۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۸۲۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۹ - ۱۳-۱۱-۱۳۹۲
کد ۳۱۸۲۹۶
انتشار: ۰۶:۴۹ - ۱۳-۱۱-۱۳۹۲

عربستان سعودی: خرید موشک از چین برای مقابله با ایران هسته ای

موشک های قبلی که عربستان سعودی در سال 1988 از چین خریداری کرده بود در کارزار رویارویی با موشک های اسکاد شلیک شده از سوی ارتش عراق به رهبری صدام در جنگ های 1991 نتوانسته بود کارآیی خود را نشان دهد.
 مجله آمریکایی نیوزویک نوشت: عربستان سعودی با اطلاع آمریکا از چین موشک خریداری کرده است.

به گزارش عصر ایران، عربستان سعودی در سال 2007 موشک های بالستیک پیشرفته ای را از چین خریداری کرد. پیش از این مقامات سعودی و چین درباره این قرارداد تسلیحاتی مطلبی بیان نکرده بودند.

نیوزویک به نقل از یک منبع آگاه نوشت: برخلاف قرارداد تسلیحاتی قبلی در سال 1988 میان پکن و ریاض که بدون اطلاع واشنگتن صورت گرفت این بار عربستان سعودی اصرار داشت قبل از امضای قرارداد تسلیحاتی با چین در سال 2007 آمریکا را از این موضوع آگاه سازد.

این قرارداد خرید موشک شامل موشک های بسیار پیشرفته از نوع نسیم شرق دی اف  21  است. این موشک ها نسبت به موشک های دی اف 3 اس که عربستان سعودی قبلا از چین خریداری کرده بود پیشرفته تر هستند.



براساس نظر کارشناسان موشک های جدید دارای برد کوتاه تری هستند اما از دقت بالایی در هدف گیری برخوردارند و می توان  با اطمینان از آنها برای زدن اهداف مشخص استفاده کرد.
 این موشک ها همچنین از امکان پرتاب سریع برخوردارند.
 
نیوزویک اضافه کرد: عربستان سعودی با کمک آژانس مرکزی اطلاعات امنیت آمریکا سیا توانست از چین موشک خریداری کند.

به نوشته این مجله، این خرید موشکی عربستان سعودی از چین در واکنش به تحولات برنامه هسته ای ایران صورت گرفته است.

آمریکایی ها در این قرارداد کسب اطمینان کرده اند که موشک ها برای نصب کلاهک هسته ای طراحی نشده اند.

جفری لویس مدیر مرکز تحقیقات منع گسترش سلاح جیمز مارتن در مرکز پژوهش های بین المللی نیز گفت: موشک های جدید در صورت شلیک به سمت اهداف ارزشمند در تهران بیش از دیگر موشک ها، مفید و سودمند خواهند بود.

موشک های قبلی که عربستان سعودی در سال 1988 از چین خریداری کرده بود در کارزار رویارویی با موشک های اسکاد شلیک شده از سوی ارتش عراق به رهبری صدام در جنگ های  1991 نتوانسته بود کارآیی خود را نشان دهد و شاهزاده خالد بن سلطان فرمانده وقت نیروی هوایی عربستان سعودی نیز به این موضوع اعتراف کرده بود.

عربستان سعودی همچنین برای تقویت نیروی موشکی خود به شدت به دنبال آموزش نیروهای نظامی اش در این زمینه است به همین دلیل ، شمار زیادی از جوانان سعودی برای این منظور به آمریکا اعزام شده اند.
 

برچسب ها: عربستان ، موشک ، چین
ارسال به دوستان