۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۹۹۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۲ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۴
کد ۳۹۹۴۸۶
انتشار: ۲۰:۰۲ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۴

بي بي سي: مسئولان اسرائيلي و سعودي پنج بار با هم ملاقات کرده‌اند

هفته پیش عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، ایران را به دخالت در امور منطقه متهم کرده و گفته بود کشورش در برابر این دخالت ساکت نخواهد نشست.
نمایندگان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دیدارهای محرمانه ای برای بحث درباره «دشمن مشترک خود ایران» برگزار کرده اند که تعداد این دیدارها پنج ملاقات دو جانبه طی 17 ماه گذشته بوده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل پایگاه اینترنتی «بی بی سی» ، الی لیک خبرنگار بلومبرگ گزارش داده است ، انوار ماجد عشقی، یک ژنرال بازنشسته سعودی که زمانی مشاور شاهزاده بندر بن سلطان سفیر سابق سعودی در آمریکا بود و دوری گولد سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل این مطلب را فاش کردند.

این دو مقام سابق در این جلسه به سوالات خبرنگاران پاسخ ندادند.

به نوشته بلومبرگ آنها فاش کردند که پنج ملاقات دو جانبه طی 17 ماه گذشته در هند، ایتالیا و جمهوری چک انجام شد.

شیمون شاپیرا از شرکت کنندگان در این نشست ها که یک ژنرال بازنشسته اسرائیلی است به خبرنگار بلومبرگ گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که مشکلات مشترکی داریم، چالش های مشترک و پاسخ های مشترکی داریم.»

بنابه این گزارش آقای شاپیرا این مشکلات را فعالیت های ایران در منطقه دانست و گفت، دو طرف درباره راه های سیاسی و اقتصادی برای مهارکردن ایران بحث کرده اند اما جزئیاتی ارائه نداد.

این اولین بار است که این دو کشور به دیپلماسی میان خود اذعان می کنند. این درحالی است که عربستان سعودی حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد.

الی لیک نوشت:‌ «درحالی که این دو نفر نمایندگان کشورهایی با خصومت تاریخی هستند اما پیام آنها یکی بود:‌ایران سعی دارد بر خاور میانه مسلط شود و باید جلویش را گرفت.»

بنابه این گزارش هشدارهای عشقی به خصوص در این جلسه تند و تیز بود و نطقش را با طرحی هفت ماده ای برای خاور میانه پایان داد. دومین ماده این طرح «تغییر رژیم در ایران بود.»

با این حال آقای گولد که گفته می شود قرار است مدیر سیاسی بعدی وزارت خارجه اسرائیل باشد خواستار تغییر حکومت ایران نشد.

او گفت: «اینکه امروز اینجا کنار هم ایستاده ایم (اسرائیل و عربستان) بدان معنی نیست که همه اختلافات خود را که در طول سالیان وجود داشته است حل کرده ایم. اما امید ما این است که در طول سال های آینده به طور کامل به آنها رسیدگی کنیم.»

هفته پیش عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، ایران را به دخالت در امور منطقه متهم کرده و گفته بود کشورش در برابر این دخالت ساکت نخواهد نشست.

پیشتر گزارش شد که یک کالج اسرائیلی (Interdisciplinary Center in Herzliya) در یک نظرسنجی افکار عمومی مردم عربستان سعودی در مورد خطرات خارجی را ارزیابی کرده است.

براساس نتایج این نظرسنجی مردم عربستان خیلی بیشتر «نگران تهدید ایران و گروه دولت اسلامی هستند تا اسرائیل» و اکثریت بزرگی از آنها از طرح صلحی که عربستان در سال 2002 به اسرائیل پیشنهاد کرد حمایت می کنند.

براساس این نظرسنجی 53 درصد سعودی ها ایران را دشمن اصلی کشور خود دانسته اند، 22 درصد به داعش اشاره کرده اند و 18 درصد هم اسرائیل را دشمن عمده کشور خود خوانده اند.
برچسب ها: طارق عزیز ، عربستان
ارسال به دوستان
ماجرای استفاده نیرو‌های اسرائیلی از آمبولانس برای عملیات در کرانه باختری چه بود؟ (فیلم) وزیر راه و شهرسازی: مشکلات کامیون‌داران در مرز ترکیه تا چند روز آینده حل و نتیجه اعلام می‌شود انتشار تصاویر 100 سال قبل ایران توسط مجله نشنال جئوگرافیک ؛ اواخر دوره قاجار (عکس) بلایی که کرونا سر یک ب‌ ام‌ و 740ciL آورد! (عکس) از دی که گذشت هیچ از او یاد مکن... درگذشت فیلمبردار هری پاتر و تروی کودک فلسطینی که آرزوی مرگ دارد / «می‌خوام بمیرم چون چیزی برای خوردن نداریم» (فیلم) شکستن قالب؛ آپارتمان مسکونی بُنلاد و رویکردی نو به معماری شهری (+عکس) نقش سعید جلیلی در حوادث سال ۱۳۸۸؛ چه کسی مانع تفاهم جناح‌های انقلاب شد؟ استوری خانم بازیگر برای اعلام غیر حضوری شدن مدارس در ساعت 11 شب (عکس) از دی که گذشت هیچ از او یاد مکن... رسانه ایتالیایی: استرداد عابدینی به آمریکا به تعویق افتاد حمله به شهردار با بنزین و آتش زدن او کدام کارهای خانه باعث استرس و افسردگی زنان می‌شود؟ این دهک‌ها از طرح نهضت ملی مسکن حذف نمی‌شوند