۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۸۱۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۲
کد ۲۸۱۸۴۱
انتشار: ۱۴:۰۶ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۲

5 نکته درباره گمانه تغییر مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی

حال که رئیس‌جمهور منتخب و برآمده از مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز مشی خود را اعتدال برگزیده، امیدواریم مجال برخی تندروی‌ها از افراد و گروه‌ها سلب شده و در عمل شاهد تحقق رویکرد سنجیده اعتدال باشیم.
حمید رضا عابدی خرسند مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان (ارگان دانشگاه آزاد اسلامی) در سرمقاله روز سه شنبه این روزنامه درباره گمانه زنی ها در موضوع تغییر احتمالی مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در دولت جدید چنین نوشت :

 در روزهای جاری و به دنبال برگزاری انتخابات مهم و باشکوه ریاست‌جمهوری و حماسه‌آفرینی مردم شریف و عزیز ایران اسلامی، به حول و قوه الهی کشور در آستانه نیل به پیشرفت‌های بزرگی قرار گرفته است؛ پیشرفت‌هایی که نقش دانشگاه و دانشگاهیان در تحقق آنها غیرقابل انکار است.

 این نوشتار در پی تاکید بر این نکته است که در شرایط کنونی دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مولود مبارک انقلاب اسلامی ایران همچون گذشته خواهد کوشید با حداکثر امکان برای تحقق پیشرفت، در دهه‌ای که از سوی رهبر معظم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت نام گرفته، دوشادوش همه دلسوزان و علاقه‌مندان به جمهوری اسلامی، ایفای نقش کند.

اما در این شرایط، بازخوانی و ذکر نکاتی چند ضروری است:

اول: دانشگاه آزاد اسلامی در بدو تحویل به مدیریت جدید با بدهی چند هزار میلیاردی مواجه بود. در چنین شرایطی آنچه می‌توانست آرامش را بر دانشگاه حکمفرما کند، تسری نگاه غیرسیاسی در همه ابعاد، بسط رویکرد آکادمیک به مسائل و مشکلات و به تبع آن، پرهیز از جنجال‌سازی و هوچی‌گری بود. ‌در این مقطع عزم رئیس و مجموعه مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی بر آن استوار شد که به هر شیوه ممکن و به‌عنوان یک راهبرد اساسی از افزایش شهریه‌ها و تحمیل فشار به دانشجویان و خانواده آنان جلوگیری کند. این در حالی است که هنگام تحویل دانشگاه آزاد اسلامی به دکتر دانشجو قیمت دلار ۱۱۰۰ تومان بود و آثار تورمی طرح هدفمندی یارانه‌ها نیز هنوز بروز نکرده بود، اما پافشاری رئیس جدید بر ثابت نگه داشتن شهریه‌ها – در حالی که در تمام دانشگاه‌ها اعم از غیردولتی و پیام نور شاهد افزایش شهریه بودیم - و حتی کاهش شهریه برای ورودی‌های ۹۱ کاردانی به کارشناسی، ‌موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد و اثرات آرامش‌بخش و امیدبخش آن در بزرگ‌ترین دانشگاه جهان اسلام و به تبع آن، کل کشور را نادیده گرفت.

دوم: موفقیت پیش‌گفته و سایر پیروزی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید - که مجال شرح آن در این نوشته کوتاه نیست - به‌طور حتم مرهون همدلی، همصدایی و هم‌آهنگی مجموعه مدیریتی دانشگاه، هیات‌محترم موسس، هیات محترم امنا و عموم کارکنان و اساتید تلاشگر این مجموعه بزرگ فرهنگی است. شاهد این مدعا هم رضایتمندی بیش از ۸۰ درصدی استادان، دانشجویان، کارکنان، فعالان سیاسی - دانشگاهی و... است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم مراتب خشنودی خود از روند مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی را ابراز داشته‌اند. همچنین رضایتمندی و تاکید مکرر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، رئیس محترم هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی بر رفع نگرانی‌ها به‌انضمام ابراز رضایت سایر اعضای هیات امنا در طول ماه‌های گذشته و رضایت عمومی از وضع موجود نیز موضوعاتی است که باید به آنها توجه ویژه داشت.

سوم: بی‌شک همه دغدغه‌مندان، «نگران» آینده دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یکی از فرزندان ذی‌قیمت نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند؛ چه آنها که این نگرانی را ابراز می‌کنند و چه آنانی که همچون رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بدون اعلام و ابراز نگرانی با تلاش شبانه‌روزی برای رفع بیم‌ها و تحقق امیدها در تلاشند. اما باید توجه داشت نوع نگرانی دلسوزان نباید از جنس یأس و ناامیدی، بلکه باید از سر امیدواری و آرزومندی باشد؛ امیدواری‌ای که رکن اساسی آن روی دادن اتفاقاتی در شأن و لیاقت بزرگ‌ترین مجموعه دانشگاهی جهان اسلام بوده و آرزوهایی که تحقق آنها، تلاش شبانه‌روزی یکایک دانشگاهیان عزیز را می‌طلبد که مطمئنا ارتقای کیفی دانشگاه آزاد اسلامی در طول یک سال و اندی اخیر در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی که منتج به قرار گرفتن این دانشگاه در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان شد. حاصل همین تلاش شبانه‌روزی و البته در امتداد فعالیت‌های مجدانه سه دهه اخیر دانشگاه و لبیک به ندای رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر قرار گرفتن دانشگاه‌های ایران اسلامی در جمع دانشگاه‌های برتر جهان است.  

چهارم: عدم جانبداری دانشگاه آزاد اسلامی در انتخابات ریاست‌جمهوری از کاندیدایی خاص که در طول حیات این دانشگاه بی‌سابقه بوده است و التزام عملی به مشی اعتدال از سوی این نهاد فرهنگی دستاورد بزرگی است که باید برای رشد و استمرار آن کوشید. حال که رئیس‌جمهور منتخب و برآمده از مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز مشی خود را اعتدال برگزیده، امیدواریم مجال برخی تندروی‌ها از افراد و گروه‌ها سلب شده و در عمل شاهد تحقق رویکرد سنجیده اعتدال باشیم.

پنجم: اگرچه گروهی از افراد و جریان‌ها- به دلیل ماهیت ذاتی و رفتار همیشگی‌شان- چه در طول یک سال و اندی مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی و چه حالا و پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و تحقق بی‌نظیر حماسه سیاسی، تلاش کرده و می‌کنند سدهایی در مقابل رودخانه درحال حرکت توفیقات دانشگاه آزاد اسلامی برپا کنند اما امیدواریم به مدد عقلانیت حاکم بر دانشگاه آزاد اسلامی و به یمن استقرار دولتی که امید و تدبیر را سرلوحه گفتمان خویش قرار داده، به فضل الهی هیچ خللی در جریان پویای این رودخانه بی‌بدیل فرهنگی ایجاد نشده و روزبه‌روز شاهد جاری و ساری بودن این یادگار گرانقدر امام راحل عظیم‌الشان(ره)‌ باشیم.  
و اما یک نوید؛

طرح جامع دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مهم‌ترین سند راهبردی این نهاد بزرگ فرهنگی در حال تکمیل و نهایی شدن است و به‌زودی ضمن رونمایی از آن، این طرح بی‌نظیر ‌در دستور کار و اجرا قرار خواهد گرفت. این اتفاق به خودی خود می‌تواند نقش مهمی در کاستن از نگرانی‌های دلسوزان انقلاب داشته و پیش‌درآمدی مهم و عینی برای تحقق آرزوهای همه دغدغه‌مندان دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
 ان‌شاءالله
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود