۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۰۷۱۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۴
کد ۴۰۷۱۹۳
انتشار: ۰۹:۰۵ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۴

سوداوی مزاج‌ها بخوانند

افراد با مزاج سوداوی اغلب به یاس و ناامیدی و ناراحتی‌های فکری و روحی مبتلا هستند و مصرف پنیر به همراه چای شیرین به عنوان صبحانه برای آن ها مضر است.

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: یأس، ناامیدی و ناراحتی‌های فکری و روحی از نشانه‌های غلبه مزاج سوداوی در بدن است که با شناخت طبع و رعایت رژیم غذایی مناسب با این طبع می‌توان از این نشانه‌ها پیشگیری کرد.

مزاج سوداوی

دکتر فاطمه زارعی، با اشاره به اینکه شناخت کافی از مزاج‌های چهارگانه بدن موجب پیشگیری از کسالت و بیماری می‌شود، گفت: فلج اندام‌ها در اغلب موارد مربوط به رسوب سودا در اطراف و گلوگاه‌های اعصاب محیطی است و خوردن دائمی ماست، سودای محیط را افزایش می‌دهد و باعث کم خونی موضعی در اطراف اعصاب محیطی می‌شود. بر همین اساس اکسیژن رسانی به اعصاب را مختل می‌کند و در نتیجه شخص دچار گزگز اندام‌ها می‌شود.

 

وی گفت: لاغری، خشکی و سفتی پوست، دو نیم شدن انتهای موهای سر، سوزش سر دل، اشتهای کاذب و گرسنگی زودرس، سیاه و تیره شدن رنگ پوست به خصوص تیرگی زیر چشم، فکر و خیال زیاد، خواب سبک و پریدن مکرر از خواب، اضطراب و تشویش خاطر از جمله علایم غلبه سودا است.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه ساوه با اشاره به اینکه کسانی که دچار طبع سوداوی می‌شوند، اغلب به یاس و ناامیدی و ناراحتی‌های فکری و روحی مبتلا هستند، تصریح کرد: این افراد به خصوص کسانی که احساس گزگز دست و پا می‌کنند، باید از خوردن غذاهای چرب، شور، لبنیات و بویژه گوشت، ماهی دودی، شیرینی جات مصنوعی، ادویه جات و چای خودداری کنند و در مقابل بیشتر از مسهل‌های گیاهی مانند قدومه شیرازی، بارهنگ، تخم ریحان و مرزه استفاده کنند.

 

زارعی افزود: مصرف پنیر به همراه چای شیرین به عنوان صبحانه برای افراد با مزاج سوداوی زیان‌آور است؛ چراکه رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می‌یابد و اغلب دچار یبوست مزاج می‌شوند. استفاده از غذاهای گیاهی مانند آلو اسفناج، کدو تنبل، هویج فرنگی پخته، سالادهای فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصرف آش جو اثرات مفیدی برای مزاج سوداوی دارد.

 

این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مصرف سبزیجات گرم مانند نعناع، ترخون، ریحان، جعفری، تره و انواع کلم همچنین کشمش، انجیر، خرما، زعفران، زیره و بذرهای ملین مانند خاکشیر، تخم شربتی، قدومه شیرازی برای افراد مزاج سوداوی بسیار مفید است.

 

وی در پایان یادآور شد: داشتن اطلاعات کافی از گرمی‌ها و سردی‌ها موجب توان تطبیق فرد با مزاج تن و روان انسان می‌شود و عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها را کاهش می‌دهد. هرچه میزان اطلاعات انسان از این ویژگی‌ها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیق‌تری از مزاج داشته باشد، بر شتاب درمان بیماری‌ها افزوده می‌شود.

برای خواندن سایر مطالب سلامت اینجا کلیک کنید

برچسب ها: سوداوی مزاج ، طب سنتی
ارسال به دوستان
درباره یکی از کثیف ترین دروغ های سیاسی معاصر ایران: آن 110 میلیون دوز کار چه کسی بود؟ پذیرایی هواپیمایی ترکیه از مسافران خود با «نخستین نان جهان» موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان همدستی دلار و بورس برای شکست سرمایه‌گذاران ایرانی / مسیر طلا از ارز و بازار سرمایه جدا شد وام ازدواج در بن‌بست ! تعریف جدید صنعت پُست در جهان با نگاه لجستیک حمله اسرائیل به یک خودرو در مسیر فرودگاه دمشق ۷۰ کشته در حمله القاعده به پایتخت مالی نشست وزیران خارجه آمریکا و ۴ کشور اروپایی درباره انفجارهای لبنان مکرون خطاب به سران لبنان : به همه طرف‌های لبنانی، اول از همه حزب الله ، پیام خویشتنداری ارسال کنید / همه باید از جنگ خودداری کنند ای بی سی درباره انفجار پیجر‌های حزب الله: اسرائیل برای این نوع نفوذ دست‌کم ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بود لبنان : پیجرها قبل از رسیدن به لبنان بمب گذاری شدند چاقوکشی خونین در هلند شرکت هواپیمایی آمریکایی پرواز‌ها به تل‌آویو را تا پایان سال متوقف کرد « وفاق ملی » یعنی انتخاب شایستگان، نه فقط یقه بسته ها