۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۷۴۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۹ - ۲۳-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۷۴۱۵
انتشار: ۱۷:۱۹ - ۲۳-۱۲-۱۳۹۳

پایان بزرگترین اختلاف طایفه‌ای دهه اخیر سیستان و بلوچستان

وی تصریح کرد: براثر این اختلاف 60 کودک یتیم و 17 زن نیز بیوه شدند و همچنین برخی روستاهای استان خالی از سکنه و مزارع و کشت زارها نیز ویران شد.
بزرگترین اختلاف طایفه ای دهه اخیر سیستان و بلوچستان که منجر به کشته شدن 25 تن و تخلیه چند روستا شده بود، با صلح و سازش دو طایفه بهادرزهی و بامری(تیره ستوده) امروزشنبه به پایان رسید.

به گزارش ایرنا، این اختلاف چند ساله با رایزنی نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان، قرارگاه عملیاتی شهید معمار، فرمانداران شهرستان های خاش و ایرانشهر، بخشدار ایرندگان، علما و ریش سفیدان طوایف درگیر و سایر طوایف به صلح و سازش انجامید.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در مراسم صلح و سازش این دوطایفه گفت: از آنجایی که متاسفانه اختلافات طایفه ای دارای عواقب جبران ناپذیری شامل کشته شدن انسان ها، بیوه شدن زنان و یتیم شدن کودکان بیگناه است لذا سران طوایف باید تلاش خود را در این زمینه گسترش دهند تا چنین مسائلی در طایفه پیش نیاید.

آیت الله عباسعلی سلیمانی افزود: همه ما برادریم و اگر همدیگر را برادر نخوانیم مسلمان نیستیم بنابراین تاکنون هر چه میان این دو طایفه اتفاق افتاده به نادانی و نادرستی بوده پس باید از این پس حفظ ارزش ها را مقدم بشماریم.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نشست های صلح و سازش به اندازه یک سال نماز و روزه ارزش دارد بنابراین هم اینک همه افراد وظیفه دارند در این راه بیشتر بکوشند و از ایتام و زنان بی سرپرست مورد ظلم قرار گرفته حمایت کنند.

مدیر حوزه علمیه دارالعلوم و امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان نیز در این مراسم گفت: امروز هم متاسف و متاثر شدم و هم خوشحال، متاسف از این نظر که تعدادی از مردم استان کشته، یتیم و بیوه شدند خوشحالیم که نشست صلح و سازش است و دیگر دشمنی و عداوت به پایان می رسد و این دو طایفه در کنار هم دیگر قرار می گیرند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی ادامه داد: متاسفانه این اختلاف باعث بروز ضربه های جبران ناپذیر به اقتصاد و فرهنگ منطقه شده است.

وی اظهارداشت: اختلافات باعث دور شدن از شریعت اسلام می شود و مانند تیغی برنده معنویت را ریشه کن می کند لذا بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین اختلافاتی این است که قاتل در همان مرحله نخست شناسایی و توسط خود مردم و سران قبایل تحویل مقامات قضایی و قانون شود تا به دنبال آن افراد بیگناه کشته نشوند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون ما در قبال ایتام و زنان بی سرپرست مسوولیم و در این راستا ریش سفیدان در طوایف به هر صورت که می دانند زمینه آرامش و آسایش این افراد را فراهم کنند.

مدیر قبایل و طوایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: اختلاف طایفه بامری و بهادرزهی در حوزه ایرندگان شهرستان خاش بیش از 20 تن کشته داشته که حدود 18 نفر از دو طایفه بامری و بهادرزهی و چند نفر از طوایف دیگر مانند ایرندگانی، سیاهانی، عبدالزهی، مارندگانی و سرپک به قتل رسیدند.

حسین قاسمی ادامه داد: متاسفانه این اختلاف چندین حوزه را در شهرستان های خاش، ایرندگان، مهرستان، ایرانشهر، دلگان و حوزه دشتیاری چابهار تحت تاثیر خود قرار داده بود به طوری که با نفوذ و وابستگی طوایف مذکور ناامنی ها به حوزه های نام برده نیز سرایت کرد.

وی تصریح کرد: براثر این اختلاف 60 کودک یتیم و 17 زن نیز بیوه شدند و همچنین برخی روستاهای استان خالی از سکنه و مزارع و کشت زارها نیز ویران شد.

اختلافات قومی و طایفه ای در مناطق قبیله ای یکی از معضلات اجتماعی است که متاسفانه علاوه بر طوایف درگیر سبب سلب آرامش و امنیت مردم می شود.

این اختلافات تاکنون در سیستان و بلوچستان منجر به کشته شدن تعداد زیادی از مردم بی گناه شده است که نمونه بارز آن کشته شدن هفت نفر بی گناه از مردم عادی در درگیری دو طایفه ستوده و بهادرزهی است.

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان با همکاری اعضای شورای تامین، دستگاه قضایی و سران طوایف و قبایل تاکنون به چندین مورد اختلافات طایفه ای خاتمه داده و با برقراری صلح و آشتی میان طوایف درگیری به امنیت منطقه کمک کرده است.

علما و سران و بزرگان طوایف و تمامی افراد و دستگاههایی که تریبون و قلم در اختیار دارند و یا در میان طوایف و قبایل نفوذ دارند باید نقش اساسی خود را در جلوگیری از درگیریهایی که معمولا ناشی از مسائل پوچ و بیهوده یا بسیار جزئی رخ می دهد، ایفا کنند.

جای بسی تاسف است که یکی از اهالی ایرانشهر می گفت: چند سال پیش کودکی از درخت خرمایی بالا رفته و چند دانه خرما چیده بود صاحب باغ کودک را دو سیلی زده و کودک شکایت به پدر برده پدر با عصبایت سراغ صاحب باغ رفته و در نهایت، چیدن سه عدد خرما توسط یک کودک منجر به درگیری طایفه ای و کشته شدن دو نفر و زخمی شدن سه نفر دیگر شده بود و پس از مدتی اختلاف و درگیری دو طایفه با یکدیگر صلح کردند.
ارسال به دوستان