۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۴۷۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۸-۰۸-۱۳۹۲
کد ۳۰۴۷۹۵
انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۸-۰۸-۱۳۹۲

سازمان محیط زیست: باران اسیدی عامل اصلی مسمومیت مردم در اهواز نبود

 مدیر کل محیط زیست خوزستان گفت: به دلیل بی سابقه بودن مراجعات مکرر مردم پس از بارندگی و وجود میزان بالای نیترات و سولفات در آب باران، احتمال دادیم که عامل اصلی این اتفاق باران اسیدی باشد اما بعدا چند عامل دیگر مطرح شد.
 
لاهیجان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: رطوبت بالای 95 درصد پس از بارش باران، عدم جریان هوا و وزش باد و افت 8 درجه‌ای دما از جمله عوامل مسمومیت تعداد زیادی از مردم شهر اهواز پس از باران چند هفته گذشته هستند.
 
وی ادامه داد: اگرچه این باران هیچ گونه‌ای اثری بر روی پوشش گیاهی و کشاورزی منطقه نداشت؛ اما نباید فراموش کرد که باران‌های دارای میزان بالای سولفات و نیترات به مرور به گیاهان آسیب می‌رسانند و حیات وحش منطقه را از بین خواهد برد.
 
مدیر کل محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: با تشکیل کمیته کاهش آلودگی هوای اهواز با ریاست استانداری برای مدیریت صنایع آلاینده اطراف این شهر برنامه های مختلفی داریم اما از آنجا که استان خوزستان در طی 10 سال اخیر پروژه‌های توسعه‌ای بسیاری داشته این کار زمان بر است.
 
لاهیجان‌زاده تصریح کرد: به عنوان مثال 10 میدان نفتی فعال در شهر اهواز، کشت و صنعت نیشکرخوزستان، شبکه‌های آبیاری زهکشی و 20 پتروشیمی در ماهشهر از جمله پروژه‌های عمرانی هستند که آسیب‌های بسیاری به محیط زیست این استان وارد کرده‌اند. همچنین می‌توان به پروژه عمرانی سد گتوند اشاره کرد که باعث شوری آب در این منطقه شده است.
 
وی ضمن ابراز نارضایتی از اجرای پروژه‌های عمرانی بسیار زیاد این منطقه و تخریب گسترده محیط زیست، اظهار کرد: از اینکه به اندازه برداشت از استان خوزستان، نگاه ویژه‌ای به آن نمی‌شود بسیار شاکی هستیم و تقاضا داریم مسئولین حداقل به بحث‌های زیست محیطی این استان که شرایط سختی برای مردم به وجود آورده توجه بیشتری داشته باشند.
 
مدیر کل محیط زیست خوزستان گفت: اگر در اروپا یک واحد صنعتی احداث می‌شود، تکنولوژی‌ مهار آن نیز در همان کشور موجود است. اما در ایران به دلیل تحریم‌ها، دستگاه‌های پایشگر و کنترل کننده وارد کشور نمی‌شوند و اکنون با روشهای 30 سال قبل صنایع را مدیریت می‌کنیم.
 
 

ارسال به دوستان