۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۹۱۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۲۶-۰۱-۱۳۹۴
کد ۳۹۱۴۴۹
انتشار: ۰۸:۰۵ - ۲۶-۰۱-۱۳۹۴

نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در مقابله با بحران کم آبی

بررسی های صورت گرفته نشان می دهند کاهش وابستگی ما به سوخت های فسیلی نه تنها در زمینه کاهش تغییرات آب و هوایی موثر است (و در نتیجه از خشکسالی های آینده جلوگیری می کند) بلکه به کاهش حجم انبوه آب مصرفی در نیروگاه های متداول نیز کمک می کند.

عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - روند گرمایش کره زمین همچنان ادامه دارد و طی سال جاری میلادی ممکن است رکوردهای جدیدی در این زمینه ثبت شوند. از سوی دیگر، بحران کم آبی نیز یکی دیگر از مشکلات عظیم جهانی محسوب می شود. از روش های صرفه جویی در مصرف آب خانگی تا نیاز فوری به اقدام های بزرگ برای کاهش ردپای زیست محیطی، حوزه های بسیاری وجود دارند که ما در آنها نیازمند تنظیم و بهبود رفتار جمعی و کاهش ردپای آبی خود هستیم.

نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در مقابله با بحران کم آبی

مکش آب توسط سوخت های فسیلی

یکی از حوزه هایی که مصرف آب شیرین قابل توجهی را به خود اختصاص داده و برخی مواقع نیز نادیده گرفته می شود، انرژی است. بررسی های صورت گرفته نشان می دهند کاهش وابستگی ما به سوخت های فسیلی نه تنها در زمینه کاهش تغییرات آب و هوایی موثر است (و در نتیجه از خشکسالی های آینده جلوگیری می کند) بلکه به کاهش حجم انبوه آب مصرفی در نیروگاه های متداول نیز کمک می کند.

نیروگاه های زغال سوز به طور معمول آب شیرین را از منابع آب نزدیک خود مانند دریاچه ها، رودخانه ها یا اقیانوس ها برداشت و مصرف می کنند تا برای گردش توربین ها بخار تولید کنند. یک نیروگاه زغال سوز عادی بین 70 تا 180 میلیارد گالن آب شیرین در هر سال برداشت می کند و 0.36 تا 1.1 میلیارد گالن آب مصرف می کند.

خوشبختانه جایگزین هایی در اختیار داریم. به عنوان مثال، انرژی بادی در سال 2014 به صرفه جویی 2.5 میلیارد گالن آب تنها در ایالت کالیفرنیا آمریکا کمک کرده است. در همین راستا، میزان صرفه جویی آب از طریق انرژی بادی حدود 65 گالن برای هر نفر در کالیفرنیا بوده است. یکی از مزایای نادیده گرفته شده انرژی بادی این است که تقریبا بی نیاز از آب شیرین امکان تولید برق را فراهم می کند. این در شرایطی است که دیگر منابع برق مقادیر زیادی آب را تبخیر می کنند.

تقویت ثبات شبکه سراسری برق

هنگامی که در نظر بگیریم تولید برق‌آبی - یکی دیگر از منابع کم کربن تولید برق - می تواند به شدت تحت تاثیر خشکسالی قرار بگیرد، بی نیازی انرژی بادی به آب از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. در نتیجه، انرژی بادی هم به کاهش استفاده آب مرتبط با سوخت فسیلی منجر می شود و هم در برابر آسیب پذیری نیروگاه های برق‌آبی در خشکسالی های بلند مدت همانند یک سپر محافظ عمل می کند.

منتقدان انرژی های تجدیدپذیر تمایل دارند نیروی باد را غیر قابل اعتماد و غیر قابل پیش بینی جلوه دهند. شاید تا حدودی حق با آنها باشد اما واقعیت اندکی متفاوت است. انرژی بادی می تواند این امکان را برای ژنراتورهای برق‌آبی فراهم کند تا منابع آبی خود را حفظ کنند و از آن تنها هنگام نیاز و تقاضای بالا استفاده کنند. در نتیجه، این شرایط قابلیت اطمینان شبکه سراسری برق را نیز بهبود می بخشد.

صرفه جویی آب با حفاظت از انرژی

مردم جهان نیز باید در زمینه میزان مصرف انرژی عاقلانه عمل کنند. هر زمان که استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر را مد نظر قرار می دهیم، هر زمان که چراغ های اضافی را خاموش می کنیم، و هر زمان که تلاش می کنیم از انرژی محافظت کنیم یا از منابع تجدیدپذیر پشتیبانی می کنیم نه تنها میزان انتشار کربن را کاهش می دهیم بلکه از آب شیرین نیز محافظت می کنیم.

جریان توسعه نیروگاه های خورشیدی به عنوان روشی برای تولید انرژی و کاهش از دست رفتن آب شیرین به واسطه تبخیر نیز طی سالیان اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

در حقیقت می توان گفت ما راه حل ها را در اختیار داریم و تنها باید آنها را به خوبی اجرایی کنیم.

برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.

ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی