۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۱۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۲
کد ۲۹۱۳۹۴
انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۲

بلندمرتبه‌سازی در تهران از اولویت‌های وزیر جدید مسکن

برخی کارشناسان و شهرسازان نیز بر این‌باورند که زمین‌های خالی موجود در تهران با در نظر گرفتن رفت‌و آمد، تامین معابر و زیرساخت مناسب، ظرفیت ساخت ساختمان‌های بلند را دارد و این ساخت و سازها به تامین مسکن در شهر تهران کمک قابل توجهی می‌کند.

با توجه به نیاز کشور به مسکن و کمبود زمین خالی در تهران، بلندمرتبه‌سازی به عنوان یکی از روش‌های افزایش تولید واحدهای مسکونی مطرح می‌شود و طی سال‌های اخیر ساخت و سازها در تهران به سمت برج‌سازی رفته که شاید این امر گریزی برای جبران کمبود مسکن و زمین در کلان‌شهر‌ تهران باشد.

حال که تدوین ضوابط فنی، معماری، شهری و بلند مرتبه‌سازی در برنامه‌های وزیر جدید راه و شهرسازی ذکر شده باید دید وزیر راه و مسکن دولت تدبیر و امید چه راهی برای کمبود مسکن، تولید مناسب و بلندمرتبه‌سازی همراه با حفظ چهره شهر در پیش می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، اواخر تیرماه امسال بازهم بلند مرتبه‌سازی و مباحث مربوط به آن در شورای شهر تهران قوت گرفت که با اعتراض به روند بلند مرتبه‌سازی بدون ضابطه در شهر تهران و ارائه نشدن آیین نامه، مقرر شد این موضوع طی نامه‌ای از سوی شورای شهر به شهرداری تهران جهت بررسی ارسال شود.

این جلسه که با اعتراض اعضای شورای شهر تهران همراه بود، مقرر شد نامه‌ای از سوی شورای شهر به شهردار تهران برای بررسی موضوع ارائه شود اما با گذشت یک ماه از این جلسه هنوز خبری از پاسخ نامه دریافت نشده است.

شاید نظر مثبت وزیر جدید راه و شهرسازی در کنار شهرداری تهران مزید بر نتیجه‌گیری و تصمیم بلندمرتبه‌سازی‌ها شود.

چراکه مسئولان و کارشناسان بخش مسکن، نیاز به بلندمرتبه‌سازی در کلان‌شهرها را از جمله راه‌های تامین مسکن در کلان‌شهرها می‌دانند و معتقدند: ساخت ساختمان‌های بلند به شرط تامین خدمات زیربنایی و تامین معابر مناسب در تهران ممکن است.

برخی کارشناسان و شهرسازان نیز بر این‌باورند که زمین‌های خالی موجود در تهران با در نظر گرفتن رفت‌و آمد، تامین معابر و زیرساخت مناسب، ظرفیت ساخت ساختمان‌های بلند را دارد و این ساخت و سازها به تامین مسکن در شهر تهران کمک قابل توجهی می‌کند.

فریبرز واحدی، مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران بلند مرتبه‌سازی و افزایش ساخت ساختمان‌های با تراکم بالا را بسته به نیاز محله و منطقه شهری می‌داند و معتقد است: ابتدا باید امکانات شهری برای ساخت اینگونه ساختمان‌ها و جمعیت ساکن در این واحدها در نظر گرفته شود چرا که در غیر این صورت به بافت شهری آسیب می‌رسد.

به گفته وی برای ساخت و ساز متراکم و بلند مرتبه‌سازی، ابتدا باید امکانات شهری مورد نیاز همچون معابر شهری، پارکینگ و فضای مناسب شهری، مجموعه‌های فرهنگی و ... پیش‌بینی شود و در صورت ایجاد این امکانات می‌توان بلند مرتبه‌سازی را برای محله‌های شناسایی شده تجویز کرد.

واحدی تاکید کرد: اگر بلند مرتبه‌سازی‌ها بدون در نظر گرفتن این عوامل انجام شوند به بافت شهری آسیب می‌زنند.

خواجوی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های مسکن کارکنان نیز معتقد است: وزارت راه و شهرسازی باید بافت‌های فرسوده تهران و کلان‌شهرها را بخرد و با بلندمرتبه‌سازی برای مردم خانه‌ فراهم کند.

به گفته وی 70 درصد بافت‌های تهران فرسوده هستند که وزارت راه و شهرسازی می‌تواند این بافت‌های فرسوده را بخرد و بلندمرتبه‌سازی کند یا در اختیار تعاونی‌های مسکن قرار دهد تا از این طریق مردم صاحبخانه شوند.

هم اکنون ضوابط بلند مرتبه‌سازی در تهران در حال تهیه است که توجه وزیر جدید راه و شهرسازی به بلندمرتبه‌سازی بیانگر توجه به چهره شهر در کنار تامین مسکن مورد نیاز کشور است بنابراین تصویب این طرح احتمالا قوت می‌گیرد.

ارسال به دوستان
ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی