۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۱۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۳
کد ۳۸۱۳۰۰
انتشار: ۱۰:۱۷ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۳

تبعات سدسازی برای کشاورزی خوزستان

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه سدسازی، کشاورزی خوزستان را تهدید می‌کند، گفت: اراضی کشاورزی خوزستان به‌دلیل آبگیری سدها در بالادست در شرایط بحرانی کم‌آبی به سر می‌برند.

به گزارش دنیای اقتصاد، کیخسرو چنگلوایی عنوان کرد: متاسفانه امسال بارندگی نداشتیم؛ به طوری که وضعیت کنونی نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش بارش‌های جوی را نشان می‌دهد. کم‌آبی در سراسر استان مشهود است اما در برخی شهرستان‌ها واقعا شرایط بحرانی‌تر است.

وی افزود: سطح زیر کشت اراضی آبی استان امسال 741 هزار هکتار است که شامل کشت‌های زراعی، باغی و نیشکر است که به علت کاهش آورد آب رودخانه‌های استان، این اراضی دچار مشکل شده‌اند. کم‌آبی استان بیشتر در حوضه کرخه و رودخانه زهره هندیجان است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: در اراضی پایاب سد کرخه، اراضی کشت شده بالغ بر 141 هزار هکتار است که عمدتا گندم است. در حوضه زهره هندیجان نیز بیش از 46 هزار هکتار از اراضی، زیر کشت گندم رفته است که اکنون در شرایط بحرانی به سر می‌برند. 

چنگلوایی اظهار کرد: مشکل کم‌آبی حوضه کرخه ناشی از آبگیری سد سیمره است که در بالادست کرخه قرار دارد. ظرفیت نهایی آبگیری این سد یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب است و تاکنون 800 میلیون مترمکعب آن آبگیری شده است که با وجود این میزان آبگیری، کشاورزی خوزستان دچار تهدید جدی کم‌آبی شده است. وی تصریح کرد: وزارت نیرو اعلام کرده که مدیریت آبی برای کشاورزی خوزستان در حوضه کرخه تا 95 میلیون مترمکعب است. اگر این میزان آب بیشتر شود 10هزار هکتار از اراضی دشت عباس ایلام و آبگیری سد سیمره دچار مشکل می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: از وزارت نیرو می‌خواهیم تا برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی کشت پاییزه 300میلیون مترمکعب از آب ذخیره شده پشت سد سیمره را در حوضه کرخه رهاسازی و آبگیری در این سد را به مدت یک ماه متوقف کند. چنگلوایی اظهار کرد: در حوضه آبی زهره هندیجان نیز به‌دلیل احداث سد کوثر کهکیلویه و بویراحمد بر رودخانه خیرآباد، آب زهره کم شده است. ظرفیت ذخیره‌سازی این سد 580 میلیون مترمکعب است که تاکنون 450 میلیون مترمکعب آب، پشت این سد ذخیره‌سازی شده است. 

وی خاطرنشان کرد: مناطق حوضه آبی زهره علاوه‌بر مشکل آب کشاورزی، در تامین آب شرب نیز مشکل دارند. برای حل بحران کم آبی پیشنهاد دادیم به مدت یک ماه روزانه حداقل 20 مترمکعب بر ثانیه آب در رودخانه زهره رهاسازی شود تا مقداری از مشکل آب شرب مردم هندیجان و اراضی کشاورزی حوضه زهره حل شود.
 

برچسب ها: سدسازی ، کشاورزی ، خوزستان
ارسال به دوستان