۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۶۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۰۲-۱۱-۱۳۹۲
کد ۳۱۶۳۲۸
انتشار: ۱۴:۳۷ - ۰۲-۱۱-۱۳۹۲

سهم 60 درصدی هفت کشور در گرمایش جهانی

مریکا رهبر بلامنازع میان کشورهای سهیم در گرمایش جهانی محسوب می شود. بنابر محاسبات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه کونکوردیا، این کشور به تنهایی افزایش 0.15 درجه سانتیگرادی دمای جهان که سهمی 20 درصدی در گرمایش جهانی را شامل می شود، به خود اختصاص داده است.
سهم 60 درصدی هفت کشور در گرمایش جهانی

 

مازیار دانیالی، زیست نیوز - مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه کونکوردیا نشان می دهد بیش از 60 درصد از گرمایش جهانی مرتبط با فعالیت های انسان که پیش از سال 2005 رخ داده، تنها توسط هفت کشور جهان شکل گرفته است. بنابر این مطالعه، کشورهای آمریکا، چین، روسیه، برزیل، هند، آلمان و انگلیس بیشترین سهم را در گرمایش جهانی مرتبط با فعالیت های انسان داشته اند.

آمریکا رهبر بلامنازع میان کشورهای سهیم در گرمایش جهانی محسوب می شود. بنابر محاسبات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه کونکوردیا، این کشور به تنهایی افزایش 0.15 درجه سانتیگرادی دمای جهان که سهمی 20 درصدی در گرمایش جهانی را شامل می شود، به خود اختصاص داده است. چین و روسیه هر کدام سهمی 8 درصدی، هند و برزیل سهمی 7 درصدی، و انگلیس و آلمان سهمی حدود 5 درصدی در این زمینه داشته اند. فرانسه، اندونزی و کانادا به همراه هفت کشور مذکور لیست 10 کشور برتر و موثر در گرمایش جهانی را تکمیل می کنند.

برای محاسبه سهم کشورها در گرمایش جهانی، تیم پژوهشی به رهبری "دامون متیوز"، استادیار دپارتمان جغرافیا، برنامه ریزی و محیط زیست دانشگاه کونکوردیا، از روشی جدید که به ارزیابی هر نوع از انتشار گازهای گلخانه ای بر اساس طول عمر اتمسفری و تغییر دمایی که موجب می شوند، پرداخته اند. بر همین اساس، تیم پژوهشی میزان دی اکسید کربن حاصل از سوختن سوخت های فسیلی و تغییر کاربری زمین به همراه متان، اکسید نیتروژن و ذرات معلق سولفات را محاسبه کرده اند.

همچنین، متیوز و همکارانش ارزیابی اندازه مناطق مربوط با انتشار گازهای گلخانه ای را انجام داده اند. اروپای غربی، آمریکا، ژاپن و هند افزایش چشمگیری را شاهد بوده که نشان دهنده میزان بسیار بیشتر انتشار گازهای گلخانه ای نسبت به آن چیزی که بر اساس منطقه جغرافیایی آنها انتظار می رفت، محسوب می شود. در مقابل، جغرافیای کانادا و استرالیا بسیار بزرگتر از سهم آنها در گرمایش جهانی بوده است.

داده هایی که توسط تیم پژوهشی دانشگاه کونکوردیا جمع آوری شده قابلیت تفسیر عددی نیز دارد. از این رو، با در نظر گرفتن سهم آب و هوایی هر کشور و تقسیم آن بر جمعیت، تصویری کاملا متفاوت شکل می گیرد. با در نظر گرفتن سهم تغییرات آب و هوایی بر مبنای جمعیت، کشورهای توسعه یافته هفت جایگاه برتر از نظر سرانه انتشار گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص داده و از این رو کانادا در رتبه های بالاتر و چین و هند در رتبه هایی پایین تر قرار می گیرند.

ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو