۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۵۰۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۱۹-۰۶-۱۳۹۲
کد ۲۹۵۰۹۱
انتشار: ۱۵:۱۴ - ۱۹-۰۶-۱۳۹۲
مسوولیت اهمال در برخورد با عامل اصلی سانحه اتوبان قم با کیست؟

اسکانیا؛ کابوس توپولوف در روی زمین

این چندمین سانحه مرگبار و آتش سوزی اتوبوس های اسکانیاست. درباره لاستیک های اسکانیا شنیده شده قیمت یک جفت آن 5 میلیون تومان است حال آن که نوع چینی آن 2 میلیون تومان ارزان تر است.
عصر ایران- فرمانده پلیس راه کشور علت اصلی سانحه مرگبار آزاد راه تهران – قم را « نقص سیستم برق رسانی اتوبوس های اسکانیا» اعلام کرده و گفته این نقص موجب می شود اتوبوس های اسکانیا پس از تصادف  دچار آتش سوزی شوند. علت دیگر، لاستیک های چینی این قبیل اتوبوس ها ذکر شده است.

ماجرای تلخ شامگاهان دوشنبه 18 شهریور ماه از این قرار است که لاستیک کم کیفیت چینی یکی از اتوبوس ها می ترکد، اتوبوس به لاین مقابل منحرف می شود و در اتفاقی بسیار هولناک با اتوبوس اسکانیای دیگری که از مسیر مقابل می آمده برخورد می کند و در جهنم  هولناکی که ایجاد می شود 44 مرد و زن و کودک زنده زنده می سوزند و دیگران با جراحت های شدید دست به گریبان اند.

اعلام نقص سیستم برق رسانی اتوبوس اسکانیا در حالی است که در اردیبهشت امسال نیز بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس اسکانیا با یک کامیون بنز در استان خوزستان، اتوبوس آتش گرفته و 14 تن قربانی شده بودند. همان موقع هم سردار مهماندار اعلام کرد علت حادثه در دست بررسی است. 

رییس پلیس راه کشور می گوید ما به تنهایی نمی توانیم در مقابل نقص سیستم برق اتوبوس های اسکانیا اقدام کنیم و به همکاری دستگاه های دیگر و خصوصا قوه قضاییه نیاز است.

اگر اتوبوس های اسکانیا دچار نقص جدی است چرا اعلام نمی شود و چرا نوبت قبل اطلاع رسانی کافی صورت نپذیرفت؟

 درباره لاستیک های اسکانیا شنیده شده قیمت یک جفت آن 5 میلیون تومان است حال آن که نوع چینی آن 2 میلیون تومان ارزان تر است. علت آتش سوزی نیز نزدیک بودن باتری اسکانیا به مخزن گازوییل ذکر شده است .ضمن این که هنگام واژگون شدن اتوبوس اسکانیا هم ضعف ستون های آن موجب آسیب به سر و گردن سرنشینان می شود کما این که در یکی از حادثه های راهیان نور ، این نقیصه اسکانیا کلی تلفات گرفت.

 اگر پلیس از همه این موارد آگاه است اما امکان مقابله ندارد آیا نمی تواند خواستار جلوگیری از شماره گذاری شود؟ آیا در روز اول فروردین همین امسال در جاده مرند اتوبوس اسکانیا حادثه ساز نشد؟ با این اوصاف آیا پلیس راه نمی تواند مردم را از سوار شدن به اتوبوس اسکانیا بر حذر دارد؟
 سوای پلیس راه آیا سازمان استاندارد به وظیفه قانونی خود عمل کرده است؟ اگر همان گونه که پلیس گفته ، سیستم برق اسکانیا ، نقص دارد، چرا سازمان استاندارد ، اجازه شماره گذاری این اتوبوس را داده است؟

 به گفته سردار مهماندار 50 درصد تقصیر متوجه ترکیدگی لاستیک و 50 درصد  دیگر متوجه شرکت عقاب افشان نماینده اسکانیا در ایران است و « باید به فکر باشد این نقص را مرتفع کند». اما آیا همین که « به فکر باشد» کافی است و نباید تا رفع این نقیصه از تردد اتوبوس های اسکانیا جلوگیری شود؟

در این میان باید پرسید آیا پلیس راه نباید از اتوبوس ها برگه معاینه فنی بخواهد؟ آیا نباید لاستیک ها را کنترل کنند و مهم تر از همه نقص سیستم برق رسانی اتوبوس ها بررسی شود؟
خاطره تلخ مردم ایران از مرگبار بودن هواپیماهای توپولوف در آسمان های ایران هنوز باقی است و اکنون در زمین هم باید نگران اتوبوس های اسکانیا بود.

 
ارسال به دوستان