقای توانمندی‌های زنان برشمرد.

وی گفت: نخستین بار در دولت دهم، چهار سند در حوزه بین المللی تصویب کردیم که دیدگاه های مترقی اسلام درباره زنان در اسناد بین المللی گنجانده و نظرات نوین و مترقی دین مبین اسلام در 19 سند بین المللی دیگر نیز اعمال شد.
ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی