۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۰۵۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۴
کد ۴۰۵۰۹۵
انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۴

شائبه سرطان‌زا بودن باران‌های مصنوعی

وی ادامه داد: روش کلاسیک تولید باران تحت نظر وزارت نیرو انجام می‌شود و فرآیند تولید به این صورت است که همان فرآیند طبیعی بارش را از طریق روش‌هایی تشدید می‌کند.
مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در واکنش به اظهارات مطرح شده مبنی بر این‌که باران‌های مصنوعی سرطان‌زا هستند، گفت: باروری ابرها به دو صورت انجام می‌شود و علی‌رغم اینکه در دولت قبلی کارشکنی‌هایی صورت گرفت اما در حال حاضر فرایند باروری ابر‌ها هیچ مشکلی ندارد.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اخیرا اعلام کرده است که به واسطه نتیجه برخی بررسی‌ها، باران‌های مصنوعی سرطان‌زا هستند و به توصیه وزارت نیرو این طرح مسکوت شده است.

محمدمهدی جوادیان‌زاده، مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه باروری ابرها به دو روش صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از روش‌های تولید باران، روش کلاسیک است که در تمام کشورهای دنیا مورد تائید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: روش کلاسیک تولید باران تحت نظر وزارت نیرو انجام می‌شود و فرآیند تولید به این صورت است که همان فرآیند طبیعی بارش را از طریق روش‌هایی تشدید می‌کند.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان اینکه این روش را سازمان جهانی هواشناسی و مراکز علمی سراسر دنیا تایید کرده‌اند، اظهار کرد: سازمان جهانی هواشناسی که 72 کشور عضو آن هستند در بیانیه 2007 خود اثرات مثبت و اثربخش تولید باران مصنوعی به روش کلاسیک را مورد تایید قرار داده است.

جوادیان‌زاده با بیان اینکه باران مصنوعی به روش‌های دیگری نیز صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی دیگر از این روش‌ها یونیزاسیون است که در همان بیانیه 2007 سازمان جهانی هواشناسی مورد نقد قرار گرفته است.

وی تولید باران به روش‌های نوین باران‌زایی را یک کار دشوار عنوان و اظهار کرد: در بیانیه سازمان جهانی هواشناسی آمده است که تولید باران از طریق تولید ابر و باران‌زا کردن آن امکان‌پذیر نیست و افرادی که این ادعا را دارند باید به دید تردید به آنها نگاه کرد.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان اینکه سازمان جهانی هواشناسی و سازمان‌های علمی سراسر دنیا تولید باران به روش کلاسیک را قبول دارند، گفت: تولید باران مصنوعی به روش‌های نوین باران‌زایی مورد تردید کارشناسان تمام دنیا قرار گرفته است و از آن به عنوان شبه علم یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه هنوز تاثیرات این روش مشخص نشده است، اظهار کرد: صحت بحث‌هایی مانند سرطان‌زا بودن و اینکه این باران‌ها موجب زلزله می‌شود هنوز مورد تایید قرار نگرفته است و نباید در این باره قضاوت شود.

جوادیان‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا در ایران از این روش برای تولید باران استفاده می‌شود؟‌ گفت: در اواخر دولت قبل به دلیل تشدید خشکسالی سازمان‌های متعددی همچون محیط زیست اقدام به تولید باران از این روش کردند.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها بادامه داد: در دولت قبلی دو پروژه در آذربایجان غربی و خوزستان مبنی بر تولید باران مصنوعی با این روش انجام شد، اما ‌در دولت جدید، رییس سازمان حفاظت محیط زیست با پیگیری‌هایی که انجام داد توانست از هیات دولت مصوبه‌ای را مبنی بر ممنوعیت واردات تجهیزات تولید این نوع باران بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت نیرو اجرایی کردن چنین پروژه‌هایی ار متوقف کرده است، گفت: این پروژه‌ها تنها در قالب تحقیقات انجام می‌شود که البته در حال حاضر تحقیقات فعالی نیز در این زمینه نداریم.

به گزارش ایسنا، چندی پیش کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تولید باران به روش‌های مصنوعی را سرطان‌زا خواند و گفت: به واسطه نتیجه برخی بررسی‌ها این باران‌ها سرطان‌زا هستند و به توصیه وزارت نیرو این طرح مسکوت شد و با توجه به این شرایط باید منتظر باران طبیعی از آسمان بود.
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو