۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۸۴۵۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۹-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۳۸۴۵۰
انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۹-۰۳-۱۳۹۳

عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های گوارشی چیست؟

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: گروهی از میکروب‌ها به طور طبیعی در دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ و کوچک و دهان افراد زندگی می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دو عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های گوارشی، رژیم غذایی نادرست و بی‌تحرکی است.

دکتر" نادیه بنی‌اسدی" در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از 20 سال گذشته تا به امروز، شیوع بیماری‌های گوارشی و کبد که ناشی از عواملی همچون شیوه نادرست زندگی، تغذیه نامناسب، استرس و نداشتن تحرک بدنی هستند، به سرعت در حال افزایش است.

وی با اشاره به اینکه هدف از معرفی هفته‌ای به نام گوارش، افزایش آگاهی عمومی جامعه در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌های مهم و شایع گوارش بوده است، افزود: به همین منظور در هر سال، یک هفته به نام یکی از بیماری‌های گوارشی که شیوع جهانی داشته و برای اغلب مناطق دنیا حایز اهمیت است نامگذاری می‌شود، بر همین اساس شعار امسال میکروب‌های روده‌ای است.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: گروهی از میکروب‌ها به طور طبیعی در دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ و کوچک و دهان افراد زندگی می‌کنند.

بنی‌اسدی تصریح کرد: در طی 20 سال گذشته تحقیقات زیادی انجام شده که پیشرفت چشمگیری را به دنبال داشته و مشخص شده میکروب‌هایی که به طور طبیعی در روده ما زندگی می‌کنند نقش خیلی اساسی در سلامت و بیماری دارند.

وی بیان کرد: در این راستا یکی از دلایل مهم چاقی، قند خون، کبد چرب، انواع سرطان‌ها به خصوص گوارش، این میکروب‌ها هستند و مهمتر اینکه با استفاده از این میکروب‌ها می‌توان معالجه را انجام داد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: حداقل ۱۰۰۰ گونه مختلف از باکتری‌ها شناخته شده است که حاوی سه میلیون ژن (۱۵۰ برابر بیشتر از ژن انسان ) هستند، وزن کلی میکروب روده موسوم به میکروبیوتای می‌تواند به دو کیلوگرم برسد ضمن اینکه بیش از ۱۰۰۰ گونه متفاوت باکتری در روده انسان یافت می‌شوند که فقط ۱۰ تا ۱۷۰ نوع آنها در افراد مختلف مشترک هستند و بنابراین میکروبیوتای هر فرد مخصوص خود اوست و مانند کارت هویت او محسوب می‌شود.

بنی‌اسدی گفت: هضم غذاها در معده و روده کوچک، تولید برخی از ویتامین‌ها، مبارزه با حملات دیگر میکرو ارگانیسم‌ها، حفظ سیستم ایمنی بدن و عملکرد مناسب دستگاه گوارش از جمله نقشهایی است که میکروب‌ها در برقراری سلامتی دارند.

این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: میکروب‌های روده می‌توانند موجب بیماری‌هایی مانند بیماری التهابی روده، سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، دیابت، چاقی، بیماری قلبی و عروقی و بیماری کبد چرب شوند.

وی ادامه داد: دانشمندان معتقدند ترکیب میکروب‌ها در سه سالگیِ انسان، پایدار و مشابه بزرگسالان می‌شود اما در طول زندگی به تکامل خود ادامه می‌دهند.

بنی‌اسدی تصریح کرد: ترکیب میکروب‌ها تحت تاثیر فاکتورهایی مانند سن، ژنتیک، نژاد، تغذیه و محیط تغییر می‌کند و از این رو شناسایی و تعیین میکروبیوتای نرمال در جوامع و سنین مختلف عامل مهم و پیش نیاز برای شناسایی بیشتر عوامل تاثیرگذار به شمار می‌رود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تغییر و اصلاح رژیم غذایی در نوع میکروب‌های روده تاثیر می‌گذارد. به طور مثال تغذیه صحیح و مناسب مانند مصرف ماست ترش، مواد فیبری (میوه و سبزی )، غذاهای دریایی، مصرف مکمل‌های پروبیوتیکی (ماست، دوغ کفیر ) بر عملکرد روده‌ها و سلامتی تاثیرگذار است.

بنی‌اسدی به شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی در استان کرمان، اشاره و خاطرنشان کرد: شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی مشاهده شده در کرمان عمدتاً رفلاکس، سندروم روده تحریک پذیر، کبد چرب، یبوست و نفخ است که البته متاسفانه شیوع سرطان‌های گوارشی نیز سیر رو به افزایشی را به ویژه در سنین پایین‌تر از حد انتظار نشان می‌دهد.

ارسال به دوستان