۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۲۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۷ - ۰۲-۰۴-۱۳۹۳
کد ۳۴۲۲۵۹
انتشار: ۲۱:۰۷ - ۰۲-۰۴-۱۳۹۳

برق هسته ای از فردا وارد شبکه برق کشور می شود

کمالوندی افزود: امیدواریم در بلند مدت به هدف تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای برسیم اما در میان مدت نیاز است کشور با در نظر گرفتن ضرایب اقتصادی، 8 تا 15 درصد از برق را به صورت اتمی تولید کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: برق هسته ای از دو روز گذشته وارد مدار شده و ظرف امروز و فردا به اندازه هزار مگاوات برق به شبکه کشور متصل می شود.

به گزارش ایرنا، «بهروز کمالوندی» پس از دیدار با نیکولای اسپاسکی معاون روس اتم که برای سفری دو روزه به منظور دیدار و گفت وگو با مسوولین سازمان انرژی اتمی و همچنین دیدار با معاون امورحقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه به تهران سفر کرده است، گفت: معاون شرکت روس اتم چندی پیش در ایران بود و صحبت هایی درباره ساخت دو نیروگاه دیگر در کنار نیروگاه بوشهر شد و مذاکرات امروز در حوزه های فنی، تجاری و حقوقی بود و تقریبا این گفت و گوها تمام شده است.

کمالوندی تصریح کرد: برق هسته ای امروز وارد مدار شده و این اقدام از دو روز گذشته صورت گرفته و ظرف امروز و فردا به اندازه هزار مگاوات برق به شبکه متصل می شود.

معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم در بلند مدت به 20هزار مگاوات برق برسیم اما در میان مدت نیاز است که کشور با در نظر گرفتن ضرایب اقتصادی 8 تا 15 درصد برق را به صورت اتمی تولید کند که این امر بر اساس محاسبات و معادلات شناخته شده بین المللی است.

کمالوندی افزود: امیدواریم در بلند مدت به هدف تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای برسیم اما در میان مدت نیاز است کشور با در نظر گرفتن ضرایب اقتصادی، 8 تا 15 درصد از برق را به صورت اتمی تولید کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با مدیر عامل شرکت دولتی روس اتم درخصوص ساخت دو نیروگاه در کنار نیروگاه بوشهر افزود: بحث های فنی، تجاری و حقوقی و مذاکرات تقریبا پایان یافته است.

وی گفت: پروتکل مربوطه که باید به امضای مسوولان انرژی اتمی ایران و روسیه برسد تهیه و تدوین شده و به تایید معاونت حقوقی ریاست جمهوری رسیده است.



***افزایش مشارکت شرکت های ایرانی در ساخت نیروگاه های جدید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره جزئیات این دو نیروگاه با بیان اینکه هرکدام از آنها حداقل هزار مگاوات برق تولید می کنند و به آب شیرین کن مجهزند افزود: سهم شریک روس همچون نیروگاه اول بوشهر است و تفاوت آن در انتقال تکنولو‍ژی و واگذاری بیشتر اجرای طرح به شرکت های ایرانی است.

وی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تکرار تاخیر تحویل فاز نخست نیروگاه بوشهر از سوی طرف روس افزود: تاخیر به علت مشکلات نقل و انتقال پول و مسائل مرتبط با بعضی کشورهای غربی و تامین نشدن برخی قطعات از طرف آن ها بود.

کمالوندی ادامه داد: با در نظر گرفتن همه معذوریت ها و محدودیت ها تلاش می کنیم در توافق ها، تاخیرها بدون جواب نباشد و پیش بینی های لازم در این زمینه انجام شود.

وی با اشاره به مذاکرات 1+5 و تمایل برخی کشورها برای همکاری با ایران گفت: در صورت برطرف شدن موانع می توان تنوع بیشتری به شرکای خود در حوزه فعالیت های اتمی بدهیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به برنامه اقدام مشترکی که در ژنو با کشورهای 1+5 به امضا رسیده است،افزود: جمهوری اسلامی ایران در گذشته به طور داوطلبانه پروتکل الحاقی آژانس را برای مدتی اجرا کرده است و حتی امروز نیز آمادگی اجرای این پروتکل را داریم.

وی تاکید کرد: اما پذیرش پروتکل الحاقی برای دولت ها اجباری نیست و نمی شود در شرایطی که صحبت از تعهدات ما می شود، حقوق ما نادیده گرفته شود.
ارسال به دوستان
داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟