۱۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۹۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۳۹۳۵۳
انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۳

تحصیل یک سوم دانشجویان کشور تنها در 20 رشته

ایسنا -  رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از تمرکز تحصیلی یک میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت چهار میلیون و 500 هزار نفری دانشجویان کشور در 20 رشته آموزشی خبر داد.

 کوروش پرند در جلسه کارگروه اشتغال کردستان، اظهار کرد: حدود 2157 رشته تحصیلی در کشور وجود دارد در حالی که یک سوم دانشجویان کشور تنها در 20 رشته تحصیلی متمرکز شده اند.

وی به ارائه آمار دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه و مراکز آموزش عالی مختلف کشور پرداخت و افزود: 25.4 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه پیام نور، 36.9 درصد در دانشگاه آزاد، 14.1 درصد در دانشگاه‌های دولتی و 3.5 درصد در دانشگاه‌های فنی مشغول به تحصیل هستند.

به گفته وی 10 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه علمی کاربردی و 10 درصد دیگر در موسسات غیر انتفاعی تحصیل می‌کنند.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه بیشتر دانشجویان کشور در دانشگاه های آزاد و پیام نور مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: متاسفانه توجه خاصی به نظام مهارتی این دانشجویان نشده است.

وی با اشاره به رشد قابل توجه مراکز آموزش عالی و تعداد دانشجویان کشور بعد از انقلاب اسلامی، بیان کرد: در حال حاضر تعداد دانشجویان کشور چهار میلیون و 500 هزار نفر است که 66 درصد آنان در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: 23 درصد دانشجویان در مقطع کاردانی، 10 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و مابقی در مقطع دکترای حرفه‌ای و تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

وی بیان کرد: در ایران به ازای هر سه کارشناس یک فوق دیپلم وجود دارد و این در حالیست که در کشورهای صنعتی و توسعه یافته به ازای هر پنج فوق دیپلم و تکنسین یک کارشناس وجود دارد.

توجه خاصی به هرم دانشجویی کشور نشده است

پرند با اشاره به مشکلات پیش روی فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور، افزود: در کشور ما با توجه به رشد کمی تعداد دانشجویان و رشد 25 برابری نسبت به قبل از انقلاب به هرم دانشجویی توجه خاصی نشده است.

وی از عدم تناسب دانشجویی در مقاطع مختلف کاردانی و کارشناسی دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی با بازار کار انتقاد کرد و از دانشگاه‌های آزاد و پیام نور خواست در کنار توجه و پرداختن به آموزش‌های تئوری، آموزش‌های مهارتی را نیز مورد توجه قرار دهند.

وی ارائه دروه های آموزشی کوتاه مدت تحت عنوان کارورزی و ایجاد مراکز جوار دانشگاهی را در راستای ارائه آموزش های مهارتی به دانشجویان و آماده سازی آنها برای ورود به بازار کار را بسیار موثر عنوان کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: در حال حاضر 700 مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه‌ای و 13 هزار و 500 آموزشگاه در سطح کشور وجود دارد که سالانه به طور متوسط دو میلیون نفر در این آموزشگاه ها و مراکز آموزشی، آموزش ها ی مهارتی را فرا می گیرند.

پرند به بسته سیاسی اجرایی توسعه اشتغال اشاره و تصریح کرد: هدف اصلی از این بسته حفظ و صیانت از اشتغال و توسعه اشتغال پایدار است.

برچسب ها: دانشجو ، دانشگاه
ارسال به دوستان
باد شدید در لهستان مانع صعود کوهنوردان شد (فیلم) نام نویسی قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ آغاز شد زهرا داوودنژاد بازیگر: غیر از ۱۰ الی ۱۵ نفری که همیشه در همه جای سینما و نمایش خانگی کار می‌کنند، بقیه هم باید فعالیت داشته باشند اولین کنسرت سال میلادی «علی رهبری» در تالار اپرای مارینسکی ادارات این استان پنج شنبه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل می شود بیانیه دفتر «مولوی عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح: از آنجا که مداح توجیه شده و به اشتباه و خطای خود اعتراف کرده، مولانا عبدالحمید ، از تمامی حقوق خود در رابطه با این پرونده صرف‌نظر کرد دهمین جلسه دادگاه پرونده‌ای با ۲۸ هزار شاکی/ نوزاد دو ماهه‌ای که آخرین مدل خودرو مازاراتی را دارد خبرنگار ایتالیایی آزاد شد السودانی: تلاش ما گسترش همکاری‌های عراق و ایران است (فیلم) موافقت رهبر انقلاب با تخصیص یک‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه بهداشت و درمان یک مقام قضایی: هموطنان در حوزه رمز ارز سرمایه گذاری نکنند زهرا سعیدی بازیگر سریال‌های یوسف پیامبر، مریم مقدس و فیلم ملک سلیمان: ۵ سال است بیکارم چگونه صدها تن مس در کارخانه بازیافت می شود؟ (فیلم) میزان حقوق کارمندان و بازنشستگان ۱۴۰۴ اتمام حجت با مهاجران غیرقانونی افغانستانی؛ با خود اظهاری به کشورتان بازگردید